• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.01.2021

09:04

PETAR PETKOVIĆ PORANIO PO BADNJAK NA KOSOVU: Da nam praznik Hristovog rođenja donese mir i blagostanje!

Politika

PETAR PETKOVIĆ PORANIO PO BADNJAK NA KOSOVU: Da nam praznik Hristovog rođenja donese mir i blagostanje!

Podeli vest

Petar Petković je po starom srpskom običaju poranio po badnjak i to Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković je kao pravi Srbin i danas ispoštovao tradiciju, pa je na Badnji dan poranio po badnjak, a fotografiju je objavio na Instagramu.

- Srećno Badnje jutro i Badnji dan sa Kosova i Metohije! Pre sunca, u rano jutro, isekao sam badnjak sa željom i molitvom da nam praznik Hristovog rođenja donese mir i blagostanje - napisao je Petković na svom Instagramu.

 

 

Petar Petković na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković prisustvovaće obeležavanju Badnjeg dana i proslavi Božića na Kosovu i Metohiji.

Petković će danas u Kosovskoj Mitrovici, u 12 sati, uručiti ključeve stanarima za 36 novoizgrađenih stanova, u tri zgrade, u ulici Luja Braja, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Dodaje se da su stanovi namenjeni mladim bračnim parovima, porodicama interno raseljenih lica i stambeno ugroženom domicilnom stanovništvu sa teritorije opštine Kosovska Mitrovica.

Petković će popodne, u 16 sati, prisustvovati paljenju Badnjaka u porti Crkve Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici.

U saopštenju se navodi da će direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju sutra ujutru u naselju Dobrotin kod Lipljana, u skladu sa Božićnim običajima, biti položajnik porodici Rašić.

Nakon toga, u manastiru Gračanica prisustvovaće Božićnoj Liturgiji, koju će služiti episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski, Teodosije.

Petković će u 12 sati Domu zdravlja Donja Gušterica, u opštini Lipljan, uručiti sanitetsko vozilo, namenjeno potrebama srpskog stanovništva sa prostora centralnog dela Kosova i Metohije, dodaje se u saopštenju.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija