• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ppobjeda/Intermagazin

31.01.2021

23:15

BISERKO TRAŽI OD EU I SAD, SPASITE CRNU GORU OD SRBA I SRBIJE, DA NE POSTANE REPUBLIKA SRPSKA! Šta reći, njena misija je... MA, BOLJE DA NE...

Politika

BISERKO TRAŽI OD EU I SAD, SPASITE CRNU GORU OD SRBA I SRBIJE, DA NE POSTANE REPUBLIKA SRPSKA! Šta reći, njena misija je... MA, BOLJE DA NE...

Podeli vest

Srbija će se mešati sve dok bude smatrala da postoji prostor za njeno delovanje. Beograd procenjuje da međunarodni kontekst još uvek ide u prilog ostvarivanju njegovih aspiracija", rekla je Pobjedi predsednica Helsinškog komiteta u Srbiji i ažurni fan tekovina vladavine Mila Đukanovića u Crnoj Gori, Sonja Biserko

Odgovarajući na pitanje zašto se Srbija stalno upliće u unutrašnje pitanje Crne Gore i što time dobija, Biserko ističe da EU i SAD nisu reagovale ni kada su se Srbija i SPC mešali u republičke izbore.

- Njihov glavni kriterij je smenjivost vlasti bez ulaženja u to ko smenjuje tu vlast i kakve će vrednosti zastupati. Sporazum, koji je pobednička koalicija potpisala na pritisak EU i SAD o nemenjanju orijentacije Crne Gore, gledano iz današnje perspektive sve je relativniji -kaže ona i dodaje:

- Smene koje se sprovode po dubini suštinski menjaju krvnu sliku Crne Gore, a sve pod sloganom o kraju poslednjeg 'komunističkog diktatora'. Ta floskula ne samo da nije tačna, već je samo pokriće za inženjering koji je u toku. Inženjering koji poništava sva dostignuća Crne Gore u pravcu evroatlantskih integracija. Ukoliko NATO i EU promptno ne reaguju na svakodnevne kadrovske ujdurme kumovaće opasnom razvoju situacije koji će raspolutiti Crnu Goru na nekoliko interesnih sfera i time destabilizovati region - kaže ona.

Naravno, neizbežna tema maltene svih sagovornika Pobjede je i „Srpski svet". Biserko nastoji da kriminalizuje činjenicu što su Andrija Mandić i Milorad Dodik prisutni na svim državnim priredbama koje se organizuju u Beogradu.

- Beograd smatra da je u superiornoj poziciji i zato ne uvažava odluke Crne Gore. Nacionalni stratezi smatraju da je Srbija ojačala svoj međunarodni položaj i da ima prostor za delovanje prema svim susedima -, objašnjava sagovornica Pobjede.

IZETBEGOVIĆI SU NAJDELOTVORNIJI SAVEZNICI SRBA! NE VERUJETE?! Sve šta su uradili i rade Alija i sin mu Bakir jeste kao da im savete daje...

Ona podseća da Srbija istovremeno stalno jača svoju vojnu snagu i da se priprema rasprava o uvođenju obaveznog vojnog roka, a da istovremeno srpski mediji vrlo lukavo nude ruku pomirenja tako što se dnevno spinuje teza o dva najbliskija naroda, a dežurni promoteri „Srpskog sveta" smatraju da je samo pitanje vremena kada će se Crna Gora vratiti u normalu, odnosno u okrilje Srbije.

- Omalovažava se činjenica da je DPS i dalje partija sa najvećom podrškom, dok srpski mediji sistematski demoniziraju njenog predsednika. Nedavno održan Kongres DPS-a i govor predsednika ocenjuje se kao 'grčevita i besramna vlastoljubivost' i kao 'Milov antisrpski delirijum'. U njegovom tzv. slomu i porazu, što je bio prvorazredni cilj Beograda već 20 godina, Beograd vidi svoju moć - naglasila je Biserko.

Srbija insistira i na dvojnom državljanstvu, nastavlja ona i ističe kako se očekuje usvajanje novog zakona o državljanstvu što bi, kako najavljuju analitičari poput Antića, Kovića, Đurkovića i drugih, otvorilo mogućnost građanima iz Srbije koji imaju crnogorsko poreklo da u sledećem popisu stanovništva utiču na promenu demografske slike Crne Gore.

OD LAŽI SE NE ŽIVI! ŠIPTARA JE SVE MANJE, MASOVNO BEŽE IZ LAŽNE DRŽAVE! Ovo je statistika sa Kosmeta, svake godine biće crnja!

- Pri tome uticaj SPC na Vladu i zbivanja u Crnoj Gori objektivno može uticati i na karakter crnogorske države i približiti je onom Republike Srpske. To bi povratno uticalo i na Srbiju u kojoj jedan deo opozicije zagovara litije poput onih u Crnoj Gori. Sve to vodi radikalizaciji i odustajanju od demokratizacije i evropeizacije - zaključila je ona.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
kosovojesrpsko

pre 3 godine

Boze spasi srpski narod i srpske zemlje od ove bolesnice. Ni korona joj ne moze nista koliko nas mrzi.

Miroslav

pre 3 godine

Proterati kučku iz srbije! Seme joj se zatrlo!

Milan63

pre 3 godine

Ne vidim nikakvu razliku između onoga što govore Sonja, Bakir i Milo. Sve se svodi na to da su Srbi loš i genocidan narod koji treba prosvetliti i opametiti, najbolje uz pomoć stranih tenkova. Jer, šta bi mi, ovako zli i primitivni, bez mudrovanja i podmetanja ove naše vrle građanerke i njene drugosrbijanske sekte?

Stojan

pre 3 godine

Zasto dozvolite da u zemlji posluje neko ko je direktni neprijatelj drzave i svih Srba. Dobro ako joj ne mozete nista zasto je onda ne sprecite na razne nacine recimo da ne moze doci u kancelariju, pa da nema internet da prima direktive itd. Ona je obican spijun koji otvoreno radi proti drzave i naroda. Zarad neke toboznje demokratije vi drzite spijuna i provokatora u svojoj sredini.

dera

pre 3 godine

Pa mnogo je bolje da ga vidis ((kontrolises)spijuna) nego da radi tajno . Ali sto se nje tice ona je supak , i ko je placa za.ebo se debelo . Prdi , njace , kokodace , ........

Duda

pre 3 godine

Ovu treba proterati iz Srbije. Ne znam kako jos zivi u Srbiji kad je toliko mrzi.

ALEmat

pre 3 godine

Ovo što ona piše, priča i uvek sve najgore protiv države i srba je prevršilo svaku meru.

miroljub

pre 3 godine

Ova teškom mukom žrtvujući svoje najbluiže (ako ih ima) zarađuje strane pare. Šta se sve čini za dolare i evre vidimo od takvih prodanih duša ,.

KIR SRBIN

pre 3 godine

Мора да су милогорци у тешком проблему чим ангажују "тешку артиљерију"-усташе!

mle

pre 3 godine

Uh ta krmača nezaslužuje ime koje nosi , sa sve prnjama treba je katapultirati u tu svetsku i evropsku demokratiju.

Zavram

pre 3 godine

А ја се, већ годинама, а изгледа узалуд, питам: ко ће Србију да ослободи ове србомрзитељке, духовно изопачене вештичаре, и од свих других, сличних њој? Има ли државе на Западу, која би овако нешто толерисала, без казне? Нема. А пуна су им уста људских права и демократије. Код њих не може, а у Србији може? Утроба ми се преврће од духовних монструма, који Србе и Србију не могу очима да виде! Па, идите, већ једном, да одахнемо, као људи, ако вам овде ништа не ваља!

Milutin Vranjski

pre 3 godine

Šta, ova se povampirila, zar još nije crkla?!

pera

pre 3 godine

Dokle ce ova nakaza ženskog roda da se......po Srbiji. Teraj to u p.m. odande odakle je došla. Koja Biserko to je najružnije stvorenje koje se pojavilo u 20 veku.

ALO, MAJSTORI, SRBIJA SE PITA! ZAPAD NE ZNA ŠTA HOĆE NA KIM! Kosnet najavljuje rušenje Vašingtonskog sporazuma, Lajčak i EU ne daju granice, MKG nudi tri nemoguća scenarija...
Politika

ALO, MAJSTORI, SRBIJA SE PITA! ZAPAD NE ZNA ŠTA HOĆE NA KIM! Kosnet najavljuje rušenje Vašingtonskog sporazuma, Lajčak i EU ne daju granice, MKG nudi tri nemoguća scenarija...

Srbija i njena južna pokarajina su glavna priča poslednjih dana. Nema ko se nije oglasio o problemu lažne države i načinu kako da se Beograd natera da prizna Prištinu - od Međunarodne krizne grube, ambasadora SAD u lažnoj državi, EU... Svi imaju ideje i planove, ali su zaboravili najvažniju stvar - o tome se pita Srbija i bez njenog pristanka svi planovi Zapada su samo "mrtvo slovo" na papiru!

28.01.2021

18:22

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija