• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug / Informer

04.01.2021

13:19

SAGLASAN SA IDEJOM VRAĆANJA SLUŽENJA VOJNOG ROKA! Jovanović: Time bi se ojačao sistem odbrane Srbije i osnažila nezavisnost!

Politika

SAGLASAN SA IDEJOM VRAĆANJA SLUŽENJA VOJNOG ROKA! Jovanović: Time bi se ojačao sistem odbrane Srbije i osnažila nezavisnost!

Podeli vest

Predsednik DSS Miloš Jovanović saglasan je sa idejom vraćanja služenja vojnog roka, koja se poslednjih dana pominje u javnosti, a kao argumente navodi da bi se time ojačao sistem odbrane Srbije i osnažila nezavisnost

Jovanović je u pisanoj izjavi naveo da nije slučajno da države Evrope koje su vojno neutralne i nisu članice NATO-a poput Austrije, Švajcarske, Finske ili Švedske, imaju obavezno služenje vojnog roka, smatrajući ga jednom od glavnih garancija bezbednosti svojih država.

U tom smislu, za njega nema dileme da bi ponovno uvođenje ročnog sastava ojačalo sistem odbrane Srbije čime bi se u istoj meri osnažila nezavisnost zemlje i mogućnost da u miru očuva svoje nacionalne interese.

Foto: Tanjug

Miloš Jovanović

Ova odluka je za Srbiju, tim pre značajna, što se zemlja još uvek nalazi u nedovoljno stabilnom geopolitičkom okruženju, dodao je Jovanović.

- I ova činjenica je zapravo od presudnog značaja - koliko god bi vraćanje ročnog sastava prouzrokovalo odrđene troškove, koji se mahom tiču potrebne logističke podrške, svaka investicija u domenu odbrane, odnosno bezbednosti, nužno se višestruko isplati, jer ništa nikada nije skuplje od gubitka mira, o čemu svedoči i naša bliža istorija - naveo je Jovanović.

Foto: www.mod.gov.rs

Nebojša Stefanović, vojska

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je pre par danas da se ozbiljno razmišlja o vraćanju služenja vojnog roka, ali je istakao da odluka o tome neće biti brzopleto doneta, jer je važno da se čuju svi argumenti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 3 godine

Увек сам се питао КОЈ,БРЕ,УКИДА ОБАВЕЗАН ВОЈНИ РОК?Онај кој је увео националну пензију! ... Да л' има лепшег догађаја када ти дете даје заклетву! Оно што треба СТРОГО водити рачуна у Србији да касарнама не командују старешине пореклом из Црне Горе и Босне.Имају где да утекну?Од 1945 Србију нису водили срби из Србије и зато смо јад и беда!Задужени смо милијардама долара!Када је Србијом газдовао неписмени србин све се куповало за готове паре! А онда је безбожник саградио Југославију и ојадио српски народ.Зато је то проклетство платио животом.ПС.Србијом је командовао лош политичар бугарин Никола а Пашић је презима од очуха који га је усвоји.

JAKA VOJSKA SRBIJE JE AGONIJA ZA ĐILASA, JEREMIĆA I PERJANICE! Marković: Ministar i predsednik brinu o interesima države!
Politika

JAKA VOJSKA SRBIJE JE AGONIJA ZA ĐILASA, JEREMIĆA I PERJANICE! Marković: Ministar i predsednik brinu o interesima države!

Jačanje Vojske Srbije i snažna podrška države pripadnicima vojske po svemu sudeći bacaju u potpunu agoniju Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Borisa Tadića i njihove raznorazne perjanice. Staro, malo, samozvano elitno društvance iz nekadašnjeg DS-a nastavilo je i danas sa napadima na ministra odbrane Nebojšu Stefanovića. Red uvreda, red prokazanih izmišljotina i naravno red sopstvenog veličanja, rekao je član Glavnog odbora SNS i narodni poslanik Aleksandar Marković

03.01.2021

19:07

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija