• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

05.02.2021

17:59

ŠTITIMO UGROŽENE KATEGORIJE, A NE ONE KOJI IZDAJU LUKSUZNE VILE! Oglasio se Siniša Mali o pundi za frilensere: Ovo sa čim smo izašli je i više nego korektno!

Politika

ŠTITIMO UGROŽENE KATEGORIJE, A NE ONE KOJI IZDAJU LUKSUZNE VILE! Oglasio se Siniša Mali o pundi za frilensere: Ovo sa čim smo izašli je i više nego korektno!

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali kaže da je Vlada Srbije izašla sa više nego fer i korektnom ponudom za rešavanje pitanja plaćanja poreza za frilensere u prethodnom periodu, time što je predložila da dug, bez obračuna kamate, plate na 10 godina

Mali je precizirao da se predlog Vlade o plaćanju obaveza na 10 godina ne odnosi na one koji su izdavanjem luksuznih vila ili kockanjem na internetu zaradili ogroman novac, za koje navodi da u svakom slučaju moraju da plate sve ono što duguju svojoj državi.

Mali je za Tanjug rekao i da je Vlada Srbije pri tome spremna, a to je danas i predložila frilenserima, da se zaustavi izdavanje svih rešenja za sve one koji nisu svoje poreske obaveze izmirili u proteklom periodu do donošenja novog zakona.

To znači, objašnjava, da bi bilo zaustavljeno izdavanje rešenja i svi postupci koji su trenutno u toku sve do usvajanja izmena Zakona o porezu na dohodak građana, što je planirano već tokom aprila ove godine.

- Imali smo nameru da pomognemo i izađemo u sustret, da pružimo ruku onima koji su zaista ugroženi. Izašli smo sa predlogom da, bez obračuna kamata, da im zaboravimo kamatu, da im damo mogućnost da smanje svoje obaveze i da isplate na deset godina ili 120 mesečnih rata - kaže Mali.

Namera je, kaže, da se izađe u susret ugroženima koji prehranjuju svoje porodice u pogledu plaćanja poreza iz prethodnog perioda.

- To je naš predlog. Mi ćemo svakom građaninu Srbije dostaviti taj predlog, sa svima koji imaju problem ćemo razgovarati. Nadam se da će najveći broj, ako ne i svi frilenseri, prihvatiti ovaj poziv, ovu pruženu ruku i ovu mogućnost koju daje Vlada - rekao je Mali.

Smatra da je ponuda Vlade Srbije više nego fer i više nego konkretna i da je usmerena ka tome da se izađe u susret onim koji nisu iz raznih razloga plaćali svoje poreze i doprinose u proteklom periodu.

Naveo je i da država ni na koji način neće izlaziti u susret onima koji su izdavali luksuzne nekretnine i zarađivali ogroman novac kockanjem preko interneta.

- Ni na koji način nećemo izlaziti sa ponudama prema njima, osim da moraju da plate državi sve ono što duguju - zaključio je Mali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lazni Bot

pre 3 godine

Sta je korekto,kad fali pare u budzetu naplati 5 godina unazad nesto sto se i ne moze izracunati a kamoli naplatiti,poreski zakoni su zastareli,niko nije da se ne placa porez nego obezbediti korektno naplacivanje bez retroaktivnog harača.

Nebojsa iz Beograda

pre 3 godine

Nije te onomad šef slučajno nazvao kompletnim idiotom.

Otpor

pre 3 godine

Ovo je pocetak pada vlade. Pazite sta sam rekao. Ajde objavite komentar ako smete, jajare beskicmene.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija