• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

08.12.2020

21:47

VULIN: Od Olbrajtove i Engela samo mržnja i laži o Srbiji!

Politika

VULIN: Od Olbrajtove i Engela samo mržnja i laži o Srbiji!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da se od američkih političara Medlin Olbrajt i Eliota Engela mogu očekivati samo predrasude, mržnje i laži kada govore o Srbiji.

Vulin kaže da bi Olbrajtova i Engel da nateraju Srbiju da se posvađa sa Rusijom i Kinom, ali i da nas "pouče" da smo, kako navodi, sami krivi što su nas ubijali, bombardovali i Republiku Srpsku i Srbiju, i da za svaku srpsku smrt treba da im budemo zahvalni.

On je tako reagovao na izjave predsednika Komiteta za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD Eliota Engela I Medlin Olbrajt na saslušanju u Komitetu na kome su istakli da Srbiji neće biti odobreno članstvo u EU dok ne prizna tzv. Kosovo, kao i da Srbija mora da shvati da joj Rusija i Kina nisu prijateli.

Vulin je u saopštenju naveo da Olbrajtova i Engel ispituju odluke slobodne i suverene Srbije, ali da nikada nisu ispitivali poreklo novca kojim su ih, kaže, obasipali politički predstavnici narko-klanova sa Kosmeta.

- Srbija je i Rusiju i Kinu izabrala za prijatelje i to prijateljstvo je izdržalo brojne probe, nikada nas nisu ni bombardovali, ni određivali šta smemo, a šta ne, poštovali su nas bar koliko velika sila može da poštuje malu zemlju, a nekada i mnogo više. Srbi su premali narod da izgube tako velike saveznike - poručio je Vulin.

On smatra da, ako nova administracija u SAD želi da Srbiju svrsta među prijatelje, mora da zna da to ne zavisi samo od Srbije.

- Što bude manje Medlin Olbrajt i Eliota Engela, to će biti više prilike da budućnost nadvlada prošlost - naveo je Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

UDARNO SAOPŠTENJE MUP! Prve fotografije iz akcije "Belvedere"! Keš, droga, oružje...
Utvrđuju se svi detalji

UDARNO SAOPŠTENJE MUP! Prve fotografije iz akcije "Belvedere"! Keš, droga, oružje...

U višemesečnoj zajedničkoj međunarodnoj akciji pod nazivom „Belvedere“ pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije, zaplenjena je veća količina droge i uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče za krijumčarenje narkotika na teritoriji naše zemlje, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Austrije.

07.05.2024

12:58

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija