• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.01.2021

09:25

PA, ČEKAJTE, BRE! NIJE IM SMETALO KAD JE TADIĆ SEBI SKRAĆIVAO MANDAT DA BI SPAJAO IZBORE... Dačić: Vučić i ja smo najpopularniji i to oni ne mogu da prihvate!

Politika

PA, ČEKAJTE, BRE! NIJE IM SMETALO KAD JE TADIĆ SEBI SKRAĆIVAO MANDAT DA BI SPAJAO IZBORE... Dačić: Vučić i ja smo najpopularniji i to oni ne mogu da prihvate!

Podeli vest

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić smatra postoje neke stvari koje ne mogu biti predmet međustranačkog dijaloga, kao kada će i koji izbori biti održani, "jer zakon jasno definiše rokove"


- Niko ne može da razdvaja predsedničke i beogradske izbore, oni su redovni, a zakoni propisuju rokove. Što se tiče parlamentarnih, svaka vladajuća koalicija može, shodno političkom trenutku i interesima države, da proceni da li će skratiti mandat. Skraćivanje mandata videli smo kad su demokrate bile na vlasti, a važni funkcioneri te vlasti bili su Boris Tadić, Dragan Ðilas i Vuk Jeremić - rekao je Dačić u intervjuu za Politiku.

Razdvajanje izbora nije tema

Dačić podseća da je Tadić podneo ostavku na funkciju predsednika države godinu dana pre isteka mandata, samo zato da bi predsednički i parlamentarni izbori bili održani istovremeno, "pravdajući to potrebom formiranja novog tima zbog reformi".

- Pa, čekajte, kako je za one koji su u tome učestvovali sad najvažnije razdvojiti izbore? Dakle, postoje stvari koje uopšte nisu predmet razgovora. Razdvajanje nije tema - rekao je on.

Foto: Informer/Marko Đoković

 

Cilj dijaloga je, ističe, poboljšanje izbornih uslova.

- Slušajući neke kad o tome govore, vidim da nemaju pojma o čemu pričaju, kao kad, na primer, govore o preporukama ODIHR-a o medijima, a od 29 preporuka, samo dve se odnose na to - da treba ojačati nezavisnost javnih servisa obezbeđivanjem dovoljnih i održivih finansijskih sredstava, što nije sporno. Druga preporuka kaže da bi uslovi za sve učesniki bili isti, mogao bi biti razmotren način regulisanja izveštavanja medijima o zvaničnicima koji su istovremeno i ucesnici izbora - naveo je Dačić.

Realnost koju oni ne mogu da prihvate

Predsednik Narodne skupštine je rekao i da mu je lider Dveri Boško Obradović, tražio sastanak.

- On je tražio razgovor o tome kad će početi dijalog. Neke od tih stranaka nisu htele da učestvuju u dijalogu, a sad govore o njemu. Ovde nije reč o dijalogu, već oni koji na njega gledaju kao na slamku spasa, koja će dovesti do formiranja prelazne vlade. Nema od toga ništa. Bilo bi krajnje vreme da se spuste na zemlju. Oni na želju vlasti, koja ima ogromnu podršku, da eliminiše sve primedbe na izborni tok, gledaju kao na neku slabost, što nema veze sa istinom - kazao je Dačić.

- Ponašaju se kao da imaju podršku najmanje 90 odsto, a u vrhu su najnepopularnijih političara. Pa, nikad nije bilo, kao sada, da je najpopularniji političar, s ogromnom podrškom i prednošću, onaj na vlasti, kao što je Vučić, iza njega sam ja. To je realnost koju oni ne mogu da prihvate, pa traže prečice - ocenio je Dačić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
xy

pre 3 godine

Ama ti si ivice dacicu nesto najmizernije na politickoj sceni.Ti bi i sa djavolom usao u koaliciju zarad te fotelje,tako da se rasipas sa nekakvim "postovanjem i ljubavlju"sa aleksandrom vucicem je najjeftinija predstava ali za malu decu.Pogledaj sta kaze vucic o tebi na yutoube pa ce ti sve biti jasno.Bio si u koaliciji sa kostunicom,tadicem i svima si okrenuo ledja cim ti ponudise fotelju u vladajucoj koaliciji.Tako dacicu,sto manje se razbacujes hvalopevkama to si "pametniji"a sve ostalo je samo farsa.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija