• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.12.2020

08:58

SPASIĆ: Ne plašim se Đilasa. Neka objasni sve o svojoj imovini!

Politika

SPASIĆ: Ne plašim se Đilasa. Neka objasni sve o svojoj imovini!

Podeli vest

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu rotiv korupcije Transparentnost i istaknuti borac protiv korupcije, mafije i organizovanog kriminala, izrazio je duboko žaljenje zbog pretnji tužbama koje je najavio političar i bivši državni funkcioner Dragan Đilas

Đilas preti, umesto da javnosti pruži sve odgovore o načinu sticanja i obimu imovine i prihoda koje imaju i on i članovi njegove uže porodice, kaže Spasić i dodaje:

- Dragan Đilas je obavljao dužnosti direktora Narodne kancelarije predsednika Republike u vreme kada je predsednik bio Boris Tadić, zatim bio je ministar zadužen za Nacionalni investicioni plan koji je iznosio fantastičnih oko 3 milijardi evra, bio je gradonačelnik Beograda, kao i predsednik Demokratske stranke i sada je predsednik Stranke slobode i pravde. Vrlo je legitimno postaviti pitanje da li su tačne medijske informacije o tome da Dragan Đilas raspolaže novčanom imovinom od preko pola miliona evra i da li njegov rođeni brat posredno i neposredno poseduje preko 30 veoma skupih nekretnina u Beogradu, koje se mere desetinama miliona evra. Dragan Đilas, umesto da objasni narodu da li je zloupotrebio svoje državne funkcije i političku moć, kako je i da li je došao u posed ovolikog novca i silnih nekretnina, u vreme kad pošteni građanin sebi ni jedan stan ne može lako da priušti, on preti tužbama i glumi "uvređenu mladu" i to zbog sumnje da poseduje preko stotine miliona evra u novcu i nekretninama - otkriva Spasić i dodaje:

- Podsetiću Đilasa da je po stavu Evropskog suda za ljudska prava on, kao političar, u obavezi da trpi viši nivo kritike u odnosu na obične građane. Takođe, podvukao bih i da pretnja tužbom, koju je meni lično uputio, meni jeste dodatna motivacija da istrajem u nameri da se otkrije to da li je Dragan Đilas, za vreme dok je bio državni i funkcioner jedinice lokalne samouprave, državnu moć stavio u funkciju svog i nezakonitog bogaćenja svoje porodice. Kao Branitelji ljudskih prava, Savet i ja lično, na to imamo i pravo i obavezu i pred međunarodnim institucijama i pred građanima Srbije i mene niko ne može da zastraši - zaključio je Spasić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija