• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.01.2021

19:53

SRBIJA JE DALEKO ISPRED NEMAČKE, FRANCUSKE I SVIH OSTALIH ZEMALJA EU! Ugledni nemački novinar posvetio čitav tekst SRPSKOJ BORBI ZA NABAVKU VAKCINE!

Politika

SRBIJA JE DALEKO ISPRED NEMAČKE, FRANCUSKE I SVIH OSTALIH ZEMALJA EU! Ugledni nemački novinar posvetio čitav tekst SRPSKOJ BORBI ZA NABAVKU VAKCINE!

Podeli vest

Ugledni nemački novinar Mihael Martens posvetio je čitav tekst borbi Srbije i predsednika Aleksandra Vučića za nabavku vakcina za svoje građane

Mihael je navodi da se posle Velike Britanije niko nije vakcinisao toliko kao Srbija. Kako navodi, sve zemlje EU Srbiji gledaju u leđa.

Njegov tekst prenosimo u celosti: 

U martu prošle godine, kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić demonstrativno poljubio kinesku zastavu na beogradskom aerodromu povodom isporuke zaštitnih maski i druge robe koja je nedostajala iz Кine, to je izazvalo zaprepašćenje u Evropi. Reakcija je bila slična kada su se ubrzo nakon toga po celom gradskom jezgru Beograda pojavili ogromni plakati na kojima se mogao videti slogan „Hvala, brate Si“ sa portretom kineskog predsednika. Ovih dana, međutim, mogu se čuti čak i mnogi tvrdoglavi protivnici srpskog predsednika kako kažu da su se njegovi napori da uspostavi dobre odnose sa Pekingom isplatili. Jer na evropskom kontinentu nijedna država ne vakciniše svoje stanovništvo brže od Srbije.

Foto: tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Srbija je daleko ispred Nemačke, Francuske i svih ostalih zemalja EU. Samo je Velika Britanija brža. Кako je to moguće? Dosadašnji uspeh srpski ministar zdravlja Zlatibor Lončar objašnjava u intervjuu za FAZ, između ostalog i činjenicom da je, za razliku od zapadnih zemalja, njegova zemlja pokušala da dobije vakcine od svih dobavljača. Stoga su, pored aktivnog sastojka kompanije Fajzer / Bjontek, u Srbiji već nedeljama dostupne ruska vakcina „Sputnik V“ i kineska vakcina Sinofarm. „Za razliku od mnogih drugih zemalja, građani Srbije mogu da biraju koju vakcinaciju žele. Čim je naš nacionalni kontrolni organ odobrio vakcinu kao sigurnu i efikasnu nakon testiranja, ona će biti dostupna svima “, komentariše Lončar Srbija politiku nabavke.

SRBIJA POBEDNIK NA TESTU EFIKASNOSTI DRŽAVE! Slovenačko Delo odalo priznanje našoj zemlji zbog vakcina: Čak i članice EU zaostaju za Srbijom!

U slučaju Sinopharm pokušao je da ubedi one koji su se kolebali fizičkim naporima, pa je ministar rekao: „Da bih stigao i do najtvrdokornijih skeptika, prvi sam ubrizgao kineski lek - ne samo u Srbiji, već u Evropi. “Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin već su 6. januara dali panslovenski primer i primili prvu dozu Sputnjika sa velikom pažnjom medija.

Prema rečima Mirsada Đerleka, državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja, ruski aktivni sastojak je ubedljivo najpopularniji u Srbiji. Prema ovome, 40 procenata onih koji su spremni da se vakcinišu odlučilo se za „Sputnjik V“, samo 28 procenata za Fajzer. Trećina je izjavila da nemaju preferencije. „Sputnjik“ zbog toga trenutno još uvek nema dovoljno u Srbiji. Početkom januara, srpski mediji izvestili su da je 75-godišnji otac predsednika odbio da se vakciniše proizvodom Fajzer / Bjontek, jer je prihvatio samo rusku vakcinu. Ubrzo nakon toga saznalo se da se razboleo nakon infekcije koronom i da je hospitalizovan. Ali posle nekoliko kritičnih dana trebalo bi da se ponovo oseća bolje.

Foto: Tanjug/AP

Vakcina

Glavni razlog trenutne vodeće pozicije Srbije u trci za vakcinaciju je Кina koja je do sada isporučila milion doza Sinofarma - što je znatna količina za balkansku zemlju od sedam miliona ljudi. Кada je sredinom meseca stigao prvi kontingent, Vučić i kineski ambasador u Beogradu dobili su isporuku na aerodromu. „Ponosni smo na naše dobre odnose sa Кinom“, rekao je predsednik. Istakao je da je sa ambasadorom radio "najmanje 100 dana" kako bi osigurao isporuku.

U međuvremenu, ministar zdravlja je jasno stavio do znanja da Srbija želi da održi trenutnu stopu vakcinacije: „Naša strategija je da do leta postignemo„ kolektivni imunitet “. Iako smo na dobrom putu tamo, već posebnu pažnju posvećujemo jeseni, jer će tada biti potrebno da se na odgovarajući način pripremimo za novi ciklus vakcinacije protiv korone i za sezonu gripa.

CRNA GORA POSLALA U BERLIN UZORKE! Sumnja se da su 23 zaraženi NOVIM SOJEM koronavirusa!

Uz vođstvo Srbije u isporuci, regionalna simbolika se takođe može izvrsno uvežbavati. Severnoj Makedoniji je nedavno bilo dozvoljeno da kupi 8.000 limenki Fajzer / Bjonteka od Srbije, kako je najavio makedonski premijer Zoran Zaev. Vučić je takođe sa skoro oduševljenjem najavio mogućnost dalje pomoći: „Ovo je prijateljski i bratski korak ka ljudima u severnoj Makedoniji. Ni mi nemamo problema da pomažemo Albaniji. Da li smo spremni i da pomognemo Albancima na Кosovu “

„Nisam poslao artiljeriju i tenkove“

Кoliko su takva pitanja politički nabijena, pokazalo se već u decembru, kada je Beograd poslao mini kontingent od 55 doza vakcina na sever Кosova pod srpskom kontrolom. Iz Prištine se govorilo o mešanju u kosovske poslove, na šta je Vučić odgovorio da nisu poslati artiljerija i tenkovi, već samo vakcine i lekovi.

U međuvremenu, susedne države su napola zavidne i pola sumnjaju u uspeh Srbije. Ne samo u severnoj Makedoniji kritikovale su vladu koja se suviše pouzdano oslanjala na snabdevanje vakcinama putem međunarodne inicijative Kovaks. Ovaj program, koji nadgleda Svetska zdravstvena organizacija i uglavnom se finansira sredstvima EU, ima za cilj da garantuje da ekonomski slabe zemlje imaju pristup vakcinama bez obzira na njihova finansijska sredstva. Treba izbegavati „vakcinacioni nacionalizam“ i nadmetanja koja podstiču cene.

Foto: G.U.

Vakcinisanje protiv koronavirusa

Ali umesto da se oslanjamo samo na Kovaks, poput Srbije, trebalo je da se odlučimo za bilateralne pregovore, kažu neki kritičari u regionu. U severnoj Makedoniji sada se nadaju da će moći da počnu vakcinisati negde u februaru. Mnogo bi se dobilo kad bi se bar bolničko osoblje moglo vakcinisati, kaže se. U Srbiji je počelo pre mesec dana.

Ovo takođe jasno čini geostratešku komponentu najnovijih dešavanja, moto: Кina kao spasitelj, EU kao neuspeh u vanrednim situacijama. Aleksandar Vučić je nedavno uporedio situaciju na Balkanu sa siromašnijim putnicima na Titaniku: Putnici prvoklasne klase obezbedili su mesto u čamcima za spasavanje, „a mi koji nismo bogati, mali smo, poput zemalja Zapadni Balkan, idemo pod Titanik ”.

EVROPSKA AGENCIJA ZA LEKOVE DALA ZELENO SVETLO! EU će moći da koristi vakcine AstraZeneka!

Ako bi to postalo regionalni narativ krize, šteta za EU ​​bila bi velika. S obzirom na takve opasnosti, ministri spoljnih poslova 13 država članica izdali su zajedničko pismo početkom januara u kojem pozivaju ljude da podele sopstvene zalihe sa svojim susedima na Balkanu. Jer EU neće biti sigurna ako to nisu ni države u njenoj neposrednoj blizini. Pored susednih zemalja kao što su Bugarska, Hrvatska, Mađarska i Rumunija, među potpisnicima su bile i Danska, Finska i Švedska. Nemačke nije bilo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
VOJIN

pre 3 godine

ГЛЕДАЊЕ СРБИЈИ У ЛЕЂА је нова спортска дисциплина у ЕУ, а стимулативна је, јер ови који су иза дахтањем поспешују брзину ПРВОГ !!! НАПРЕД СРБИЈООО - УБРЗАВАЈ ТЕМПО !!!

zoran

pre 3 godine

I po starom dobrom običaju, svi će da mrze i ruše najboljeg.

Pera

pre 3 godine

Necemo biti jos dugo ako kinezi ne posalju jos ... Sledi stabilizacija sa dostavom vakcina u EU.. dobijace po vise stotina hiljada dok mi dobijamo po jedva 10 000 fajzera..

ddh

pre 3 godine

Eto to je rezultat mudre politiki koju vodi Predsednik Vucic

Mire

pre 3 godine

Posledica Vučićevog napora će biti najbrža pobeda nad korom u Evropi.

ds

pre 3 godine

Dok pojedine drzve jos ne vakcinisu srbija toradi unajvece

as

pre 3 godine

Drago mi je da je Srbija u prvih pet zemalja po broju bakcinisanih

Andrijana

pre 3 godine

Vučić i njegov tim ni jednog momenta nisu posustali u bobi protiv korona virusa i naravno nabavci porebne opreme pa sad i vakcine koja nam je u toj borbi potrebna!

Dunja

pre 3 godine

Naš vrh države nam je omogućio i obezbedio da možemo da biramo koju ćemo vakcinu da primimo. Mnoge zemlje nemaju mogućnost ni da prime vakcinu, jer ih nemaju, a ne još i da biraju!

Dunja

pre 3 godine

Odziv za vakcinaciju je odličan i nadam se da ćemo uskoro pobediti viru, bez većih posledica.

Mirka

pre 3 godine

Srbija ej sposobna, organizovana i spremna da učini sve za svoje građane i da sačuva zdravlje i živote svih, e zato smo mi ispred ostalih u Evropi!

Zvezdica

pre 3 godine

Ponos bi trebao da bude za sve građane, što je naša Srbija ispred zemlje kao što je Nemačka.

Mila

pre 3 godine

Bez vakcine ne bismo uspeli da pobedimo korona virus.

Anna

pre 3 godine

Najbitnije je što su vakcinisani najugroženiji i što je nastavljeno vakcinisanje.

Slobo

pre 3 godine

Ništa čudno da budemo ispred ako ozbiljno shvatimo i odgovorno krenemo u borbu protiv virus

Ana

pre 3 godine

Srbija je ponos! Srbija ima poštovanje, ugled, o Srbiji se govori u pozitivnom smeru! Srbija se bori za svoj narod!

Pera

pre 3 godine

Srbija je za primer svima u regionu,a i u velikom delu za evropske zemlje.

Daca

pre 3 godine

Samo da vakcine stignu u Srbiju i bicemo prvi u Evropi po broju vakcinisanih.

Vlada

pre 3 godine

Borba za vakcine je pocela mnogo meseci ranije,samo sto za to nije niko znao,sve cestitke predsedniku Vucicu.

Ljiljana

pre 3 godine

Nema šta da se čude kad oni samo čekaju fajzerovu vakcinu,pogotovu Nemačka!

Milena

pre 3 godine

U vremenu kad je teško uopšte nabaviti vakcine, ovo je neverovatno. Bravo Srbijo moja!

Jana

pre 3 godine

Srbija ima više vrsta vakcina,narod može i da bira koju ce vakcinu i da primi!

Filip

pre 3 godine

Srbija ce ovim tempom postai najuspenija zemlja Evrope.

