• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.01.2021

15:15

LINTA ODGOVORIO BAKIRU: Njegova izjava je profašistička, to nije ništa novo

Politika

LINTA ODGOVORIO BAKIRU: Njegova izjava je profašistička, to nije ništa novo

Podeli vest

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta uputio je danas oštre kritike na račun predsednika Stranke demokratske akcije BiH (SDA) Bakira Izetbegovića povodom njegove izjave u kojoj je nagovestio da su Srbi loš narod

Linta u saopštenju ističe ''da profašistika izjava Bakira Izetbegovića nije ništa novo i jedan je od mnogih dokaza ogromne mržnje Stranke demokratske akcije prema srpskom narodu''.

- Treba da se podsetimo, između ostalog, i profašističke izjave Bakira Iztebegovića koju je dao 20. jula prošle godine u Kozarcu kod Prijedora da je genocid nad Bošnjacima počeo u Krajini a kulminirao u Srebrenici i da ima mnogo Srba koji su skloni da hladno ubijaju komšije - kaže Linta.

Izetbegović, kako je naveo, u kontitunitetu širi netrpel?ivost prema Srbima jer odbijaju da prihvate apsurdne laži da su agresori i genocidan narod i jer nikad neće da se odreknu Republike Srpske i prihvate unitarnu Bosnu i Hercegovinu po principu "jedan čovjek, jedan glas".

- Potpuno je jasno da Bakir Izetbegović i bošnjački političari nisu odustali od politike otimanja dejtonskih nadležnosti Republici Srpskoj i ukidanja mehanizma nacionalnog i entitetskog veta u zajedničkim institucijama - kaže Linta.

Linta ističe da je potrebno pokrenuti snažnu diplomatsku, političku i pravnu borbu za istinu o karakteru rata u BiH, stradanju srpskog naroda i povratku na izvorni Dejtonski sporazum.

- Glavni krivac za rat jeste islamistički režim Alije Izetbegovića čiji je temelj bila ''Islamska deklaracija''. Srpskom narodu je nametnut rat nelegalnom secesijom i nigde u BiH Srbi nisu prvi napali Bošnjake. Srbi su odbranili RS i prihvatili Dejtonski sporazum da bi se zaustavio rat i postiglo kompromisno rješenje - naglasio je Linta.

SDA i druge bošnjačke stranke nikada nisu prihvatile dejtonski kompromis, smatra Linta i ističe da je zbog toga kl?učni interes Srbije ''da se zaustavi dal?e razvlašćivanje Republike Srpske i da se započne borba za povratak nadležnosti koje su na nelegalan način prenete na nivo Bosne i Hercegovine''.

Lider SDA Izetbegović nagovestio je da Srbe smatra lošim narodom dok je u petak, tokom gostovanja u Dnevniku Federalne televizije, oštro kritikovao predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija