SREĆAN SAM, GONDOLA FANTASTIČNO IZGLEDA! Vučić na Zlatiboru: Država će pomoći koliko može! /Video/

Tanjug/Rade Prelić

13:00 Politika 106

Tanjug | 14. 01. 2021.

SREĆAN SAM, GONDOLA FANTASTIČNO IZGLEDA! Vučić na Zlatiboru: Država će pomoći koliko može! /Video/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanosti povodom puštanja u rad panoramske gondole na Zlatiboru

11.30 - Počela svečana ceremonija

Svečanost je otvorio orkestar Dejana Petrovića, sa himnom Bože pravde. Nakon toga je odigrana i prava mala predstava koja je prikazala značaj ovog projekta, ali i lepotu zlatiborskog kraja.

printscreen

11.40 - Prisutnima se obratio potpredsednik francuske kompanije Poma Kristijan Buvije

Potpredsednik francuske kompanije Poma Kristijan Buvije kazao je da mu je zadovljstvo što prisustvuje otvaranju i zahvalio se svima.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam danas ovde sa vama. Drago mi je što je oprema francuske kompanije danas ovde. Veliko zadovoljstvo mi je što sam bio jedan od bitnih učesnika na ovom projektu. Zlatna (gold) gondola je danas najduža na svetu - rekao je Buvije.

Buvije je Milanu Stamatoviću, predsedniku opštine Čajetina, uručio trofej kao dokaz zahvalnosti i poverenja.

11.49 - Obraćanje predsednika opštine Čajetina

- Krenuli smo još 2014. godine da razgovaramo o tome kako da ski centar Tornik bitan za turizam. Tada nije bilo vreme za troškove i izgradnju, bilo je problema sa birokratijom, obnova ski centra trajala je pet godina... Mi smo razmišljali kako da krenemo sa izgradnjom gondole, a za to je bilo potrebno da uradimo planske projekte. Tako smo i radili, uz pomoć jednog tihog, stručnog čoveka, Ljubiše Radovanovića, rođenog u Ljubišu koji nam je kasnije pomagao zajedno sa stručnjacima iz Francuske. Oni su realizovali planove, a mi projekat. Kada spominjem ovo sve, moram da povežem u jednu celinu, a to je da mi nismo sa našim privrednicima, stranim investitorima, sami smo uspeli da prebrodimo tu birokratiju i sve izazove. I u jednoj, i u drugoj Vladi, i zato sam zahvalan predsedniku Vučiću što je verovao u ovakav kraj i ishod projekta i gondole - rekao je predsednik opštine Čajetina i dodao da će se na ovaj način Srbija opet oživeti.

printscreen

Milan Stamatović

- Mi u gradovima od dece pravimo kućne ljubimce, a na selu rastu mali ljudi, tako je govorio Ljubivoje Ršumović. Zato mi ovde stvaramo gondole, i male ljude, njihovu perspektivu da im omogućimo da i oni sutra nešto sami stvore i da imaju gde da stvaraju - rekao je predsednik opštine.

- Želim da se zahvalim predsedniku Vučiću, hvala svima koji su pomogli, i puno sreće i radosti svima koji su danas ovde. 

Poseta Vučića početak dijaloga vlasti i opozicije

Predsednik opštine Čajetina i lider opozicione stranke Zdrava Srbija Milan Stamatović izjavio je danas da poseta predsednika Aleksandra Vučića Zlatiboru povodom otvaranja Gold gondole predstavlja početak dijaloga između vlasti i opozicije.

- Danasnja poseta predsednika Aleksandra Vučića treba da bude shvaćena kao početak dijaloga između opozicije i vlasti - kazao je Stamatović i dodao da je bilo potrebno uveriti predsednika da je ovaj projekat od opšteg interesa.

Stamatović je izrazio zahvalnost što je Vučić shvatio da je ta investicija od opšteg interesa i što su uz njegovu pomoć uspeli da otkoče realizaciju projekta i dobiju sve potrebne dozvole.

Lider Zdrave Srbije podsetio je da je i za obnovu ski centra Tornik bilo birokratskih problema i to od 2004. godine kada se krenulo sa razgovorima o sređivanju tog ski centra koji je bio porušen tokom NATO bombardovanja.

- Ni za vreme Vojislava Koštunice i Borisa Tadića na najnižim birokratskim nivoima nije bilo razumevanja za sređivanje ski centra i izgradnju gondole - kazao je Stamatović i dodao da je obnova ski centra trajala pet godina, a da je za izgradnju gondole prvo rečeno da je potrebno da se urade prostorni planovi, za šta, kako je rekao, takođe nije bilo razumevanja na najnižim birokratskim nivoima.

Stamatovićeva stranka je bila deo Saveza za Srbiju u čijem je sastavu bilo više stranaka među kojima i S SP Dragana Ðilasa i prva je koja je izašla iz tog saveza.

Savez za Srbiju više ne postoji, jer je u međuvremenu formirana Udružena opozicija Srbije.

 
11.54 - Obraćanje predsednika Vučića

- Napisao sam govor, ali govoriću iz srca i onako kako zaista mislim. Došao sam ovde ne zbog razgovora političkih partija, za to smo uvek spremni, ali ono što je važnije je da podržim projekat. Kao predsednik se radujem svemu dobrom. Od mene nećete čuti da je gondola loša jer je neko drugi pravio. Ponosan sam na nju i pomoći ćemo koliko možemo bez obzira ko je na vlasti. Došao sam da čestitam onima koji su to uradili veliku stvar za Srbiju - rekao je Vučić. 

Predsednik je najavio još novih investicija koje će olakšati život ljudima. Kaže da se veliki novac ulaže u Zlatibor i Vrnjačku Banju i dodao da se nada da ovo neće biti jedina nova godnola u Srbiji.

- Želim da se zahvalim i čestitam svima koji su na ovome radili. Nema nikakve sumnje da ćemo izgraditi obilaznicu oko Zlatibora, put do Ponikve, i da vidimo kako i na koji način da Zlatibor približimo Beogradu - rekao je Vučić i dodao da je ovo velika trka između Vrnjačke banje i Zlatibora oko turista. 

Tanjug/Rade Prelić

Aleksandar Vučić na Zlatiboru

- Još jednom čestitam opštini Čajetina na ovakvom uspehu, otvara se gondola i na Kopaoniku. A ja samo želim da kažem da ćemo uvek biti uz vas, isto kao što ste vi bili uz Srbiju, tako ćemo i mi uz Zlatibor ko god na vlasti bude bio - rekao je Vučić.

Predsednik Vučić se nakon obraćanja provozao u novoj gondoli.

12.58 - Nakon vožnje gondolom, predsednik se obratio prisutnima

- Razgovarao sam sa predsednikom opštine Čajetina. Čestitam svima ovde i svima koji su uložili veliki trud ovde. Srećan sam što sam ovde. Prošli smo tu deonicu, fantastično je. Biće to veliki podstrek za dalji razvoj – rekao je Vučić.

- Srećan što smo mogli da prisustvujemo otvaranju, fantastično izgleda i verujem da će to biti dalji podstrek za dalji razvoj opštine Čajetina. Država će koliko može pomoći u različitim stvarima. Oko 2 miliona evra bi trebalo da košta obilaznica, devet kilometara do Ponikvi - rekao je Vučić.

O Vašingtonskom sporazumu

Odgovarajući na pitanje novinara o promenama u Vašingtonskom sporazumu, Vučić je rekao da mu je interesantno da svi koji su kritikovali sporazum sada ćute.

- Svi koji su kritikovali Vašingtonski sporazum, sada uglavnom ćute, jer su protiv njega prestavnici sa KiM i neki u Evropi. Po njemu, oko nekih stvari mora neko i nas da pita. Spremni smo da razgovaramo sa svima, ali da je tu nešto gotovo i završeno ne mogu da kažem – rekao je.

Istraživanje

Upitan da prokomentariše istraživanje da većina Srbije nije za politiku predsednika, Vučić odgovara da je siguran da je kratko vremena ostalo do izbora, a ako je volja građana takva, spremni su da časno izgube na budućim izborima.

- Nije strašno izgubiti na izborima, časno je uraditi nešto za svoju zemlju. Mi nećemo ništa da palimo, nećemo da se bunimo. Važno je da radimo za svoju zemlju - rekao je predsednik.

printscreen

Aleksandar Vučić na Zlatiboru
Vučić: NIkada nisam bio protiv gondole

Na pitanje otkud danas na Zlatiboru, Vučić kaže da nikada nije bio protiv gondole.

-Kratak razgovor nam je bio potreban vezano za ovo. Važan mi je razvoj naše zemlje. Srećan sam zbog svakog projekta. Za mene je gondola super projekat, pa se nadam da ću na leto da dođem ovde da uživam sa decom. Mi smo skvakao pomogli da se birokratske prepreke prevaziđu, ovo je takođe značajna investicija. Oko 13 miliona evra je ovde, imaće i podršku Srbije da rade – rekao je on danas odgovarajući na pitanja novinara.

O tvrdnjama da će priznati nezavisnost Kosova

Na napade o navodom priznavanju KiM od strane Srbije Vučić kaže da je ovih dana navikao na razne napade i ukazao na činjenicu da je sinoć bio pun mesec.

- Juče kao da je bio pun mesec. Neki čudan dan. Nagledao sam se svega. Mnogih čudnih likova koji se smeju nekim vicevima, nekih čudnih situacija, da ne verujete čime se sve ljudi bave. Najavljuju da ću priznati Kosovo, ali ne usmeno ni pismeno, nego valjda nešto transcedentalno. Svašta sam video - rekao je Vučić.

O vakcini

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veliki odziv za dobrovoljno prijavljivanje za vakcinaciju, dodajući da očekuje da će Srbija biti u stanju da vakciniše 80 odsto nacije.

Predsednik je još jednom pozvao sve građane da se vakcinišu.

- Danas nam se za manje od dva sata telefonskog prijavljivanja za vakcinu javilo više od 17.000 ljudi. Moraćemo da otvorimo nove linije da bismo mogli da primimo sve koji žele da se prijave - rekao je Vučić na Zlatiboru.

Dodao je da očekuje da će država biti u stanju da vakciniše 80 odsto nacije, a da će želju za vakcinacijom iskazati više od 90 odsto.

- Što govori da su oni sa besmislenim teorijama zavere u manjini, ali su glasni i ništa više od toga - konstatovao je Vučić.

Na pitanje kada će se on vakcinisati, i da li će sačekati kinesku vakcinu, s obzirom na informacije da je efikasnost kineske "Sinovak" vakcine, pokazalo da je njena efikasnost nešto veća od 50 odsto, Vučić je rekao da će svakako primiti vakcinu, svejedno koju, te da će Srbija dobiti drugu kinesku vakcinu, Sinofarm, koja je nešto drugačija.

- Pozivam sve da prime vakcinu. Ja nisam od onih koji su potrčali da prime vakcinu, želim da delim sudbinu svih ljudi. Svejedno mi je koju ću vakcinu primiti, kao i članovi moje porodice - rekao je Vučić.

Sukob sa Milanom Stamatovićem

Negirao je spekulacije o sukobu sa Milanom Stamatoveć, predsednikom opštine Čajetina, rekavši da ljude zanima boljitak, a ne ko je iz koje stranke.

O tužbi Boška Obradovića

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da prvostepena presuda kojom je obavezan da lideru Bošku Obradoviću isplati 200.000 dinara zbog povrede ugleda i časti pokazuje koliko je Srbija slobodna zemlja, da će poštovati sve odluke suda, ali da on svoj stav o Obradoviću nije promenio.

Na pitanje u vezi sa presudom i da li će se na nju žaliti, Vučić je rekao da su se time bavili njegovi advokati, ali da je srećan, jer se tom presudom pokazalo koliko su mnogi, mediji i političari, lagali govoreći o tome kako pravosduje nije nezavisno i kako se njime upravlja iz političkih centara.

- Možda bih mogao da kažem da se upravlja iz nekih drugih političkih centara, imajućui u vidu tzv. reformu pravosuđa 2009. godine - primetio je Vučić i istakao:

- Nevezano za to, ovo je pokazalo koliko je Srbija normalna i slobodna zemlja i da to i nije baš bog zna kakva vest.

Vučić je naveo i da svoj stav i mišljenje nije promenio ni za jotu.

Takođe, primetio je i da su mu reakcije u regionu, od kojih je najveće slavlje, kaže, bilo u hrvatskim i delu sarajevskih medija, pokazale da je, ipak, mnogo dobrih stvari uradio za zemlju, dok oni koje bi da protežiraju, baš i nisu.

-A, da li sam saglasan sa tim (presudom)... polako, ima još do pravosnažnosti presude, borićemo se da vidimo šta je istina. A, svakako ću poštovati sve odluke nadležnih sudskih instanci Srbije, bez sumnje - rekao je Vučić.

Lažna elita

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da bi knjige mogle da se napišu o tome na koji način su tumačene demonstracije u Srbiji, a na koji one u Sjedinjenim Američkim Državama.

Na pitanje kako tumači to što su srpski političari i analitičari koji su demonstracije u Srbiji smatrali mirnim, nazvali demonstracije u Americi terorizmom, Vučić je odgovorio da je to licemerje "lažnih elita".

- To je vrlo interesantno, o tome bi mogle knjige da se napišu - prokomentarisao je Vučić.

On je objasnio da su nasilne demonstracije u Srbiji bile zbog mogućih mera protiov korone, koje su se inače već sprovodile u zemljama Zapadne Evrope.

Vučić dodaje da na tim demonstracijama niko nije ubijen, te da je teže povrede imao samo policajac, tačnije polomljene su mu noge.

- Kao što ste videli u Americi su bili mirniji demonstranti, ušli su mirno, bez kamenica, bez batinanja, osim što su neki policajci "direktno metak u čelo", tako je prošla Ešli Bebit. Ja mislim da je ljudima sve jasno, ali su mi najinteresantniji oni koji su potrčali da to u Americi proglase kao terorizam, a ovde su bile mirne demonstracije... - prokomentarisao je Vučić.

Ukazao je na još jedan detalj, rekavši da je bilo komentara kada je policija ušla u skupštinu da je parlament samo za poslanike, a kada je ušla Nacionalna garda u Kongres sa sve vrećama za spavanje, onda je to, kaže, bila "divna slika".

- Ja želim Americi mir, napredak, dobru budućnost. Sve najbolje im želim i verujem da ćemo imati dobre odnose sa SAD - poručio je Vučić.

Protesti frilensera

Na pitanje kako će država reagovati i rešiti proteste frilensera zbog naplate poreza, predsednik odgovara.

- Mislite da li će država rešiti problem poreza samo zbog toga što su javili da će ući u protest. Neće, mi smo rekli da ima prostora za razgovaranje, ali ne i da ne plaćaju poreze. Porez mora da se plati, mi od poreza finansiramo sve ono o čemu pričamo, tako će morati i oni da plaćaju. Razgovor je jedino rešenje, a te pretnje su toliko besmislene da ja nemam reči - rekao je predsednik i pozdravio sve uz želje za puno uspeha!

Srbe na KiM niko ne može da uceni, znaju ko radi za njih

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Mlađana Ðorđdevića, lidera pokreta "Oslobođenje", inače, nekadašnjeg savetnika predsednika Srbije Borisa Tadića, da je Vučić izdao Kosovo i da ga Srbi na KiM podržavaju zbog straha i ucena, predsednik Srbije kaže da izbore na toj teritoriji kontroliše OEBS, a da oni koji misle da neko može naš narod na KiM da uceni - loše govori o našem narodu na Kosovu.

- Mislim da Srbe na KiM niko ne može da uceni i oni znaju ko za njih radi dobro, a ko loše, ko je realan, ko se ne busa u prsa i ne izmišlja da će sve lako da reši i ko tim ljudima pomaže, tako da oni na taj način donose odluke - ukazao Vučić.

Osvrćući se na bivšu vlast, kaže da što se "njih" tiče, oni su pomagali od 2000. do 2012. godine, pa i 17. marta 2004. godine time što su izdali saopštenje kada je srpski narod progonjen.

- Sećam se kako su pomogli - rekao je Vučić.

On je dodao i da je bivša vlast molila Amerikance da ne priznaju Kosovo dok se izbori ne završe, pa je dva dana posle inauguracije, Amerika priznala Kosovo.

- Na to su opet ragovali saopštenjem. Neka ljudi pogledaju da li su bolji oni kada je u njihovo vreme 90 zemalja priznalo nezavisno Kosovo ili oni u čije je vreme 18 zemalja povuklo priznanje Kosova - poručio je Vučić.

Najduža panoramska gondola na svetu!

Gold gondola Zlatibor, kao najduža panoramska gondola na svetu, predstavlja novu turističku atrakciju.

Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezaće centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na kojem će se nalaziti međustanica. Gondola trenutno ima kapacitet 600 putnika po satu u 55 zasebnih kabina sa po 10 mesta. Maksimalan kapacitet gondole je 90 kabina i 1.000 putnika/h. Vožnja Gondolom pružiće impresivnih 25 minuta sa neverovatnim pogledom na živopisne pejzaže Zlatibora.

Tanjug/Rade Prelić

Gold gondola na Zlatiboru

Gradnja gondole je počela 2016. godine, a investicija je vredna oko 13 miliona evra.

 

maja

14.01.2021. 08:22

Zlatibor je jako lepa planina. Sada sa novom gondolom i sa puno raznolikih sadrzajima koje nudi postace prava atrakcija za sve turiste.


Filip

14.01.2021. 10:23

@maja - Ova panormska gondola je najduza u celom svetu s koje ce se moci videti sve lepote koja ova nasa planina pruza.

bane

14.01.2021. 08:23

Sve pohvale za ulaganje u turizam, otvaranje gondole na Zlatiboru privući će mnoge posetitelje!


Karolina

14.01.2021. 10:21

@bane - Nova turisticka atrakcija koje ce privuci veliki broj posetilaca.
Rade

14.01.2021. 08:34

Bice lepo u pravoj zimskoj idili razgledati panoramu Zlatibora iz Gondole.


ruza

14.01.2021. 08:45

Srecna Srpska Nova godina predsednice....Puno uspeha u radu vam zelim...Tako treba, samo napred


Bojan

14.01.2021. 08:46

Brzo ce se videti koliko ce se Zlatiboru isplatiti ova investicija.


Stefan

14.01.2021. 08:47

Sudeci po poseti ovih prvih dana, svaka cast za investiciju.Željko

14.01.2021. 09:05

Gonodla će dodatno istaći Zlatibor i Srbiju na turističkoj karti sveta.Saša

14.01.2021. 09:08

Srpski turizam dobija veliki podstrek u svom razvoju izgradnjom gondole na Zlatiboru.


Mile

14.01.2021. 09:09

Ponosni smo na projekat koji donosi još bolji razvoj turizma.


Lazar

14.01.2021. 09:09

Ponosni smo što se najveća gondola na svetu nalazi baš u Srbiji.Mihajlovic

14.01.2021. 09:28

Planine su nas turisticki potencijal i ulaganje drzave na ovaj nacin ce nam se ocigledno desetostruko isplatiti.Jovke

14.01.2021. 09:41

Mogu da mu spocitavaju kojekakve gluposti ali ovakva ulaganja u infrastrukturu, projekte koji su inicijalna kapisla za buduci razboj turizma ne mogu!Bravo za svaki trud ulozen u ovaj projekat!


Taki

14.01.2021. 09:42

Prava atrakcija za jačanje turizma. Ovo će biti biser Zlatibora.


milan

14.01.2021. 09:45

Danas je veliki dan za Zlatibor. Predsednik Srbije otvoriće novu gondolu i time pospešiti naš kraj povećanjem turističkih potencijala.Reljic

14.01.2021. 10:10

Nemamo Alpe ali imamo pametnu dugorocnu investicionu politiku.Molim lepo ali ovako se radi kad se hoce!Tanja

14.01.2021. 10:28

Ovo je prava svetska turisticka atrakcija koja ce privuci veliki broj turista, kako iz inostrantva tako i domace goste.


Tamara

14.01.2021. 10:34

Zlaribor je jedna od nasih najlepsih planina, zasluzio je da ima jednu ovakvu panoramsku gondolu.


Lola

14.01.2021. 10:41

Zlatibor ima sta da pokaze tako da je panoramska gondola pun pogodak!


Jaca Rankovic

14.01.2021. 10:54

Ovo je jedna od lepsih investicija i primer spajanja lepog i korisnog sto ce se pokazati u narednom periodu kroz turizam .


Biljana

14.01.2021. 10:55

Pustanjem u rad ove gondole, visestruko ce se povecati broj posetilaca ovom skijaskom centru.


Jovanovicka

14.01.2021. 10:58

Lepa vest! Ulaganja u turizam su sve veca iz dana u dan!


Goran

14.01.2021. 10:58

Sto je veoma bitno, Gondola ce povezivati centar Zlatibora i vrh Tornika, a koristice se tokom letnje i zimske sezone.


Ana

14.01.2021. 11:00

Gondola je vazna ne samo za skijase iz Srbije, nego iz celog regiona, pa i Evrope iz koje je sve vise skijasa dolazi na Zlatibor.Jeka

14.01.2021. 11:02

Turizam na Zlatiboru ce da se razvije jos vise! Otvaranje gondole ce da privuce turiste da posete ovo lepo turisticko mesto!


Lovac

14.01.2021. 11:12

Izgradjena gondola na Zlatiboru predstavlja pravu turisticku atrakciju kako za domace tako i za strane turiste.


kole

14.01.2021. 11:13

Investicija koja je jako bitna za turizam na Zlatiboru.Jos jedan razlog da posetimo ovu planinu


Ljiljana

14.01.2021. 11:14

Sa srecom otvaranje najvece gondole na Zlatiboru! Zivi i zdravi bili sjajna ideja!Pavle

14.01.2021. 11:16

To je predsednik koji se bori za svoju državu. Bravo.


Vesna

14.01.2021. 11:16

Samo neka se ulaže u turizam, da Srbija ima sta da ponudi.Suncica

14.01.2021. 11:31

Najduza na svetu, to govori koliko je Srbija napredovala, a mogu da zamislim tek caroban pogled.


Isidora

14.01.2021. 11:31

Zlatibor je jedna od najlepsih planina, jos sa panoramskom gondolom moci ce svi turisti da uzivaju u njoj.


Stefan

14.01.2021. 11:35

Puštanje u rad ove nove gondole će svakako mnogo znači, turisti će moći da razgledaju planinu i videće panoramu Čajetine, a ujedno će se gondolom spuštati do određene destinacije.


Slavisa

14.01.2021. 11:39

Turistički centar Zlatibor može mnogo da ponudi i što je najvaznije konstantno se radi na njegovoj modernizaciji kako bi se privukao još veći broj turista! Sigurna sam da će se ova 13 miliona € vredna investicija vrlo brzo isplatiti.Jana

14.01.2021. 11:41

Zlatibor će biti još više posećen. Svakako je gondola dodatna atrakcija.


Milos

14.01.2021. 11:42

Panoramska gondola najduža na svetu i to na našem Zlatiboru, danas kreće sa radom! Značajno će doprineti razvoju ovog dela Srbije, kako u pogledu privlacenja novih turista, tako i u pogledu novih investicija!


maja

14.01.2021. 11:44

Svaki projekat se uspešno odražava na sve aspekte države. Tako da možemo očekivati maksimalno jačanje ekonomije i podizanje životnog standarda.


aka

14.01.2021. 11:44

Gondola će doprineti povećanju turističkog potencijala Zlatibora. To je sasvim sigurno.


uros

14.01.2021. 11:45

Gondola ce biti uzdanica buduceg turistickog razvoja opsine Cajetina i najposecenije srpske planine Zlatibora.


Zoran Užice

14.01.2021. 11:46

Svaka čast gospodinu Stamatoviću i građanima opštine Čajetine, veliki posao su odradili na ponos svih nas.


Ceaca

14.01.2021. 11:48

Lepa Srbija pa je sve Lepo I Predivno . Predsednik Vucic ulepsava svaki Ćošak Srbije .


Vlada

14.01.2021. 11:49

Svakako jos jedna lep investicija za turisticko mesto kao sto je Zlatibor.


Svetlana

14.01.2021. 11:54

Turisticka trakcija koja ce privuci mnoge turiste...


TM

14.01.2021. 11:56

Investicija koja je plodonosna i koja ce donositi Cajetini i Zlatibor priliv i turisticko jacanje.


Danica

14.01.2021. 12:02

Gondola je odlicna stvar, Zlatibor je jedno od posecenijih turistickih mesta nase zemlje i treba ulagati u ovakve stvari. Svaka cast


Tijana

14.01.2021. 12:12

Nebitno ko je na vlasti, bitno je da privredjuje za ovaj narod. Svi domacini na Zlatiboru zive od turizma, i turisti su ti koji pune budzet ujedno drzave


Helena

14.01.2021. 12:13

Dijalog opozicije i pozicije danasnjim dogadjajem pocinje, nadam se da ce se i ostatak opozicije urazumiti i poceti da radi za svoj narod, a ne da sabotira


Jelena

14.01.2021. 12:21

Sjajno! I treba promovisati srpski turizam, imamo cime da se pohvalimo


Saska

14.01.2021. 12:23

Ulaganjem u Zlatibor,ulaže se u turizam i ugostiteljstvo!Ova planina pruža mnoge lepote i zadovoljstva!Gondola je pun pogodak za sve ljubitelje prirodnih lepota!


Mily

14.01.2021. 12:47

Najnoviju atrakciju na jednoj od nasih najlepsih planina, Zlatiboru, predstavlja panoramska gondola, koja ce na najoriginalniji nacin docarati prirodne lepote nase zemlje i zasigurno privuci veliki broj turista sirom Evrope.Vesna

14.01.2021. 12:54

Nemamo Alpe ali imamo pametnu dugorocnu investicionu politiku. Ziveo Zlatibor. Zivela Srbija.
Vesna

14.01.2021. 12:57

Najveća u svetu! Ovo bi trebalo promovisati na svim medijima. Velike zahvalnosti predsedniku Vučiću.


Lena

14.01.2021. 13:22

Razvoj turizma na Zlatiboru i uopste u celoj drzavi nastavlja da se siri ubrzanim tempom, uprkos krizi usled pandemije korona virusa, sto ce dodatno ojacati nas ekonomski i privredni sektor, samim tim i sanirati posledice krize u koju su svi zapali poslednjih god. dana. Nova gondola pun je pogodak!


Sasa

14.01.2021. 13:31

Gondola je vrhunska i sigurno će privući veliki broj turista.
Lela Popovic

14.01.2021. 13:39

Otvaranje nove gondole na Zlatiboru će značajno doprineti razvoju srpskog turizma. Domaći i strani turisti sigurno će uživati u vožnji, pogledu i divnom osećaju kada stignu na vrh. Divno!Jos jedna lepa i zanimljiva atrakcija za posetioce Zlatibora.


Sofija

14.01.2021. 13:39

Panoramska gondola na Zlatiboru ima veli značaj za turistički razvoj Srbije.


Zvezdica

14.01.2021. 13:43

Lepote Srbije iz dana u dan dolaze sve više do izražaja!


Marija

14.01.2021. 13:44

Uz pomoć ovog projekta privućićemo još više turista.


tale

14.01.2021. 13:44

Zlatibor je prelep, ovo će dodatno uticati na razvoj turizma


Anna

14.01.2021. 13:45

Zlatibor je uvek bio najposećenija turistička destinacija, a sada će biti još više.


tale

14.01.2021. 13:45

ovo je zaista bila odlična ideja za Zlatiborski turizam


Bane

14.01.2021. 13:48

Najnoviju atrakciju na jednoj od nasih najlepsih planina, Zlatiboru, predstavlja panoramska gondola.


Gogi

14.01.2021. 13:50

Gondola će na najoriginalniji način dočarati prirodne lepote nase zemlje i zasigurno privući veliki broj turista širom Evrope.
Filip

14.01.2021. 14:23

Veoma korisna stvar za finasijski napredak Zlatibora.


Ana

14.01.2021. 15:01

Novac se pametno ulaze u investicije koje donose veliko rezultate i koje doprinose razvoju ekonomske slike srbije.


Darko

14.01.2021. 15:13

Voznja gondolom ce dodatno obogatiti nasu prelepu planinu Zlatibor... postaje sve bolja i primamljivija za turiste, kako domace tako i strane.


Mila

14.01.2021. 16:00

Vožnja gondolom na Zlatiboru će posebnu radost doneti najmlađima, a njihov osmeh nema cenu, svaka čast


Marija

14.01.2021. 16:32

Mislim da Srbija sada još više ima šta da ponudi stranim i domaćim drzavljanima, sve pohvale za nove investicije, Srbija je do sada ostvarila veliki napredak.


Filip

14.01.2021. 16:33

Planine su nas turisticki potencijal i ulaganje drzave na ovaj nacin ce nam se ocigledno desetostruko isplatiti.


Ivana

14.01.2021. 16:34

Srbija sve ovo ima zahvaljujući našem Predsedniku,velika podrska za Vucica i velike reci hvale.


Jelena

14.01.2021. 17:19

Srbija nastavlja da privlaci turiste! Nova gondola ce doprineti da Zlatibor postane jos popularnija destinacija!Milana

14.01.2021. 20:40

Predsednik je na svečanom otvaranju ove značajne investicije pokazao da je uvek za saradnju sa opozicijom i da pozdravlja napore svakog ko želi dobro građanima i državi Srbiji.


Jaksa

15.01.2021. 04:49

Turisticko mesto kao sto je Zlatibor zasluzuje gondolu. Kakav ce to biti samo osecaj, voznja i prelepi pejzazi.


Miki

15.01.2021. 05:23

Kapitalna investicija, koja ce se isplatiti za kratko vreme. Privuci ce turiste kako domace, tako i strane da u sto vecem broju posete ovu planinsku lepoticu.


Vlada

15.01.2021. 07:37

Izgradnjom panoramske gondola Zlatibor će postati još atraktivnija turistička destinacija.Boginja

15.01.2021. 07:39

Novac se pametno ulaze u investicije koje donose veliko rezultate i koje doprinose razvoju ekonomske slike srbije.


Natalija

15.01.2021. 07:40

Vožnja gondolom na Zlatiboru će posebnu radost doneti najmlađima, a njihov osmeh nema cenu, svaka čast


Princip

15.01.2021. 08:11

Srbija uprkos pandemiji, pravi ozbiljne i odgovorne korake koji je vode u bolju budućnost. Uporedo sa aktivnom borbom za nabavkama vakcina, država otvara nova radna mesta, ulaže u turizam i nastavlja da se razvija.


Svetlana

15.01.2021. 08:19

Drzava uvek podstice ovakve projekte i tu je da podrzi planinski turizam...


Radojičić

15.01.2021. 08:38

Vučić je se uverio koliko je ova gondola doprinela planini i turizmu.I spreman je da država pomogne koliko god može ka njegovom unapređenju ka još višim ciljevima.


Anna

15.01.2021. 08:41

Treba svi zajedno da radimo i samo tako ćemo imati bolju i snažniju Srbiju.Zlatibor je jedna od lepših planina kao i Kopaonik koji ima dobre staze za skijanje a Zlatibor je uivičeo sve u jednom, ima sadržaja za sve uzraste.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.