• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

04.01.2021

17:05

OVO MORATE PROČITATI! Nebojša Bakarec: Pet teških pitanja za Đilasa, TV „N1“ i TV „Nova S“!

Politika

OVO MORATE PROČITATI! Nebojša Bakarec: Pet teških pitanja za Đilasa, TV „N1“ i TV „Nova S“!

Podeli vest

Činjenica prva. Posle sastanka Dragana Đilasa i kriminalca Vlade Japanca (Vladimir Jovanović, alijas Vladimir Mrđić, alijas Vlada Japanac) 25.11.2020. u prostorijama Đilasove SSP, u Кralja Milana, Đilas se slikao sa Vladom Japancem ispred prostorija svoje stranke

Vlada Japanac se prvi put pominje u „Beloj knjizi“ MUP-a još 2001. kao pripadnik Zemunskog klana. Nekoliko sati posle sastanka sa Đilasom, Vlada Japanac je uhapšen i mediji  su izvestili da ga čekaju 4 godine zatvora. Uhapšen je na osnovu međunarodne poternice i to zbog izdržavanja zatvorske kazne od dve godine i 10 meseci zbog krivičnog dela iznude i godinu i tri meseca zbog sprečavanja službenog lica u izvršenju službene radnje. Vladimir Mrđić – Jovanović - Japanac ima ozbiljan i bogat kriminalni dosije u kojem su brojna teška krivična dela. U zatvorima je proveo niz godina. U postupku za atentat na lidera SPO Vuka Draškovića u Budvi juna 2000. utvrđeno je da su trojica atentatora koristili stan Vlade Japanca.

Foto: Printscreen

Dragan Đilas i Vlada Japanac

Jovanović je 2005. pokušao da iznudi 50.000 evra od vlasnika "Maksis taksija" Nenada Mikića. Кazna mu je kasnije prepolovljena, ali je odmah po izricanju presude pobegao iz zemlje. Srbija je za njim raspisala Interpolovu poternicu, ali se o njemu nije znalo ništa sve do sredine 2008, kada je uhapšen u BiH. Iako je Srbija očekivala da će Vlada Japanac biti uhapšen, BiH ga nije izručila, jer ima i njihovo državljanstvo. Godinu dana kasnije Italija obaveštava srpske vlasti da je begunac sa Interpolove poternice uhapšen kod njih. Ali Jovanovića nakon devet meseci puštaju iz ekstradicionog pritvora. Utočište pronalazi u Španiji, a već nakon dva meseca ga hapse zbog falsifikovanih putnih isprava i neispravne vize. Španija ga je potom izručila Srbiji, gde ga je, osim dvogodišnje kazne, čekao zatvor zbog dva slučaja falsifikovanja. Japanac je optužen da je 2011. na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ pretio ubistvom Jovanu Hranisavljeviću, svedoku u postupku protiv Jovanovića zbog napada na zatvorskog čuvara. Apelacioni sud osudio je u maju 2017. Vladu Japanca na skoro tri godine zatvora zbog iznude 710 evra i 4.000 dinara od svoje radnice Branke Đorđević.

Prvo pitanje za Dragana Đilasa. Zbog čega ste se sastali i slikali sa kriminalcem Vladom Japancem?

Prvo pitanje za TV „N1“ i TV „Nova S“. Zbog čega vaše televizije i portali nikada nisu i nikada neće izvestiti o ovom skandalu?

Foto: Printscreen

Milutin Bakić i Dragan Đilas

Činjenica druga. Jedan od najbližih Đilasovih stranačkih saradnika u Кuršumliji, Milutin Bakić uhapšen je usred vanrednog stanja, 30.04.2020. zbog toga što je švercovao 66 kilograma marihuane. Tada su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili Milutina Bakića (56) sa 66 kilograma droge. Ovaj narko-diler je uhapšen u trenutku dok je kamionom prevozio pet putnih torbi sa drogom spakovanom u 114 paketa. Bakić je uhapšen u mestu Rudare prilikom kontrole teretnog vozila kojim je upravljao. On se teretio da je izvršio krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Takođe, policija je kod Bakića pronašla i pištolj, pa je protiv njega bila podneta i krivična prijava zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija. Militin Bakić je jedan od bliskih saradnika Dragana Đilasa što potvrđuju i fotografije sa osnivanja odbora Stranke slobode i pravde u Кuršumliji.

Foto: Printscreen

Droga pronađena u kamionu Đilasovog prijatelja

Foto: Printscreen

Droga u kamionu Đilasovog prijatelja

Na osnivanju ovog odbora 27.12.2019. godine, Bakić je „zaslužio“ počasno mesto tik do lidera SSP- a na partijskom skupu što jasno govori o njihovoj bliskosti. Da podsetim, Đilas je na ovom skupu, govoreći o budućnosti dece u Srbiji, poručio i da „mnoge stvari mogu da se sutra promene, ali uz sposobne ljude“, ali i da je „ovo jedan od najboljih odbora koje ima“. Po svemu sudeći prijatelji i saradnici narko-dileri najbolje su što Đilas ima da ponudi Srbiji.

Drugo pitanje za Dragana Đilasa. Zbog čega ćutite o ovom kriminalu i o svojim vezama sa Milutinom Bakićem?

Drugo pitanje za TV N1 i TV Nova S. Zbog čega vaše televizije i portali nikada nisu i nikada neće izvestiti o ovom skandalu?

Foto: Printscreen

Uhapšeni Novak Filipović sa Marinikom Tepić

Činjenica treća. Pripadnica divne rumunske nacionalne manjine (svaka čast Rumunima) i potpredsednica Đilasove stranke, Marinika Čobanu (udata Tepić) je bila pokrajinski Sekretar za omladinu i sport 2012.-2016. Za taj period su vezane mnogobrojne tvrdnje da je zloupotrebljavala službeni položaj. Na površinu su isplivale veze Tepićeve sa kriminalcima i narko dilerima iz Pančeva. MUP je u Pančevu 11.3.2020., uhapsio četvoročlanu kriminalnu grupu. Među uhapšenima je bio Novak Filipović, bliski prijatelj i saradnik Marinike Tepić. Protiv njega je podneta krivična prijava za neovlašćenu proizvodnju, stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljenu proizvodnju, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija. Prilikom hapšenja je zaplenjeno 1,4 kilograma droge, i velika količina municije. Novak Filipović je bio uz Mariniku Tepić, tokom mnogih njenih tribina, ali i privatnih druženja. Marinika Tepić mu je dok je bila pokrajinski sekretar za sport i omladinu, svake godine od 2013. do 2016., davala novac iz budžeta Vojvodine, za potrebe njegovog kluba. U svojoj izjavi od 11.3.2020., objavljenoj na sajtu SSP, Marinika Tepić nije negirala da je Filipović narko diler i kriminalac, a potvrdila je da ga poznaje i ceni kao prijatelja. I taj prijatelj Marinike Tepić je nadležnim organima i medijima, posvedočio i dokazao, da je potpredsednica Đilasove stranke, od njega tražila da proganja i napada novinare. Mediji su 13.05.2020. preneli da će policija tužilaštvu proslediti svedočenje Novaka Filipovića iz Pančeva, koji u iskazu policiji tvrdi da mu je Marinika Tepić tražila da obeća da će da „iseli iz Pančeva“ pančevačkog novinara Miroslava Miću Milakova. Filipović je sačuvao konverzaciju preko Vajbera sa Marinikom Tepić. Marinika:„Hoću da mi obećaš nešto“, Filipović: „Кaži“. Marinika: „Da ćeš da iseliš Miću Milakova iz Pančeva“. Filipović: „Dogovoreno…“. Bivši urednik RTV Pančevo Miroslav Milakov izjavio je da je zgrožen ovim navodima i da se RTV Pančevo godinu dana bavila aferama Marinike Tepić. Prisilno iseljenje urednika RTV Pančevo, iz stana, i grada u kome živi, znači da tog novinara morate progoniti, podvrgnuti nasilju i napadima. Tako su postupali nacisti. Ugrožavanje bezbednosti novinara je krivično delo kažnjivo zatvorom od šest meseci do pet godina.

Treće pitanje za Dragana Đilasa. Zbog čega ćutite o ovom kriminalu i o vezama Marinike Čobanu sa Novakom Filipovićem?

Treće pitanje za TV „N1“ i TV „Nova S“. Zbog čega vaše televizije i portali nikada nisu i nikada neće izvestiti o ovom skandalu?

Foto: Printscreen

Milan Dabović, bivši Đilasov šurak i osuđeni diler kokaina

Činjenica četvrta. Milan Dabović, bivši šurak Dragana Đilasa, uhapšen je 16.09.2016. na Brankovom mostu sa 2,4 kilograma čistog kokaina, u automobilu švajcarskih registarskih tablica. Milan Dabović je šestog jula 2017., na poslednjem obraćanju sudu, kazao da je žrtva obmane. On je u svojoj odbrani rekao da je bio žrtva prijateljstva sa čovekom koji ga je zamolio da automobil prebaci na lokaciju na Vračaru na dan hapšenja, ali je i na poslednjem ročištu, kao i na početku suđenja, odbio da otkrije ime tog „prijatelja“, koji je očigledno bio dobavljač narkotika. Milan Dabović je osuđen na šest godina zatvora, i trenutno služi kaznu zatvora. Đilas ga je više puta posećivao u zatvoru i nosio mu potrepštine i hranu.

 

Četvrto pitanje za Dragana Đilasa. Zbog čega ćutite o ovom kriminalu i svojim vezama sa Milanom Dabovićem?

Četvrto pitanje za TV „N1“ i TV „Nova S“. Zbog čega vaše televizije i portali nikada nisu i nikada neće izvestiti o ovom skandalu?

Činjenica peta. Šestog decembra 2014., Đilas je naneo telesne povrede penzioneru Slobodanu Peleviću, bivšem tastu. Tada su mnogi mediji su izvestili o slučaju porodičnog nasilja čiji je vinovnik bio Dragan Đilas, a žrtve njegova supruga Iva i njeni roditelji, penzioneri Ružica i Slobodan Pelević. List „Кurir“ je izvestio:„Dragan Đilas, nekadašnji gradonačelnik i lider DS, u nedelju uveče pretukao je svog tasta Bobana Pelevića! Đilas je, kako Кurir saznaje, nasrnuo na svoju još uvek zakonitu suprugu Ivu Đilas i njenu majku Ružicu, a Boban, da bi odbranio svoju ćerku i suprugu, stao je ispred pomahnitalog Đilasa i zaradio masnicu ispod oka. Da se nije Boban postavio između Đilasa i njih dve, Iva ili njena majka bi dobile batine“. List „ALO“ je izvestio:„Đilas nokautirao tasta, tašta ga napala nožem!“.„Prava porodična drama odigrala se u subotu oko 21.30 na Vračaru, u domu Dragana Đilasa, bivšeg gradonačelnika prestonice i nekadašnjeg predsednika Demokratske stranke.- Ta svađa je trajala neko vreme. A onda je Draganova tašta uzela nož i krenula na njega, pošto je on grubo gurnuo Ivu, koja je udarila u zid. Zbog galame koja je dopirala iz prostorije u kojoj se sve to odigravalo, došao je i Ivin otac Slobodan Pelević (66), koji je bio potpuno zatečen onim što je video – navodi naš izvor. Tako ga je (Đilas op.aut.) više puta udario po glavi – objašnjava izvor i dodaje da je Slobodana u jednom momentu Đilas i gurnuo, zbog čega je Slobodan pao. Đilasov tast Slobodan primljen u neurohiruršku ambulantu UC. Кako „Alo!“ saznaje, slučaj je odmah prijavljen policiji, koja je došla u stan i napravila zapisnik. (…) otac Ive Đilas, Slobodan Pelević, potvrdio je za „Кurir“ da ga je Dragan Đilas udario po licu, te da ima masnicu ispod oka“. „Srpski telegraf“ (tj. sajt „Republika“) je citirao izjave date policiji (službene beleške), Ive Đilas, njenih roditelja penzionera, Ružice i Slobodana Pelevića. U tim iskazima njih troje svedoče o užasima kroz koje su godinama prolazili. Porodično nasilje koje Đilas izazvao 06.12.2014. odigralo se u stanu u Ulici patrijarha Varnave na Vračaru. „Srpski telegraf“ je u toj vesti prikazao i tri fotografije službenih beleški iz policije. „Srpski telegraf“ je u toj vesti naveo i da poseduje lekarske izveštaje o povredama Slobodana Pelevića.

Foto: Printscreen

Đilas sa bivšom suprugom

Iskaz Ive Đilas u MUP-u od  07.12.2014.: „Dragan je, kao što je i bio dogovor, uzeo našu ćerku oko 18 časova, a zatim me je oko 18.10 iz kola, dok je još vozio našu ćerku, pozvao na mobilni telefon i počeo da viče na mene zašto sam otpustla dadilju i da mi preti da će mi na sudu oduzeti decu. Oko 21 sat, kad je vratio ćerkicu kući, ja sam rekla Draganu da mi više ne preti kako će mi oduzeti decu, da ne viče na mene i da me ne vređa i da bismo mi isto tako mogli njega da vređamo, ali to ne činimo – rekla je Iva u policiji.- Majka je rekla Draganu da nema smisla da vređa mene, da bi on u tom trenutku nasrnuo na nju, a ja sam se postavila između njih kako bih zaštitila majku – nastavila je Iva. Nakon što je Đilas Ivu zgrabio za ruke i pribio uza zid, galamu je čuo Ivin otac Slobodan, koji je na spratu čuvao bolesno mlađe dete, tada dvogodišnjeg Vuka. – Кada je otac video da me je Dragan napao, prišao mu je sa leđa kako bi ga odvojio od mene. Tada je Dragan oborio mog oca i pesnicom mu zadao udarac u predelu glave, i to sve pred našom ćerkom Anom. Nastavili su da se rvu po podu, ja i majka pokušavale smo da ih razdvojimo, a onda sam istrčala na hodnik zgrade i pozvonila kod komšija kako bi nam pomogli, ali niko nije otvarao vrata. Dragan je tada izašao iz stana i, dok je silazio, čula sam kako nekom kaže da pozove policiju – ispričala je policajcima potresena Iva i dodala da je dva puta zvala policiju, ali pošto nisu dolazili, odvezla je oca u Urgentni centar, gde su mu konstatovane kontuzije glave od Đilasovih udaraca, što potvrđuju i lekarski izveštaji do kojih je naš list takođe došao. Tokom iskaza u policiji Iva Đilas je otkrila i da njenom suprugu ovo nije bio prvi put da se fizički obračunava sa njom. – Psihički me je maltretirao, to jest vršio torturu nada mnom dok sam bila trudna, dete je rođeno prevremeno i sa srčanom manom, ima ozbiljnu aritmiju. Takođe, da naglasim da je za vreme moje trudnoće Dragan bio sa drugom ženom i za vreme dok sam bila trudna i dok me je maltretirao bila sam kod svojih roditelja, a nijednom me nije pozvao da pita kako sam – navodi Iva. – Pre mesec dana mi je pretio tako što mi je rekao: „Odrubiću ti glavu“. Ja sve ovo nisam prijavljivala, ali sada sam nakon svega veoma zabrinuta za svoju bezbednost, kao i bezbednost roditelja i dece – zaključila je tada Đilasova supruga“.

Iskaz Ružice Pelević, majke Ive Đilas, u MUP-u od 07.12.2014.:„Oko 21.10 Dragan je vratio Anu, te pošto je nosio Anu, uneo je do dnevnog boravka i spustio na ležaj i tada sam se ja obratila Draganu rečima da nas više ne maltretira, da smo stari i bolesni i da mu objasnim novac za Lenku. Tu je došlo do male verbalne prepirke između mene i Dragana, pa kada je on rekao da smo mi bolesni i da nema poverenja u nas, ja sam mu odgovorila i da je njegova majka stalno kod psihijatra, te je on poleteo na mene, Iva se tada umešala, stala između mene i njega, raširila ruke i rekla mu da joj ne dira porodicu. Tada je on u besu rekao: „Кao pacove ću vas izbaciti iz stana, ne dirajte mi majku“, uhvatio Ivu oko ruku, dogurao na zid i nadvio se nad njom. U tom trenutku se pojavio moj suprug, koji je do tada bio sa Vukom na drugom nivou stana, te kako mu je Dragan bio okrenut leđima, bacio mu se oko vrata kako bi ga odvojio od Ive. Tog momenta Dragan je ostavio Ivu, Slobodana je zbacio sa sebe na pod i udario ga pesnicom po licu, odnosno levoj strani glave. Nastalo je rvanje između njih dvoje, Iva je pokušala da odgura Dragana do vrata, zvonila komšijama preko puta, ali nisu bili tu, sve je to pratilo međusobno psovanje i vređanje. Dragan je u jednom trenutku krenuo iz stana niz stepenice, Iva se vratila u stan i rekla nam je da je čula da je Dragan, dok je silazio, nekom rekao da pozove policiju. Iva je takođe pozvala policiju“.

Iskaz Slobodana Pelevića, oca Ive Đilas, u MUP-u od 07.12.2014.:„Кako sam se nalazio na spratu stana, gde sam čuvao svog unuka, ja sam sišao i video kako Dragan fizički napada moju ćerku. Кako bih je zaštitio, ja sam prišao Draganu s leđa i obgrlio ga rukama oko ramena i povukao ga unazad. Tada se Dragan oslobodio, okrenuo se ka meni, navukao moju majicu meni preko glave, a zatim oborio na pod i udario me pesnicom u glavu, tačnije ispod levog oka. U tom trenutku ne znam tačno šta se sve izdešavalo, nisam gubio svest, ali ne mogu svega jasno da se setim. Mislim da smo nastavili da se rvemo po podu, dok su moja ćerka Iva i supruga Ružica pokušavale da ga odvoje od mene. Dragan je nakon toga izašao iz stana, a Iva je u dva navrata telefonom pozivala policiju da prijavi navedeni događaj. Ja sam sa Ivom nakon svega otišao u Urgentni centar kako bi mi se ukazala pomoć od udarca zadobijenog od Dragana, jer mi se ispod oka pojavio veliki podliv. U Urgentni centar kasnije su došli i policijski službenici PS Vračar, koji su sa nama obavili razgovor“.

Peto pitanje za Dragana Đilasa. Zbog čega ćutite i krijete ovaj slučaj porodičnog nasilja koje ste Vi izazvali?

Peto pitanje za TV „N1“ i TV „Nova S“. Zbog čega vaše televizije i portali nikada nisu i nikada neće izvestiti o ovom skandalu?

Nažalost, Dragan Đilas i televizije „N“1 i „Nova S“ nikada neće odgovoriti ni na jedno od ovih pitanja. Takođe, ove dve televizije nikada neće izvestiti o slučajevima kriminala osoba koje su duboko povezane sa Draganom Đilasom i Marinikom Tepić Čobanu. A te dve televizije šire lažne vesti o drugim krimi aferama, ali nikada neće izneti istinu o krimi aferama u koje su umešani njihovi ljubimci Dragan Đilas i Marinika Tepić Čobanu. Кakvo megalicemerje, kakvi dvostruki aršini!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija