• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.12.2020

23:52

VUČIĆEVO RASPEĆE NAŠE JE VASKRSENJE! Pročitajte mudru besedu episkopa Sergija!

Politika

VUČIĆEVO RASPEĆE NAŠE JE VASKRSENJE! Pročitajte mudru besedu episkopa Sergija!

Podeli vest

Episkop bihaćko-petrovački Sergije objasnio je koju poruku možemo izvući iz svakodnevnih napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića

- Dok god raspinju Aleksandra Vučića, znam da nam je dobro krenulo, da nam ide, da smo tu gde jesmo. Kad ućute, znaću da nije kako treba, da nestajemo i da nas neće biti. Vučićevo raspeće je naše vaskrsenje - napisao je episkop.

On je objasnio da kojim slučajem živi u Beogradu ili okolini, moguće je da bi na drugačiji način posmatrao ove napade i bio vođen više ličnim, a manje nacionalnim interesima.

- Da živim u Beogradu ili negdje u unutrašnjosti Srbije, možda bih o predsjedniku Vučiću razmišljao na nešto drugačiji način, možda bih, kao mnogi, više bio vođen ličnim a manje nacionalnim interesima. Ali, pošto sam monah i episkop koji živi i stoluje u manastiru Rmnju, na pustoj i surovoj granici Bosne i Like, moj pogled na život, saživot, na prilike i neprilike, uslovljen je samo jednim – željom da duhovno i biološki preživi ovo moje malo i nejako stado Hristovo, koje mi je dato na brigu i staranje - navodi episkop Sergije.

Ceo tekst pročitajte OVDE.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
tomas gustafsson

pre 3 godine

Свака ти је на месту,владико! Прочитавши текст, питам се по ко зна који пут: КОЛИКО БОЛЕСТАН ТРЕБА ДА БУДЕ ЧОВЕК, ДА БИ ПАТОЛОШКИ МРЗЕО ПРЕДСЕДНИКА КОЈИ ОВОЛИКО ДОБРА РАДИ ЗА ВАСЦЕЛО СРПСТВО?!? И чему су то "опозиција" они чија се политика заснива на тој мржњи?!? Свом сопственом народу!

Olivera

pre 3 godine

Ovolika mrznja za coveka koji cini tolika dobra,za sve nas,za celu Srbiju. Mrzeti nekog samo zato sto je uspesan,bolesno potpisujem.

Sanja

pre 3 godine

Opozicija je pokazala mnogo puta, kroz postupke, da mrzi svoj narod! Ali to je uzajamno, jer i narod mrzi njih, a mrznja prema predsedniku je neosnovana! On je covek koji iz dana u dan ulaze u Srbiju! Mogu da ga mrze samo zbog licnog neuspeha i ljubomore!

Milica

pre 3 godine

Zato ga i mrze, jer je uspesan i zna sta hoce, jer ima svoje ja i svoje principe!

Ivana

pre 3 godine

Tako sažeto, a tako jasno i istinito. Nažalost, mnogi se vode upravo ličnim motivima i zato ne vide dalje od svog nosa. Vučić je neko ko se bori za ovu Srbiju, za naš narod gde god se on nalazio. Što Srbija više jača, to su napadi intenzivniji, ali to nas neće omesti.

Milica

pre 3 godine

Dobri, mudri čoveče, potpisujem svaku tvoju reč.

Marko

pre 3 godine

Bravo za tekst. Hvala dragom Bogu, pa većina naroda Srbije vidi pravu istinu. Vučić ima našu podršku, koliko god da nas napadaju, pritiskaju, osujećuju, navikli smo da se borimo i žilav smo narod. Nećemo se predati niti dozvoliti da nas ucenjuje bilo ko.

Glasinac

pre 3 godine

Predsednika Vučića napadaju samo oni koji ne žele dobro Srbiji i njenim građanima.

Nešo N

pre 3 godine

Najvažnije je da Vučić ima ogromnu podršku svojih građana, a ostalo nije toliko važno.

Glasinac

pre 3 godine

Samo zlobnici napadaju koji jedva čekaju da vide Srbiju na kolenima, napadaju Vučića. Međutim taj film neće gledati.

Sanja

pre 3 godine

Mnogima smeta sto je Srbija konacno stala na svoje noge

Marecar

pre 3 godine

Svaka čast vladiko. Ovako pametan čovek govori i razmislja, da je sreće pa da svi uvidimo da zarad napretka moramo biti složni i podržati čoveka koji radi za dobrobit Srbije i Srpskog naroda.

Mily

pre 3 godine

Sve dok omalovazavaju i vredjaju Vucica, znaci da on radi nesto korisno i vredno za ovu zemlju i molimo se da tako i ostane, jer znamo da olosi iz redova opozicije ne prastaju uspeh nase otadzbine i nacije, vec udaraju drvljem i kamenjem gde i kako stignu!

Milan Vrbas

pre 3 godine

Srpska Pravoslavna Crkva vidi da Aleksandar Vučić svim silama koje u sebi sadrže miroljubivost i želju za napretkom pokušava od Srbije da stvori uglednu, poštovanu i mirotvoračku državu.

Sanja

pre 3 godine

Neuspešni i manje vredni su uvek mrzeli one koji su uspešni i zaslužuju poštovanje i poverenje. Opozicija mrzi predsesnika jer je uspeo sve ono što oni nisu, zadobio je poverenje naroda, radi za narod, poštuje svoju zemlju i narod, daje svom narodu. Dakle predsednik je sve ono što opozicija nikad nije bila niti će moći ikad dostići i to je ono što ih izjeda.

Perica

pre 3 godine

Sto bi nas narod rekao svaka mu je ka Njegoseva.

Milan

pre 3 godine

Dobro izveden zakljucak, sve dok ga napadaju znaci da smo na dobrom putu.

Tanja

pre 3 godine

Opozicija nikada nista nije uradila za svoj narod i drzavu.

Visnja

pre 3 godine

Ovolika mrznja je zaista da se covek zabrine!

Ivana

pre 3 godine

Aleksandar Vučić zaista radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države.Hvala SPC koj a podržava politiku Aleksandra Vučića.

Slađa

pre 3 godine

Crkva je uz državu što je veoma važno kada su u pitanju bitne teme koje se tiču cele zemlje i naroda i kada su pritisci veliki sa strane.

Slađa

pre 3 godine

Mudro zbori ovaj duhovnik jer ustvari napad na predsednika Srbije je zapravo napad na našu zemlju i sve ono što ona predstavlja.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija