• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.02.2021

19:57

SAMO BOLESTAN UM MOŽE ORBANOVU IZJAVU TAKO DA PROTUMAČI! Selaković: Jeremić nije slučajno napao i naše kineske i naše mađarske prijatelje!

Politika

SAMO BOLESTAN UM MOŽE ORBANOVU IZJAVU TAKO DA PROTUMAČI! Selaković: Jeremić nije slučajno napao i naše kineske i naše mađarske prijatelje!

Podeli vest

Srbija je zahvalna Narodnoj Republici Kini na spremnosti da nas snabde vakcinama protiv virusa korona, jer time je još jednom osnaženo naše čelično prijateljstvo, uprkos činjenici da i u našoj zemlji ima onih koji, dodvoravajući se inostranoj publici, pokušavaju da zamrse i raskinu srpsko-kineske veze, rekao je član Predsedništva SNS Nikola Selaković

Kina je od samog početka pandemije pružala nesebičnu podršku Srbiji, i ni čitava vojska Jeremića ne bi mogla da potre sve što su predsednik Si Đinping i naša kineska braća učinili za Srbiju.

Srbija nikada neće poput nekih u Evropi stavljati političke interese ispred ljudskih života, i nastavićemo da koristimo svako dostupno i dokazano delotvorno sredstvo u borbi protiv virusa korona.

Jeremić ovih dana ne preza ni od čega da bi na temi kovida-19 ili Kosova i Metohije ostvario neki politički poen, zloupotrebljavajući osećanja i strahove građana, međutim jeftinom demagogijom se ne može nadomestiti nedostatak elementarnog političkog poštenja i odgovoronosti prema državi.

Siguran sam da Jeremić u svom najnovijem oglašavanju nije slučajno simultano napao i naše mađarske i naše kineske prijatelje, jer on želi Srbiju koja je sama, bespomoćna i bez bilo kakve međunarodne podrške - upravo onakva kakvu je ostavio kada je odlazio sa vlasti.

Pokušaj Jeremića da, zlonamernim, podlim i pogrešnim interpretacijama jedne prema Srbiji prijateljske izjave premijera Viktora Orbana, pokvari srpsko-mađarske odnose, ostaće bez uspeha.

Premijer Orban je, upravo najavljujući dolazak kineskih vakcina u Mađarsku, izrazio zadovoljstvo zbog toga što je Srbija, za koju je rekao da je "dobar primer koji inspiriše", uz pomoć kineskih vakcina ušla među evropske lidere po masovnosti vakcinacije, i samo bolestan um može da tu izjavu stavi u kontekst u koji ju je Vuk Jeremić stavio.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miro

pre 3 godine

Ja ne mogu da verujem da nam je toliki id*ot bio ministar vanjskih poslova. Za dlaku smo se izvukli da uopste postojimo.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija