• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.12.2020

09:48

POLITIČARI ČESTITALI KATOLIČKI BOŽIĆ! RADOJIČIĆ: Kada slavimo praznike u čast našeg Gospoda, nije važno kojeg smo porekla i nacije!

Politika

POLITIČARI ČESTITALI KATOLIČKI BOŽIĆ! RADOJIČIĆ: Kada slavimo praznike u čast našeg Gospoda, nije važno kojeg smo porekla i nacije!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić čestitao je danas Božić beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim hrišćanskim vernicima u Beogradu, koji ovaj praznik slave poštujući gregorijanski kalendar

- Od srca vam čestitam ovaj najradosniji hrišćanski praznik. Kada slavimo praznike u čast našeg Gospoda, nije važno kojeg smo porekla i nacije, opredeljenja i stavova, jer smo svi mi kao Beograđani uvek bili ujedinjeni pred izazovima s kojima se suočavala zajednica kojoj pripadamo, kao što je to sada slučaj sa pandemijom virusa korona - naveo je gradonačelnik u čestitki.

On je naglasio da se Grad Beograd uvek i sa puno pažnje i poštovanja odnosio prema svim svojim sugrađanima, negujući različitost kao jednu od najvažnijih karakteristika Beograda, evropske metropole.

Složni, uvek smo uspevali da prevaziđemo sve nedaće, kao što smo se zajedno veselili svim praznicima i svetkovinama, rekao je Radojičić.

- Iako Božić ove godine obeležavamo u okolnostima koje podsećaju na teška vremena iz prošlosti, uveren sam da će, uzneseni verom, ljubavlju za bliženjeg, a pre svega nadom u bolje sutra, na ovaj najradosniji hrišćanski praznik i deca i stariji osetiti svu blagost i radost porodičnog jedinstva i duševnog mira - naveo je gradonačelnik.

Foto: Tanjug

Zoran Radojičić

 

 

 

 

 

Petković čestitao katolicima Božić

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković čestitao je beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i vernicima rimokatoličke veroispovesti najradosniji hrišćanski praznik Božić.

- U ime Kancelarije za KiM i svoje ime, povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, Vama, sveštenstvu i svim vernicima rimokatoličke veroispovesti, posebno katolicima na Kosovu i Metohiji, upućujem najiskrenije čestitke - Mir Božji, Hristos se rodi! - naveo je Petković u čestitki.

Poželeo je da i ove godine radosna vest o rođenju Bogomladenca oplemeni duhovni život svih nas, podstakne dobru volju među ljudima i afirmaciju svevremenskih hrišćanskih vrednosti.

- Dan Hristovog rođenja donosi nam uvek i iznova novu nadu i nagoveštava svetlost koja nas poziva na radost, praštanje i zajedništvo. To je ujedno i podsticaj i nadahnuće da u atmosferi ljubavi, sloge i razumevanja osnažimo veru u zajednički život, oličen u uvažavanju različitosti i poštovanju prava drugog i drugačijeg".

I dok sa radošću iščekujemo dan Hristovog rođenja, neka praznični blagoslov ispuni naše domove plemenitim vrednostima ljubavi, prijateljstva i duhovnog mira i neka nas podstakne da čuvamo našu tradicionalnu bliskost i međuetničku harmoniju, poručio je Petković.

- Na kraju, želim i da Vama lično Vaša Preuzvišenosti, ovaj Božić i svaki trenutak Nove 2021. godine budu ispunjeni Božjim blagoslovom i da Vam donesu obilje zdravlja, radosti i svakog dobra. Uz izraze dubokog poštovanja, želim Vam srećan Božić! - naveo je Petković u čestitki.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Petar Petković

 

 

Ministarka Popović čestitala Božić Hočevaru i vernicima

Ministarka pravde Maja Popović čestitala je Božić nadbiskupu beogradskom Stanislavu Hočevaru, sveštenstvu i građanima Srbije koji najradosniji hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

- Želim da radost Božića bude neprestano nadahnuće tokom čitave godine, kako bi uvek kreativno i stvaralački, utemeljeni u tradiciji, pristupali svim izazovima sadašnjice i dali odgovore kojima će se budućnost ponositi. Čestitajući Vam Božić, želim da uvek budete blagovesnici mira i dobre volje, sve u večnu slavu hrišćanske kulture i napredak naše Otadžbine - navodi se u čestitci Hočevaru.

Ministarka je beogradskom nadbiskupu i metropolitu poželela i obilje blagoslova u širenju Hristove ljubavi, sloge i mira među ljudima.

Svim građanima koji ovaj najsvečaniji među praznicima slave po gregrorijanskom kalendaru, želim da ga dočekaju i provedu u ljubavi, porodičnoj sreći i duhovnom blagostanju, navodi se u čestitci.

- Neka nas sve i ovaj Božić podseti na najviše ljudske vrednosti, na ljubav, blagost i razumevanje, kao i na lepotu različitosti i potrebu da svi zajedno doprinosimo međusobnom poštovanju i toleranciji - poručila je ona.

Ministarka Kisić Tepavčević čestitala Božić

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević čestitala je građanima Srbije koji Božić obeležavaju po Gregorijanskom kalendaru predstojeći praznik.

Kisić Tepavčević je građanima poželela da Božić provedu u zdravlju, radosti i miru, sa svojim porodicama i najmilijima.

- Na izmaku godine, koja je bila obeležena velikim zdravstvenim izazovom, vama i vašim porodicama želim jednu zdraviju godinu, u nadi da ćemo sledeći praznik proslaviti bez maski -istakla je Kisić Tepavčević.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Darija Kisić Tepavčević
Selaković čestitao vernicima katolički Božić

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković čestitao je svim vernicima, koji slave po gregorijanskom kalendaru, Badnji dan i Božić, uz želju da praznik provedu u miru, sreći i blagostanju u krugu svojih najdražih.

Neka radost rođenja Hristovog nadahne sve nas da spremno dočekamo izazove koji se postave pred nama, naveo je Selaković u čestitki, saopštilo je Ministarstvo.

On je poželeo i da praznik sve podseti na neprolazne vrednosti razumevanja, uzajamnog uvažavanja i poštovanja.

Foto: Informer

Nikola Selaković

Gojković čestitala Božić po gregorijanskom kalendaru

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković čestita Božić građanima Republike Srbije, koji ovaj praznik slave prema gregorijanskom kalendaru.

- Svim građanima koji Božić proslavljaju po gregorijanskom kalendaru, želim da najradosniji hrišćanski praznik proslave u ljubavi, sreći i blagostanju - navela je Gojković.

- Neka ovaj praznik rođenja i radosti ojača veru u zajedništvo i solidarnost, i podstakne na brigu o bližnjima u ovim vremenima punim izazova. Neka domove neka ispuni sloga, mir, sreća i dobro zdravlje! - zaključila je čestitku ministarka kulture i informisanja Republike Srbije.

Foto: Tanjug

Maja Gojković
Mirović čestitao vernicima katolički Božić

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je danas Božić svim vernicima koji veliki hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

- Neka nas praznični dani podsete na najvažnije ljudske vrednosti - zajedništvo, razumevanje i toleranciju i neka u vaše domove i srca donesu zdravlje, mir i radost koju ćete podeliti sa svojim najbližima - navodi se u čestitki Mirovića, saopštila je Pokrajinska vlada.

Vučević i Milošević čestitali Božić

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević čestitali su Božić vernicima koji rođenje Isusa Hrista proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.

Vučević je vernicima poželeo da predstojeće dane provedu u zdravlju, sreći i blagostanju, a da jedan od dva najveća hrišćanska praznika proslave u miru i veselju u krugu porodice.

U čestitki je naveo da Božić podstiče na međusobno poštovanje i praštanje, a istovremeno budi novu snagu u svakom pojedincu, snagu koja je sada društvu itekako potrebna.

- Neka nam u ovim izazovnim vremenima, radost Hristovog rođenja ispuni srca i pomogne da lakše podnosimo životne teškoće - istakao je Vučević u čestitki.

Miloševićeva je uputivši najiskrenije čestitke, poručila da će godina za nama ostati obeležena pandemijom virusa korona i ocenila da nas je strah od neizvesnosti okrenuo pravim hrišćanskim vrednostima.

- Najvrednija od svih, upravo je briga o porodici i zato vam želim da ovaj i svaki naredni Božić, kao praznik mira i dobrote, proslavite u dobrom zdravlju i sreći, okruženi svojim najmilijima - poručila je u čestitki Miloševićeva.

Nedimović čestitao Božić

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović čestitao je jedan od dva najveća hrišćanska praznika Božić beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru.

Nedimović je u čestitki upućenoj beogradskom nadbiskupu poručio da dani u kojima se proslavlja rođenje Isusa Hrista treba sve da podsete na zajedništvo i da donesu mir ljudima i radost srcima.

Hočevaru je lično poželeo dobro zdravlje i svaku sreću.

"Blagosloven Badnji dan i Božić", poručio je Nedimović.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17