• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

15.12.2020

19:52

MARINIKA ZA GRADONAČELNIKA, A VLADIKA ZA PREDSEDNIKA! Tajkun Đilas spremio plan za naredne izbore!

Politika

MARINIKA ZA GRADONAČELNIKA, A VLADIKA ZA PREDSEDNIKA! Tajkun Đilas spremio plan za naredne izbore!

Podeli vest

Episkop diseldorfski vladika Grigorije biće kandidat đilasovske opozicije za predsednika Srbije, dok će potpredsednica SSP Marinika Tepić ići u trku za gradonačelnika Beograda

Episkop diseldorfski vladika Grigorije biće kandidat opozicije na izborima za predsednika Srbije 2022. godine, dok će potpredsednica SSP Marinika Tepić biti istaknuta kao nosilac liste u Beogradu!
 

Ovo je, kako saznajemo, plan Dragana Đilasa za predstojeće predsedničke i izbore u glavnom gradu. Đilas veruje da Marinika, kao njegova najbliža saradnica, ima dobre šanse da postane gradonačelnica Beograda, dok za vladiku Grigorija nema dileme da lako može da pobedi Aleksandra Vučića!?!
 

Dalji pad

Ovi konkretni kandidati ne samo da nemaju nikakvu šansu za pobedu na izborima, već bi verovatno doprineli daljem padu već i onako slabog rejtinga Đilasa i njegove stranke
Jelena Vukoičić, politikolog



Bez šansi za pobedu
Naši odlično obavešteni izvori tvrde da Đilas upravo u Mariniki i Grigoriju vidi najbolja moguća rešenja.
- Đilas veruje da Marinika uz podršku najvećeg dela opozicije ima dobre šanse za pobedu u prestonici. S druge strane, vladika Grigorije ima veliku želju da bude novi patrijarh SPC, ali nikako nije siguran da li će i biti izabran. U slučaju "da ne prođe" za poglavara SPC, on će prihvatiti da bude kandidat opozicije za predsednika Srbije... Inače, planira da na izbore izađe pod monaškim imenom Grigorije i svetovnim prezimenom Durić. Istraživanja koja su rađena pokazala su da je vladika tako najprepoznatljiviji. Grigorije, takođe, planira da u vreme kampanje za predsedničke izbore samo zamrzne funkciju vladike, ali nikako ne i da napušta crkveni položaj... - prenosi Informerov izvor.


Komentarišući naša saznanja, politikolog Jelena Vukoičić procenjuje da Marinika i Grigorije ne bi imali nikakve realne šanse na izborima.
- Naravno, svaki partijski lider ima pravo da kadrira u skladu sa svojim nahođenjima, ali ovi konkretni kandidati ne samo da nemaju nikakvu šansu za pobedu na izborima već bi i verovatno doprineli daljem padu ionako slabog Đilasovog rejtinga. Čudi me zaista kako pojedini opozicioni lideri još ne mogu da shvate da su im potrebne nove ideje i novi, nekompromitovani ljudi... - poručuje Vukoičićeva.

Foto: Informer

Vladika Grigorije


Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ističe da sve ovo nije ništa neočekivano.
- Tepićeva već dugo figurira kao Đilasova glavna udarna igla u medijima. Što se pak tiče vladike Grigorija, on politički razmišlja slično kao Đilas i ima izvesnu popularnost u narodu... Međutim, verujem da će se barem malo dvoumiti oko kandidature jer sumnjam da je toliko politički naivan da ga lider SSP tek tako iskoristi kao smokvin list za svoje političke slabosti. Dakle, Marinika je izvesna, Grigorije će se dvoumiti, posebno ako ne bude, a verovatno neće biti zajednički kandidat čitave opozicije - objašnjava Stanković.

Foto: Tanjug

Đilasova desna ruka Marinika Tepić


Neće im proći
Poslanik SNS Aleksandar Marković ocenjuje da ovakve Đilasove predizborne kombinatorike nisu čudne.
- Đilasu je jasno da mu je rejting isuviše nizak da bi ostvario značajniji rezultat, što je bio i razlog za bojkot proteklih izbora. Verovatno sada računa na bolje izborne šanse ako kandiduje nekog drugog, poput vladike Grigorija, koji se sve više i sve otvorenije bavi dnevnom politikom i napadima na Vučića nego crkvenim pitanjima. Tepićeva kao kandidat za gradonačelnika Beograda imala bi eventualno šanse da prebaci sniženi cenzus od tri odsto. Ipak, koga god da kandiduju, građani će znati da iza njih stoji Đilas - zaključuje Marković.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Olja

pre 3 godine

Piši propalo !!! Ko će da glasa za ograničenu Mariniku i * Maserati * Vladiku !!!

rumunka

pre 3 godine

za gradoncelnika a pop za predsednika... jos samo fali premijer ali ne mogu da se usaglase... jedni su za Biserko, drugi za Kandicku a ima i treca frakcija koja navija za Mila jer mu se blizi kraj mandata u CG....

Miki

pre 3 godine

Да не верујеш ,па Мариники не бих дао ни кокошињац да чува, и ту би се погубила а камоли да буде градоначелница. А што се тиче Григорија , могу само рећи да свештено лице треба да служи цркви , а не да се политички активира.

Ur Nino sar Serbule

pre 3 godine

Ни за 10 година , ни за двадесет нећеш доћи на власт жути тајкуну. Сад покушава преко овог свештеног лица да се дочепа фотеље, које је ово зло од човека!!!

Zoran

pre 3 godine

Ispraviti grešku napravljenu pred same izbore i vratiti cenzus na 5% pa da više ne slušamo o ovim recikliranim otpadom.

Papaja

pre 3 godine

Cela ta ekipa Marinika, Đilas, sve je to teška sprdnja od ljudi. Oni mogu samo da plasiraju bezočne izmišljotine i brdo laži i obmana i ništa više. To je cirkus od ljudi.

Milan

pre 3 godine

Dok je bio kod nas u Bosni, vladika nije mogao da prodje ni kod Boga na izborima a kamoli u Srbiji, CIRKUS OPOZICIJA

Milan

pre 3 godine

Mogu oni da planiraju i mastaju do mile volje, pitanje je kakve su im realne mogucnosti, skromno bih rekao nikakve.

Opa djidji

pre 3 godine

Đilas je lepo to mislio ali je lose smislio!!! On i njegovi vise ne mogu da dobiju glasove ni za mesnu zajednicu!!!

Dragi

pre 3 godine

Vladika Grigorije je lopov i budala. Mi iz Republike Srpske to najbolje znamo. Pozdrav iz Srpskog Sarajeva,

Tea

pre 3 godine

Verujem da bi Marinika bila srećna, ali kladim se da ne bi znala šta da radi kao gradonačelnica. Hit!

Nemanja

pre 3 godine

Kakve sve nebuloze nećemo čuti od Đilasa.

Sofija

pre 3 godine

Не верујем да ће да пређу цензус

Milica

pre 3 godine

Jos samo kada bi i narod to podrzao, ali volja gradjana se ne kupuje, vec dobija radom i ostvarenim rezultatima...

Glasinac

pre 3 godine

Od toga nema ništa. Oni će i sledeće izbore da bojkotuju.

Glasinac

pre 3 godine

Pre ću se ja popeti na Mesec nego što će Marinika biti gradonačelnica Beograda.

Ana

pre 3 godine

Je l' može moj Džeki da bude ministar bezbednosti u toj vladi? Ekipa je baš na nivou, uklopio bi se samo tako!

Pavle

pre 3 godine

Jasno je da ne moze Djilas da s ekandiduje, jer je previse omrazen u narodu. A Marinika je vrlo cesto bila glasna u poslednje vreme, tako da me ne bi cudilo.

Hana

pre 3 godine

Pa naravno da nemaju sanse, pa za to nam ne teeba politikolog da nam to kaze

Nikola

pre 3 godine

Djilas je dao dobar materijal za nekog stendap komicara.

Sanja

pre 3 godine

Moze da sastavlja kako hoce, nece ni prici Vladi, a kamoli nesto vise, kakav god sastav na oformi!

Jana

pre 3 godine

Ma, može on da pravi planove koliko hoće, neće imati prilike da ih ostvari. Nije ovaj narod baš tako kratkog pamćenja.

Bojana

pre 3 godine

Dobro je što ova opozicija neće imati nikakve šanse na izborima.

Viktor

pre 3 godine

Opozicija nema šta da ponudi narodu i ovoj zemlji, pa samim tim i ne treba da izlaze na izbore.

Gordana

pre 3 godine

Ne može opozicija da bojkotuje izbore ponovo, ali ako se pojave sa ovom listom, to će biti cirkus, za koji sigurno niko neće glasati.

Vlajko77

pre 3 godine

Cenzus nikada nece proci ! Zivi bili pa videli !

Sofi

pre 3 godine

hahha koja kombinacija ljudi da potope Srbiju. Majko moja mila, al niko ne treba da se brine jer ovo dvoje nece podrzati ni 2 %gradjana

dada

pre 3 godine

Samo u njihovoj masti,srecom ovo se nikad nece desiti...

Suza

pre 3 godine

Marinka kad bi mi bila gradonačelnik istog trenutka bih se odselila.

Mily

pre 3 godine

Srbija bi bankrotirala za mesec dana da ove persone dodju na vlast. Ne daj Boze nikome!

Jasmina

pre 3 godine

Marinika je opasna sve radi zarad marketinga. Vidi se da je spremna na sve, ide do te mere da ne bira lazi koje ce izgovoriti.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija