• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.12.2020

12:39

DAČIĆ O FORMIRANJU VLADE NA KIM: U Prištini se teško može naći politička garnitura koja bi bila pozitivna prema stavovima Srba!

Politika

DAČIĆ O FORMIRANJU VLADE NA KIM: U Prištini se teško može naći politička garnitura koja bi bila pozitivna prema stavovima Srba!

Podeli vest

U Prištini se teško može naći politička garnitura koja bi bila pozitivna prema stavovima Srba, a za Beograd je najvažnije da bude mir, rekao je danas predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, nakon što je Ustavni sud samoproglašenog Kosova sinoć oborio vladu Avdulaha Hotija

Dačić je naveo da se u prethodnom periodu "dosta kuvalo" zbog hapšenja nekih od kosovskih zvaničnika.

- Kad god budu novi izbori na Kosovu, opet će biti natezanja u vezi sa formiranjem nove vlade u Prištini, a nama je najvažnije da bude mir - rekao je Dačić za Televiziju "Hepi".

On je potvrdio da će Skupština Srbije, prvi put, razmatrati izvještaj Evropske komisije o napretku Srbije na evropskom putu, podsjetivši da EU stalno govori da brzina pridruživanja zavisi od pregovora Beograda i Prištine.

Dačić je napomenuo da u tom stavu EU nedostaje nekoliko rečenica, odnosno, kako je rekao, to da EU nije uradila ništa na tome da budu primijenjeni sporazumi Beograda i Prištine.

On je naglasio da Priština na svakih pet minuta nađe neki izgovor da ne primijeni ono što je dogovoreno Briselskim sporazumom.

Ustavni sud u Prištini sinoć je oborio vladu Avdulaha Hotija, budući da je čin glasanja kojim je njegov kabinet dobio podršku parlamenta proglašen neustavnim, preneo je RTS.

Prema odluci suda, novi, vanredni izbori moraju da budu održani najkasnije 40 dana poslije raspisivanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17