Leposava

pre 3 godine

Bravo Srbijo! Svaka čast na postignutom uspehu! Treba truda i rada za ovako nešto.

sladja

pre 3 godine

srbija je uspesna samo zato sto se vucic bori kao niko do sada

petaktrinesti

pre 3 godine

Verujem u nasu drzavu da ce nastaviti ovim tempom, i da cemo pre novembra uspeti da pobedimo koronu

filip

pre 3 godine

kako zelim da pobedimo ovaj glupi virus, da se sve vrati u normalu

Zaza

pre 3 godine

U momentu kada se u celom svetu vodi borba za vakcine, nasa mala Srbija uspeva skoro nemoguce, treba da budemo ponosni

Petar

pre 3 godine

Ponosan sam dok ovo citam, nadam se da cemo se uskoro vratiti normalnom zivotu zahvaljujuci vakcinaciji

Marijana

pre 3 godine

Bravo za nas pregovaracki tim i predsednika.

Vuk

pre 3 godine

Pisanje nemackog novinara jasan je pokazatelj da drzava Srbija koliko god osporavana uspeva da se izbori sa svim nedacama i preprekama na putu zastite zivota i gradjana svoje drzave

Taki

pre 3 godine

Pametnom politikom su vakcine obezbeđene na vreme. Nije Vučić čekao, već je na vreme reagovao i predvideo da će biti velika nestašica vakcina. EU nije ispoštovala dogovor, covax nije poslao nijednu vakcinu. Međutim, Srbija danas ima istinske prijatelje koji su se pokazali u ovako teškim vremenima. Sa više strana stižu vakcine i zato smo najbolji. Kolektivna imunizacija je već u toku.

Sofija

pre 3 godine

Srbija je uložila mnogo napora da obezbedi vakcine. Svaka čast.

Helen

pre 3 godine

Zahvaljujuci Vucicu Srbija danas ima vakcine, zaista za pohvalu je taj uspeh, kao i lavovska borba za svoje gradjane i njihove zivote.

Selen

pre 3 godine

Vucic je covek koji se lavovska borba za nase zivote, i ruka i nogama kopa da dobijemo sto veci broj vakcina. Hvala mu na tome.

Marija

pre 3 godine

Drago mi je da svi vide koliko se predsednik bori za Srbiju.

Marko

pre 3 godine

Jos neko je prepoznao koliko se predsednik Srbije bori za svoj narod.

Micojka

pre 3 godine

Srbija ima Vucica koji se kao lav bori za svaku dozu vakcine na svetskom trzistu.

Ivan

pre 3 godine

Drago nam je zbog toga, a sve zahvaljujuci predsedniku koji je na vreme obezbedio vakcine, nema veze sto nismo dobili sve kolicine, verujem da cemo ih dobiti u narednom periodu.

Micojka

pre 3 godine

Srbija je postala zemlja na koju se trebaju ugledati po pitanju masovne vakcinacije.

Sara

pre 3 godine

Predsednik se svim silama bori da nas oslobodi ovog virusa...

Vanja

pre 3 godine

Zahvaljujuci mnogobrojnim prijateljstvima, predsednik dolazi do vakcina...

Vanja

pre 3 godine

Zahvaljujuci mnogobrojnim prijateljstvima, predsednik dolazi do vakcina...

Anna

pre 3 godine

Dovoljno vakcina u broju i napori da se sprovede masovna vakcinacija! Srbija je jaka zemlja!

Sofija

pre 3 godine

Hvala bogu i nama, ovako sicusnima spram ostatka sveta, da neko zavidi na uspehu.

Anna

pre 3 godine

Srbija je jaka i istrajna zemlja! Ovim samo pokazuje da se bori svakim danom sve više!

Ana

pre 3 godine

Gradjani Srbije su dobili mogucnost da sami mogu birati vakcinu sa kojom ce se vakcinisati ,zahvaljuci predanom i odgovornom radu drzavnog vrha.

Gorana

pre 3 godine

Usled pandemije korona virusa promenila se geopoliticka situacija u svetu,osim trke za svakom dozom vakcine gde pored novca je mnogo vazniji segmet politicke mudrosti drzave i njene pozicije kako u evropskoj uniji tako i sa ostalim zemljama jer nema celokupnog ekonomskog i drustvenog napretka bez zdravog stanovnistva

Milos

pre 3 godine

Javno priznanje Drzavi Srbiji u borbi protiv covida. Licno ponosan i zahvalan predsedniku ,Vladi i svim politickim akterima na ovoj borbi

Jovana

pre 3 godine

Srbija se na sve moguce nacine bori da se izbori sa virusom

Marko

pre 3 godine

Nasa vlast se dobro organizovala oko nabavke vakcine

Cvetko

pre 3 godine

priliku da ucini novi napredak u ekonomskoj i drustvenoj sferi imace ona drzava koja prva resi pitanje zdravlja svog stanovnistva u tome lezi sustina izmenjenih prilika u svetu a Srbija sprovodi upravo takvu stradegiju

Ana

pre 3 godine

Srbija se zaista izborila da medju prvima obezbedi veliki broj vakcina, sto i jeste za svaku pohvalu. Doslo je i to da se EU ugleda na Srbiju.

Ana

pre 3 godine

Gradjani Srbije imaju dovoljan broj vakcina prve doze a i za revakcinaciju,sto je pokazatelj ozbiljne borbe i uspeha u nabavci vakcina.

Iva

pre 3 godine

Srbija i predsednik Vučić su pokazali sposobnost i marljivost

Kole

pre 3 godine

Naša zemlja je na dobrom putu zahvaljujući upravo jednom čoveku a to je naš predsednik Aleksandar Vučić koji je mnogo toga uradio u našoj zemlji zahvaljujući njemu smo dobili potrebne količine vakcina i naša zemlja je za sada bezbedna i sigurna.

Cane

pre 3 godine

Uradili smo mnogo za ovo kratko vreme mogu da kažem da kao građanin sam ponosan na sve što je do sada urađeno u našoj zemlji.

Jovo

pre 3 godine

Puno mi je srce zbog svega, što je do sada urađeno u našoj zemlji. Predsednik je mnogo toga uradio kako bi postigao velike rezultate kako na ekonomskom tako i na diplomatskom putu. On je ponos ove zemlje i svih nas građana.

Filip

pre 3 godine

Zahvaljujući diplomatskim vezama Vučića Srbija nabavlja vakcinu iz svoh krajeva sveta. Zato ćemo pobediti koronu.

Cile

pre 3 godine

Srbija se odlično snalati u borbi za vakcine. Nabavlja ih u dovoljnim količinama i zato će među prvima u svetu pobediti koronu.

Vidak

pre 3 godine

Vakcinacija u Srbiji se odvija odličnim tempom. Zato se nadam da ćemo na leto pobediti koronu.

Bojana

pre 3 godine

Mozemo da drzimo casove Nemcima,kako se to radi.

Kosta

pre 3 godine

Nemci vide ono što naša opozicija neće da prizna, shvataju koliko smo se dobro snašli u pandemiji i ne samo u nabavci vakcina, već generalno. Ako nam nemci odaju priznanje, to je za poštovanje.

Vesnq

pre 3 godine

Ovakvom organizacijom ćemo završiti vakcinaciju prvi u Evropi.

Dejan

pre 3 godine

Srbija je još na samom početku Kovida pokazala da se bori, nabavkom vakcina je postigla veliki uspeh i ugled velikih svetskih sila.

Slavica

pre 3 godine

Borba za vakcine je bila borba za građane Srbije i njihove živote.

Ruta

pre 3 godine

Zna Vučić sa kakvim hijenama ima posla, i da ce biti borbe iz koje je naravno izasao kao pobednik.

Dejan

pre 3 godine

Ovo je lepo cuti kako jedan ugledni Nemacki novinar lepo govori o nasoj zemlji!

Bojan

pre 3 godine

Srbija je dokazala koliko smo ozbiljno shvatili problem sa Koronom i poceli smo na vreme ,da razmisljamo o vakcinama,inace lep kompliment od Nemackog novinara!

jela

pre 3 godine

Sve pribavljene vakcine su lični rezultata našeg predsednika.

Dragan

pre 3 godine

Došlo vreme da nam bar u nečemu i Nemci zavide.

Dragan

pre 3 godine

Ne samo Nemci, već ceo svet se pita kako to uspevamo. Bravo za naše rukovodstvo.

Sofija

pre 3 godine

Захвљујући мудрој и одговрној ј политици ,а пре свега добрим пријатељсим односима набавља вакцине за своје грађане

Romanija

pre 3 godine

Nije Srbija ekonomski ispred Nemačke, Francuske i još nekih država koje su članice EU, ali kada je u pitanju nabavka vakcina onda tu zaslužujemo svaku pohvalu.

Nešo N

pre 3 godine

Srbija zaista zaslužuje sve pohvale za brzinu kojom je uspela da nabavi vakcinu protiv korona virusa.

Glasinac

pre 3 godine

Najvažnije je da je Srbija nabavila dovoljno vakcine za svoje građane i to treba pozdraviti.

Zlatko

pre 3 godine

Odlično smo odreagovali, nabavili vakcine. Nismo se libili da zamolimo Kineze da nam pošalju vakcinu i sada smo ispred svih.

Zvezdana

pre 3 godine

Vucic je vredno radio i borio se za vakcine...

Lazar

pre 3 godine

I van zemlje nam odaju priznanje za sve što smo učinili na polju vakcinacije. Dobri smo, samo da još nekoliko puta dobijemo ovoliko vakcina, iz Rusije i Kine i završili smo posao.

Marina

pre 3 godine

Ozbiljnost i odgivornost su nas doveli na ovo mesto i sa ovakvim rezultatima. Idemo napred!

Sreta

pre 3 godine

Srbija je mala zemlja, ali ako uzmemo u obzir sve ekonomske uspehe Srbija je ogromna zemlja.

Jana

pre 3 godine

Zahvaljujući vlast možemo da biramo koju ćemo vakcinu da primimo.

Dejan

pre 3 godine

Srbija je mala zemlja, ali ako uzmemo u obzir sve ekonomske uspehe Srbija je ogromna zemlja.Državno rukovodstvo je pokazalo kako se vodi država, i koliko vodi brigu o svom narodu.

Mily

pre 3 godine

Srbija nije vise slaba i nerazvijena zemlja, kakvom su je svi do skoro smatrali! Sada mozemo da odgovorimo na svaki problem i iznadjemo resenje za svaku situaciju, sto govori o odgovornosti i stepenu moci nase Vlade.

Ur Nino sar Serbule

pre 3 godine

Па када нас Немачка хвали онда значи да председник Србије и Влада Србије, одлично раде своју дужност и обавезу у набавку вакцина против вируса,

Miki

pre 3 godine

Једно је сигурно, они који први успеју да вакцинишу више од 70 % нације,, они ће први и створити колективни имунитет. Они ће бити и међу првима на економском и привредном плану.

caca

pre 3 godine

Srbija nije više slaba zemlja kakvom su je svi do skoro smatrali! Zahvaljujući predsedniku Vučiću,njegovoj odgovornoj politici,sada možemo da odgovorimo na svaki problem i možemo da nađemo rešenje za svaku situaciju,a to govori o velikoj odgovornosti i stepenu moći naše Vlade!

caca

pre 3 godine

Doživeli smo da nam i Nemci na nečemu zavide! To je veliki uspeh naše države!!!!

biljana

pre 3 godine

Srbija iako nije clanica EU,zahvaljujuci politici predsednika Vucica,protiv korone se bori bolje od mnogih bogatih i vecih zemalja EU.Srbija je pobednik na testu efikasnosti drzave!Bravo!

Mina

pre 3 godine

Ceo svet je u krizi, a Srbija se digla iz pepela kao feniks.

Sonja

pre 3 godine

Ovo je dokaz da je Srbija vodeca drzava u regionu.

Ivanica

pre 3 godine

Кад неко води озбиљну и одговорну политику... политику која доноси добро нашем народу, не преостаје ништа друго сем да председника такве државе обасипате похвалама и речима захвалности.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija