• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo online

21.12.2020

12:20

SKANDAL! Albanci pokušavaju da preotmu zidine srušene crkve kod Srbice, POSTAVILI SRAMNI NATPIS! /Foto/

Politika

SKANDAL! Albanci pokušavaju da preotmu zidine srušene crkve kod Srbice, POSTAVILI SRAMNI NATPIS! /Foto/

Podeli vest

Albanci pokušavaju da prisvoje ostatke srušene pravoslavne crkve u selu Suvo Grlo kod Srbice. Kako je javio meštanin ovog sela Rajko Tomašević, pored puta koji vodi do sakralnih ostatka crkve posvećene Svetoj Bogorodici u Suvom Grlu postavljen je znak na kom na albanskom i na engleskom jeziku piše "Naša crkva"

On za Kosovo Onlajn ističe da je znak postavljen pre dva dana.

"Već nedelju dana je selo okovano maglom pa niko od nas meštana nije ni bio tamo, ali smo pre dva dana primetili da je na putu koji vodi do zidina jedne crkvice, neko postavio znak na kom je ispisano na albanskom i engleskom "Naša crkva", rekao je Tomašević.

Tomašević kaže da meštani Suvog Grla svake godine na praznik Bogojavljanje obilaze zidine ove crkve.

"Zidine ove crkve mi obilazimo na Bogojavljanje i nosimo vodicu gore gde je ostavimo da prenoći pa ujutru idemo da uzmemo tu vodicu. Tu se nalaze temelji crkve", kaže Tomašević.

Foto: kosovo-online.com

Kako on ističe, crkva je odavno srušena i uprkos tome narod obilazi zidine i meštani su zatečeni da je neko preko noći prisvojio crkvu.

"Ovo nas je iznenadilo, ne mislim da je neko od lokalnog stanovništva postavio taj znak. Mi sa Albancima koji ovde žive nemamo problema", istakao je Tomašević.

U Suvom Grlu, prema rečima Tomaševića, živi oko 150 Srba i čine većinu u samom selu dok u okolnim selima ima više Albanaca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sara

pre 3 godine

Šiptari, jedino vaši mogu da budu bunkeri u Albaniji, gde ste se sakrivali od zlodela Envera Hodže i bežali na srpsku teritoriju na Kosovo!!.

Banja

pre 3 godine

Albanci imaju svoju autokefalnu pravosloavnu crkvu tako da i ova jeste njihova ko i celo Kosovo ma koliko god vi kukali po svojim portalima.

ZEVZEV

pre 3 godine

OVAJ "BANJA"KAO I SVI SIPTARI SA KOSMETA IMAJU RODBINU U SRBIJI, MNOGI ZIV =E U SRBIJI A JOS VECI BROJ SE LECI..SVAKI SRBIN KOMSIJA TREBA DA IM POZELI "DOBRODOSLICU" NAROCITO NJIHOVOJ DECI A SVAKI DOKTOR TREBA DA IM PREPISE POGRESNU TERAPIJU ALI NATENANE DA TRULE...NAPOSLETKU SVAKI SRBIN SA KOSMETA MOZE D ABACI KLETVU NA OVE SIPTARE I ONI CE POLAKO ISTRULITI, POCNITE UVEK OD NJIHVE DECE

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija