• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.12.2020

10:38

SVE VAKCINE SU DOBRE, ALI GRAĐANI ĆE MOĆI DA BIRAJU! Predsednik Vučić najavio: VAKCINACIJA NAJKASNIJE U JANUARU!

Politika

SVE VAKCINE SU DOBRE, ALI GRAĐANI ĆE MOĆI DA BIRAJU! Predsednik Vučić najavio: VAKCINACIJA NAJKASNIJE U JANUARU!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se Srbija truditi da građanima ponudi sve vrste vakcina protiv korona virusa, a lično smatra, kaže, da je svaka vakcina koja e dobila odobrenje - dobra

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, objasnio da je Srbija već naručila Fajzerove vakcine i da će, uz još jednu ili dve zemlje u Evropi, biti jedina zemlja koja će neke količine te vakcine dobiti do kraja godine.

- Videćemo kako će to da teče - rekao je Vučić.

On je naveo da će Srbija veliki deo Fajzerovih vakcina dobiti u januaru i februaru, po ugovoru 340.000 doza vakcina, što je doza za 170.000 ljudi.

Podsetio je da se ruska vakcina Sputnjik V trenutno ispituje u Srbiji, te da se čeka registracija kineske vakcine u Kini, koja je već registrovana u Bahreinu i Emiratima.

Vučić je rekao da je bilo razgovora i sa kompanijom Moderna, koja vakcinu može da isporuči tek krajem sledeće godine, te da će se razgovarati i sa kompanijom Dzonson i Dzonson.

- Gledaćemo da ponudimo ljudima u Srbiji sve vrste vakcina, pa neka biraju, što mislim da je fer. Ja mislim da je svaka vakcina dobra. Kad mi vi sa N1 budete rekli da neka vakcina nije dobra, ja ću baš tu da primim, samo da bih pokazao narodu da su sve vakcine dobre - kazao je Vučić.

 

Vakcina stiže u Srbiju pre kraja godine

- Mi ćemo prve količine vakcina, bar dve različite vakcine, a možda i tri, imati pre kraja godine. Da li ćemo pre kraja ove ili početkom sledeće godine krenuti u vakcinaciju, zavisi od stručnih tela u zemlji, od zdravstvenih vlasti, kada one odobre - rekao je Vučić u Inđiji na pitanje u vezi sa vakcinama.

Ponovio je da će prve količine, svakako dve, a možda i tri različite vakcine, stići do kraja godine, što, ističe, pokazuje da je Srbija među zemljama koje su se najbolje ponašale i zahvaljujući ugledu u svetu uspele da obezbede vakcine sa različitih destinacija.

Vakcinacija svakako najkasnije u januaru, a nadam se već i krajem decembra, dodao je Vučić.

- Kada kažem da ćemo nešto da uradimo, mi to i uradimo. Možda zakasnimo par dana, ali uradimo. Bićemo ispred drugih u svemu - rekao je Vučić i podsetio da su kritike stigle i na račun bolnice u Batajnici, što je otvaranje kasnilo par dana u odnosu na najavljeno, ali ostaje činjenica da je urađeno ono što je malo zemalja u svetu uradilo.

Predsednik je podsetio da se očekuje otvaranje bolnice u Kruševcu, za tri, četiri dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Era

pre 3 godine

Po meni je ovo odlicno... U nadi da cemo sa vakcinama stati na put Covid 19 i da cemo konacno moci da zivimo normalno.

Mily

pre 3 godine

Imacemo mogucnost da biramo koju vakcinu zelimo da primimo i time se vratimo u normalan tok funkcionisanja, nakon nekoliko mucnih meseci borbe protiv nevidljive posasti.

Jelena

pre 3 godine

Vlada cini sve sto je u njenoj moci ali moramo biti odgovorni i postovati mere

dedin

pre 3 godine

Vakcinacija velika pomocn nasem medicinskom osoblju, bice lakse svima. vakcine su proverene, to je jako bitno.

Koki 88

pre 3 godine

Odlicne vesti i dokaz kako se bori za svoj narod, jesmo mala zemlja ali ni mnogo vece nemogu da nam pariraju u ovoj borbi sa pandemijom smo pokazali kako moze sve da funkcionise i nista da ne fali !

Coa

pre 3 godine

Ono sto je obecano, to je i ispunjeno - stizu vakcine do Nove godine !

Natasa

pre 3 godine

Jos jednom dokazano i potvrdjeno da je briga o gradjanima na prvom mestu,kao sto je drzava od pocetka ove borbe obezbedila sve moguce uslove u korak sa svetom tako smo opet medju prvima resili i vakcinu!

Dragan R

pre 3 godine

Ukoliko se plan vakcinacije ostvari, a nema razloga da ne bude tako, lično smatram da će 2021. godina biti godina kada će korona virus biti poražen.

kontesanera

pre 3 godine

Vakcinacija će zaista pomoći građanima u borbi protiv pandemije korona virusom.

Pera

pre 3 godine

To je fantasticna vest da gradjani sami mogu da biraju vakcinu.

Lambda

pre 3 godine

Neophodno je nabaviti kvalitetnu i proverenu vakcinu kako bi sto pre izasli iz trenutne teske situacije prouzrokavane pandemijom korona virusa.

Opa djidji

pre 3 godine

Bravo za predsednika!!! Tri vrste vakcina pa ko voli nek izvoli!! I posle ga napadaju!!! Sramota!!!

Tanja

pre 3 godine

Gradjani treba da prime vakcinu ako zele da se zastite od korone.

Pavle

pre 3 godine

Kako to da kupujemo Vakcine Fajzer kada ih nismo ni proverili? Ruske vakcine su vec stigle ali ni reci da ih kupujemo. MORAMO biti vakcinisani sa Americkom vakcinom "Gospodina Gejtsa"?????????? Bio bih zahvalan da objavite moje pitanje. Pozdrav svim dobronamernim sugradjanima.

Ivana

pre 3 godine

Jedva čekam da se vakcinu samo da počnem normalnije da živim i da se krećem.

Ivana

pre 3 godine

Jedva čekam nove vakcine, jer će građani moći normalnije da žive.

Mile

pre 3 godine

Tako najpostenije i jeste da gradjani sami izaberu.

Milena

pre 3 godine

Srbija ima dobre strucnjake tako da cemo svakako dobiti kvalitetnu vakcinu.

Glasinac

pre 3 godine

Verujem da će Srbija početkom iduće godine imati dovoljno vakcina za sve naše građane.

tale

pre 3 godine

vakcine će kontrolisati Torlak, znači biće dobre

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17