• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.12.2020

15:02

Ministar Stefanović se sastao sa šefom Delegacije EU u Srbiji Fabricijem /Foto/

Politika

Ministar Stefanović se sastao sa šefom Delegacije EU u Srbiji Fabricijem /Foto/

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Semom Fabricijem

 
Stefanović je podsetio da je sticanje statusa punopravnog člana Evropske unije  strateško opredeljenja Republike Srbije i istakao doprinos Ministarstva odbrane Zajedničkoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici EU (ZBOP) kroz učešće u misijama i operacijama.

Foto: www.mod.gov.rs

On je ukazao i na značaj sredstava koja dolaze iz Evropske unije kroz pristupnu pomoć za države kandidate i istakao da će Ministarstvo odbrane raditi na razvoju zajedničkih projekata, kao što su energetska efikasnost i zaštita životne sredine u sektoru odbrane.
 
Ambasador Fabrici potvrdio je doprinos Republike Srbije Zajedničkoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici EU, kao i angažovanje u borbenoj grupi EU „HELBROC“.
 
Na sastanku je razgovarano i o modalitetima proširenja saradnje između Republike Srbije i Evropske unije u oblasti odbrane.

Foto: www.mod.gov.rs

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija