• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.11.2020

19:23

PALMA: UHAPSITE NOGA! Ministarka pravde: Sigurna sam da će presude biti osuđujuće!

Politika

PALMA: UHAPSITE NOGA! Ministarka pravde: Sigurna sam da će presude biti osuđujuće!

Podeli vest

Narodni poslanik i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma zatražio je da Srđan Nogo, koji preti celoj porodici predsednika Srbije Aleksandra Vučića, bude uhapšen. Ministarka pravde Maja Popović u odgovoru Palmi naglasila je da je sigurna da će pravosuđe reagovati

- Ovaj Srđan Nogo, on preti celoj porodici predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ljudi, ja nisam za to da mi na sedeljkama pričamo o tome, nego da se sprovodi zakon. Istog trenutka mora da bude uhapšen. Zamislite za vreme Tita. Da li je smelo tako nešto da se radi. Ali za vreme Tita niste trebali da zaključavate vrata, crveni pasoš je otvarao sva vrata u svetu i bila je sigurnost za svakog čoveka. Nemojte više da gledate šta će da vam kažu oni sa strane. Kako se policija ponaša u Francuskoj, videli smo na primeru „žutih prsluka“ kada su ih isprebijali. I oni će da me kritikuju. Kako se ponaša Angela Merkel i nemačka policija, isto smo videli. Šta će neko da kaže. Baš me briga šta će neko da kaže. Hoću da živimo u bezbednosj zemlji, Primenite zakon - poručio je Palma, prilikom postavljanja poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu.

- Ovo nije prvi put da se preti predsedniku Srbije i njegovoj porodici. Kada će da se preseče ta praksa da tužilaštvo kaže da neće. Ko u tužilaštvu neće ? Ako postoje svedoci i materijalni dokaz za neko delo, kako može da neće. Ima nešto što se zove i izuzeće sudija u nekom procesu, je li tako minstarka pravde“, rekao je Marković obraćajući se ministarki pravde Srbije. Šta ako neko ne obavlja svoj posao. Nije ministar pravde ćata i nisu Vas izabrali da budete ćata. Ako ne štitite predsednika države, šta da kaže običan čovek na selu koji ima 20 bikova i proda ih. Doći će neko da mu otme taj novac. Ajde da čuju građani ministarku pravde, da li je ovo poslednji put i šta ste vi uradili i šta ćete vi uraditi u narednom vremenskom periodu - upitao je predsednik Jedinstvene Srbije.

 

Ministarka pravde: Sigurna sam da će presude biti osuđujuće

Ministarka pravde Srbije Maja Popović je, odgovarajući Draganu Markoviću Palmi, rekla da su pretnje koje su izrečene predsedniku Srbije i njegovoj porodici, ne samo od strane Srđana Noga, zaista brutalne. Tužilaštvo mora da reaguje.

- U ovom konkretnom slučaju sam upoznata sa činjenicama da je apsolutno urađeno sve u tom predmetu. Ministarstvo ne može da naredi tužilaštvu šta da radi, ali može da radi nadzor. Trenutno je 11 predmeta koji su živi i koji se odnose na ugrožavanje sigurnosti predsednika Srbije i njegove porodice. Sigurna sam da će to biti osuđujuće presude, imajući u vidu da su već prvostepeni postupci završeni, a mi ćemo kao ministarstvo dati punu podršku i sudovima i tužilaštvu da se brutalno sankcionišu svi napadi i ugrožavanje sigurnosti svakog čoveka u Srbiji - rekla je miniistarka pravde Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NEMA PARALELE IZMEĐU VUČIĆA I ĐINĐIĆA! Mi smo pokojnog premijera napadali, ali nismo UDARALI NA PORODICU! Dejan Mihajlov objasnio razliku između nekadašnje i današnje opozicije!
Politika

NEMA PARALELE IZMEĐU VUČIĆA I ĐINĐIĆA! Mi smo pokojnog premijera napadali, ali nismo UDARALI NA PORODICU! Dejan Mihajlov objasnio razliku između nekadašnje i današnje opozicije!

Nekadašnji poslanik i šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije u vreme Vlade pokojnog premijera Zorana Đinđića Dejan Mihajlov oštro je osudio napade na porodicu predsednika Aleksandra Vučića i naglasio da opozicija danas i nekadašnja opozicija ne mogu ni da se porede, upravo zbog načina političkog delovanja

26.11.2020

17:59

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija