• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug / Informer

07.02.2021

09:52

KRAJEM MARTA POČINJE ISPLATA SUBVENCIJA! Nedimović: Poljoprivreda je prošle godine imala fantastične rezultate!

Politika

KRAJEM MARTA POČINJE ISPLATA SUBVENCIJA! Nedimović: Poljoprivreda je prošle godine imala fantastične rezultate!

Podeli vest

Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović najavio je danas da će od kraja marta početi isplata subvencija poljoprivrednim proizvođačima i poljoprivrednicima

- Svega toga ne bi bilo da 2020. nismo imali najmanji pad bruto društvenog proizvoda i ne bi imali novca za isplatu subvencija. Poljoprivreda je prošle godine imala fantastične rezultate. Krajem marta najpre idu isplate po hektaru, pa za opremu, pa za mehanizaciju - rekao je Nedimović za RTS.

On je naveo da će budžet za poljoprivredu ove godine iznositi 53 milijarde dinara.

Ministar je zamolio ljude da za subvencije konkurišu na vreme.

Foto: Tanjug

Branislav Nedimović

Rekao je da je iznos za subvencije bio povećan 2020. godine i da će svi sistemi mera koji su postojali prethodne godine biti i ove, s tim što će, dodaje, poljoprivrednici imati i jednu novu vrstu podrške.

- To je prilično inovativno, uz saradnju sa Svetskom bankom. Zovemo ga sistem 50/40/10. Poljoprivrednici dobijaju 50 odsto granta, 40 odsto je kredit, 10 odsto sami daju. Tridesetosam miliona dolara stoji na raspolaganju za sve to - naveo je Nedimović, kazavši da će o tome biti više reči u narednim nedeljama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija