• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.12.2020

13:31

PETKOVIĆ I RUSKI AMBASADOR RAZGOVARALI O SITUACIJI NA KOSOVU I METOHIJI!

Politika

PETKOVIĆ I RUSKI AMBASADOR RAZGOVARALI O SITUACIJI NA KOSOVU I METOHIJI!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM i toku dijaloga Beograda i Prištine.

Kako je saopštila Kancelarija za KiM, Petković je naglasio da je u jučerašnjoj novoj rundi tehničkog dijaloga sa Prištinom, prvo pitanje na kome je Beograd insistirao bilo formiranje Zajednice srpskih opština, sa svim nadležnostima koje joj pripadaju u skladu sa briselskim dogovorima.

Naveo je da je to obaveza sa čijim ispunjenjem Priština kasni 2.800 dana.

- To pitanje je za Beograd od suštinske važnosti da bi došlo do pomaka u dijalogu - rekao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je upoznao ruskog ambasadora i o dijalogu o imovini i finansijskim potraživanjima. Petković je ukazao na to da je delegacija Beograda došla na sastanak sa spremnom dokumentacijom i predlozima kako bi se na principima i mehanizmima, zasnovanim na međunarodnim standardima, razgovaralo o ovim temama.

Dijalog je, prema Petkovićevim rečima, suštinski važan za stabilizaciju političkih prilika u regionu i ekonomski razvoj, a pokretanje pitanje imovine, daće doprinos rešavanju i svih drugih spornih tema. Petković je zahvalio ambasadoru Bocan-Harčenku na doslednoj podršci koju Rusija godinama pruža Srbiji u borbi za očuvanje državnih i nacionalnih interesa.

Naglasio je da će Srbija i Rusija nastaviti da se zajednički bore za poštovanje međunarodnog prava, negujući, kao i do sada, prijateljske odnose i blisku saradnju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija