• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.11.2020

11:57

MILOVA VLAST POKAZALA DA JOJ LEKA NEMA! Vladika Joanikije: Cilj proterivanja Božovića podizanje tenzija i bratske mržnje!

Politika

MILOVA VLAST POKAZALA DA JOJ LEKA NEMA! Vladika Joanikije: Cilj proterivanja Božovića podizanje tenzija i bratske mržnje!

Podeli vest

Vladika budimljansko-nikšićki Srpske pravoslavne crkve ocenio je danas da je cilj odlazeće crnogorske vlasti da protera ambasadora Srbije Vladimira Božovića da "podigne tenzije i produbi podele u svim slojevima crnogorskog društva"


- Ovim činom "odlazeća vlast Crne Gore je imala višestruko zlu nameru: da, naročito među braćom pravoslavne vere, izazove recipročne mere od strane Srbije da bi se medijskom larmom u regionu posejalo što više otrova i bratske mržnje", čime je "pokazala je da joj leka nema" - naveo je vladika Joanikije u saopštenju za javnost.


On je izrazio uverenje da ogromna većina naroda Crne Gore želi vlast koja će učiti i poštovati njenu istoriju onakvu kakva ona jeste, bez potrebe da je prekraja, i koja će sa svim narodima i zemljama u regionu znati da uspostavi najbolje odnose, posebno s bratskom Srbijom.

- Moleći se Bogu za spasenje svih, verujućih i neverujućih, razumnih i nerazumnih, pozivamo sav verujući narod u Crnoj Gori da u ovim danima mnogostrukih iskušenja i povišenih tenzija umnoži svoje molitve za mir, razumevanje, suzdržanost i prevazilaženje pogubnih podela među braćom i bratskim državama - istakao je vladika Joanikije, koji je i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija