• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.12.2020

11:55

PRVA POSETA KiM OD DOLASKA NA ČELO KANCELARIJE! Petković obišao novoizgrađenu PCR laboratoriju u Severnoj Mitrovici (Foto)

Politika

PRVA POSETA KiM OD DOLASKA NA ČELO KANCELARIJE! Petković obišao novoizgrađenu PCR laboratoriju u Severnoj Mitrovici (Foto)

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je danas novoizgrađenu PCR laboratoriju u Severnoj Mitrovici, u kojoj se obrađuju uzorci testova na koronavirus iz svih sredina sa većinskim srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji

Novoizgrađena PCR laboratorija izgrađena je sredstvima koje je obezbedila Kancelarija za KiM, i u njoj se na dnevnom nivou obradi i do 250 uzoraka sa celog KiM. 

"Samo udruženi i snažno možemo biti u mogućnosti da se branimo od ovog virusa. Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić, kao i Kancelariji za KiM, mi smo bili u prilici da izgradimo ovu PCR laboratoriju koja je jedna od najsavremenijih na ovim prostorima. Imamo najbolju opremu, tako da se sada svi uzorci sa Kosova i Metohije slivaju u ovu laboratoriju odakle se obrađuju rezultati, a vreme je u borbi protiv kovida od ključne važnosti“, rekao je Petković. 

On je ukazao da zapošljavanje medicinskih radnika najbolje pokazuje pažnju države Srbija prema srpskom narodu. 

"Do sada ovde u KBC U Kosovskoj Mitrovici zaposlene su 83 medicinske sestre i 45 lekara, a prošle nedelje je raspisan konkurs za još 38 medicinskih sestara. Pomoći ćemo i kada je reč o nabavci novih sanitetskih vozila i svega drugog što je potrebno“, rekao je Petković. 

Foto: Informer

Petković je iz Severne Mitrovice poručio da Srbija želi da gradi budućnost, mir i slogu. 

"Jedino tako možemo da opstanemo i ostanemo ovde na našim vekovnim prostorima i da na taj način, živeći u miru sa komšijama Albancima gradimo mir i prosperitet i na celom Zapadnom Balkanu. Duboko smo uvereni da istorijsko pomirenje srpskog i albanskog naroda jeste ključ za mir i stabilnost u celom regionu“, rekao je Petković. 

V.d. direktor Zdravstvenog centra u Severnoj Mitrovici Zlatan Elek poručio je da je epidemiološka situacija komplikovana i zabrinjavajuća. 

"Na današnji dan imamo ukupno 161 pacijenta koji je oboleo od kovida. Poseta direktora Kancelarije za KiM uliva nam dodatno samopouzdanje da je država uz nas i da će biti uz nas. Dobili smo obećanja da će stići dodatni materijali, sanitetska vozila, kiseonik, a najbitnija stvar je konkurs za prijem novih 38 medicinskih sestara i tehničara. Poseta Kancelarije za KiM upravo zdravstvenom cetru govori koliko država Srbija misli o nama. Nama je unazad dve godine lični dohodak povećan za više od 60 procenata. Dovoljno smo stimulisani, ima nas dovoljno, i mislim da ćemo se uspešno izboriti sa koronavirusom koji je zahvatio celu planetu, a ne samo nas,“ rekao je Elek.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17