• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.12.2020

14:32

POGLEDAJTE PISMO PREDSEDNIKA PUTINA UPUĆENO SRPSKOM NARODU! (Foto)

Politika

POGLEDAJTE PISMO PREDSEDNIKA PUTINA UPUĆENO SRPSKOM NARODU! (Foto)

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov pročitao je danas u Hramu Svetog Save pismo koje je predsedniku Vučiću i srpskom narodu uputio ruski predsednik Vladimir Putin

 

Poštovani gospodine Predsedniče, Dragi prijatelji,

Srdačno čestitam značajan događaj-završetak mozaičnih radova u Hramu Svetog Save. San o podizanju ove veličanstvene crkve je inspirisao i ujedinjavao više generacija Srba, koji su hteli da ovekoveče sećanje na Svetog Savu - osnivača Srpske pravoslavne crkve i njenog prvog arhiepiskopa, patriotu, prosvetitelja i rodonačelnika nacionalne književnosti. Mozaik, koji je ulepšao zidove hrama, stvoren je srpskim i ruskim majstorima. Ta saradnja je veoma važna i simbolična, posebno u kontekstu bratskog prijateljstva i duhovne bliskosti, koji od starih vremena ujedinjavaju naše narode. Kao što je poznato, veliku je pažnju radovima u Hramu Svetog Save poklanjao Patrijarh Srpski Irinej, koji je nakon svog upokojenja sahrannjen u kripti crkve. Hteo bih, koristeći priliku, ponoviti iskreno saučešće povodom njegove smrti. Molim da prenesete najiskreniju zahvalnost svima, ko je doprinosio i doprinosi podizanju hrama, kao i želje sreće i blagostanja Beograhanima i svim građanima Srbije.

V. Putin

Foto: printscreen

Pismo Vladimira Putina

Foto: printscreen

Pismo Vladimira Putina

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milica

pre 3 godine

Srbija i Rusija su oduvek bili istinski prijatelji,nepokolebivi,hrabri u potrazi za pravdom,koja je vecna!Nikada necemo zaboraviti nase heroje koji su se borili svim mogucim silama za ocuvanje casti i morala u najtezim momentima tokom istorije!

Raka

pre 3 godine

Srbija u svakom trenutku može da se osloni na Rusiju.

Maja

pre 3 godine

Lepa poruka od strane ruskog predsednika sto potvrdjuje koliko nas postuje.

Mily

pre 3 godine

Srbi i Rusi oduvek su bili povezani kao da su jedan narod, jedna krv. Prosli su zajedno i dobro i lose tokom istorije i ostali ujedinjeni u borbi za sigurnu i lepu sutrasnjicu svojih nacija.

Lela

pre 3 godine

Iskrene zelje od iskrenih prijatelja nasih Rusa i hvala im na svakoj pomoci koju su pruzili nasoj zemlji.

Luka Lekic

pre 3 godine

Hvala Ruskom narodu, hvala predsedniku Rusije Putinu i lepo je da smo bliski i da imamo podršku u svetu

Dejan

pre 3 godine

Hvala Putine na svemu sto si uradio za Srbiju.

Tara

pre 3 godine

Srbija je bila uvek uz Rusiju i Rusija uz Srbiju.

Milan

pre 3 godine

Tako to rade iskreni prijatelji, nema sumnje da bi i Putin dosao u Srbiju da nije izbila pandemija korona virusa.

Sima

pre 3 godine

Predsednik Rusije Putin je veliki covek i prijatelj Srbije! Hvala mu na tome!

Tanja

pre 3 godine

Iz pisma se vidi postovanje Rusije prema Srbiji.

Dejan Miljakovac

pre 3 godine

Hvala predsedniku Putinu što u teoriji i praksi pokazuje i dokazuje prijateljstvo Rusije prema Srbiji.

Dara

pre 3 godine

Putin he veliki covek. Zato i imamo takve odnose sa Rusijom.

Filip

pre 3 godine

Dugogodišnje prijateljstvo Srbije i Rusije nas obavezuje da saradnju u svim oblastima jačamo sve više. Rusija je iskren i pravi prijatelj , mnogo puta je zaštitila interese naše zemlje.

Romanija

pre 3 godine

Ovo je najbolji dokaz da je Putin iskreni prijatelj srpskog naroda.

naivna

pre 2 godine

Dragi predsednice, hvala Vam na predivnom pismu i poruci koje ono sadrzi. Mi smo jedno: Rusi i Srbi su braca blzanci, genetski smo povezani. Zasto mi onda ne bi mogli da se ujedinimo i putem volje naroda, osnujemo slovensko bratstvo, da bi nasa slovenska dusa zivela vjek -vjekova. To nije nemoguce, kao i nije prepreka sto se direktno ne granicimo sa vama. Pod istim krovom bi bili i Srbi iz Bosne i Srbi iz Hrvatske. Dali bi naravno sansu i drugim miroljubivim narodima i narodnostima da nam se pridruze i da zivimo u skladu sa prirodom, bez ratova i mrznje.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija