• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.02.2021

12:05

MEĐUSTRANAČKI DIJALOG SE NASTAVLJA U MARTU!

Politika

MEĐUSTRANAČKI DIJALOG SE NASTAVLJA U MARTU!

Podeli vest

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da će se međustranački dijalog nastaviti u martu


Dačić je danas razgovarao sa predsednikom Spoljnopolitičkog odbora EP Dejvidom Mekalisterom i preneo da su postigli načelnu saglasnost o nastavku dijaloga.

Kako je rekao, u narednih desetak dana biće dogovoreni tehnički detalji, odnosno teme, način rada i format.

Dačić je naveo da nema selekcije što se tiče poziva stranaka koje bi trebalo da učestvuju u dijalogu.


Navodeći da ima i stranaka koje su parlamentarne i koje to nisu, kao i onih koje su bojkotovale izbore, a i onih koje nisu prešle cenzus, Dačić je kazao da bi trebalo sve da učestvuju u dijalogu.

"Postoje i političke stranke koje ne žele da učestvuju u dijalogu sa predstavnicima vlasti u prisustvu stranaca, odnosno evropskih predstavnika. Ukoliko to tako i ostane, očigledno je da će morati da postoji i druga platforma za razgovore i sa drugim strankama koje nisu obuhvaćene ovim međustranačkim dijalogom", dodao je predsednik parlamenta.

U dijalog će se ponovo uključiti kao predstavnici Evropskog parlamenta Knut Flekenštajn i Eduard Kukan, kazao je Dačić navodeći da će oni biti uključeni direktno u dijalog na terenu u Beogradu.

I Tanja Fajon i Vladimir Bilčik će ostati vezani za dijalog, ali će zbog pandemije virusa korona to činiti "na daljinu".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ivica Dačić

Uoči sastanka Kolegijuma u Skupštini Srbije, predsednik parlamenta je kazao da se saglasio sa Mekalisterom i oko toga da je centralna uloga Skupštine u smislu stvaranja poverenja u institucije i reforme.

"Narodna skupština je spremna da organizuje nastavak međustranačkog dijaloga. Predložio sam čak i konkretan datum - 1. mart, ali videćemo da li će taj termin odgovarati svima", kazao je Dačić.

Razgovor sa Mekalistereom trajao je 45 minuta, rekao je Dačić i naveo da mu je Mekalister čestitao na tome kako se u Srbiji sprovodi vakcinacija.

Takođe, tokom razgovora Dačić i Mekalister su razgovarali i o evropskim integracijama Srbije, a kako je preneo predsednik parlamenta saglasili su se da je nastavak evropskih integracija pre svega u interesu građana Srbije.

Mekalister je pozdravio sve napore koji se ulažu u nastavak sprovođenja reformi, rad parlamenta, preneo je Dačić.

Predsednik Skupštine Srbije je najavio i da će u toku današnjeg dana zakazati sednicu Narodne skupštine na kojoj će glavna tačka biti zakon o socijalnoj karti, a koja će biti održana za sedam dana, u utorak 9. februara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan63

pre 3 godine

Apsolutno sam protiv posredovanja stranaca u međustranačkom dijalogu jer imamo jako loša iskustva u takvim formatima i to na štetu srpskih interesa. Ponavljamo greške iz devedesetih koje su nas skupo koštale.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija