• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.01.2021

19:48

ALEKSANDAR VULIN: "Dara iz Jasenovca" je snimljena istine radi, ali i da naša deca nikada ne poveruju u laž kukavica i lažova  kakav je Vajsberg

Politika

ALEKSANDAR VULIN: "Dara iz Jasenovca" je snimljena istine radi, ali i da naša deca nikada ne poveruju u laž kukavica i lažova kakav je Vajsberg

Podeli vest

Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je film "Dara iz Jasenovca" snimljen istine radi

- Ne znam kakav je kritičar Vajsberg, ali znam kakav je čovek. Loš, vredan prezira. O filmu "Dara iz Jasenovca" može da piše šta hoće, ali o uspomeni na od ustaša poklanu srpsku decu mora da ćuti, kada već ništa ne zna. Da je bar hteo da uči, mogao je da ode u Jad Vašem i da se tamo pokloni pred večnom vatrom najvećih strahota Drugog svetskog rata i među njima imenom Jasenovca - izjavio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin povodom kritike filma "Dara iz Jasenovca" Džeja Vajsberga objavljene u američkom magazinu Varajeti. 

- Ne znam ni koja je nacija Vajsberg, ali znam da o ubijenoj deci njegovog naroda, ko god on bio, Srbi nikada ne bi govorili kao rasističkoj propagandi. Ko o zaklanim Srbima u Jasenovcu govori sa takvim prezirom treba da zna da njegova pakost otvara i zagađuje i grobove zaklanih Jevreja i Roma. Zbog sramotnih neznalica i loših ljudi kakav je Vajsberg, Srbija je morala da film o najvećoj srpskoj patnji snimi decenijama ranije. "Dara iz Jasenovca" je snimljena istine radi, ali i da naša deca nikada ne poveruju u laž kukavica i lažova kakav je Vajsberg - poručio je ministar i predsednik PS-a Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija