• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

24.01.2021

18:00

(VIDEO) RUSIJA PRAVI NOVU GENERACIJU LOVACA-PRESRETAČA, MIG-41 ĆE RUŠITI SATELITE U ORBITI ZEMLJE! Šta reći, šta je sledeće?!

Vesti

(VIDEO) RUSIJA PRAVI NOVU GENERACIJU LOVACA-PRESRETAČA, MIG-41 ĆE RUŠITI SATELITE U ORBITI ZEMLJE! Šta reći, šta je sledeće?!

Podeli vest

Preduzeća „Rosteha" su počela da rade na stvaranju nove generacije lovaca-presretača pod potencijalnim nazivom „MiG-41", saopšteno je na sajtu korporacije

Razvoj sledeće generacije lovaca-presretala je već počet. Projekat perspektivnog avijacionog kompleksa za daleko presretanje pod mogućim nazivom MiG-41 je u fazi konstruktorskih radova, navedeno je u saopštenju.

Ranije je Ruska vazduhoplovna korporacija „MiG" saopštila da će perspektivni avijacioni kompleks za daleko presretanje (PAK DP) MiG-41, koji bi trebalo da zameni MiG-31, biti u stanju da obavlja misije u svemiru. 

Kako je navedeno, MiG-41 će biti apsolutno novi avion, a ne modernicija njegovog prethodnika. Takođe, koristiće potpuno nove tehnologije za rad u arktičkoj sferi, a u budućnosti će biti „prebačen u bespilotni projekat".

S tim u vezi, američki časopis „Militari Voč" je prošle godine spekulisao kakvi bi mogli da budu ruski borbeni avioni budućnosti. Konkretno, za MiG-41je rečeno da će sadržati prednosti presretača MiG-25 i MiG-31 i tehnologije nove generacije. 

(VIDEO) U MOSKVI TESTIRAJU LETEĆA TAKSI VOZILA! Iznad ruske prestponice leteće već 2023! ŠTA SVE "LUDI RUSI! NEĆE DA SMISLE?!

Zaključak lista je bio da će na taj način MiG-41 biti u stanju da ugrozi neprijateljske satelite.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija