• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.02.2021

12:41

DRŽAVA POKAZALA DA JE JAČA OD MAFIJE! Popović: Ekonomski razvoj moguć samo tamo gde svaki kriminalac odgovara pred zakonom!

Politika

DRŽAVA POKAZALA DA JE JAČA OD MAFIJE! Popović: Ekonomski razvoj moguć samo tamo gde svaki kriminalac odgovara pred zakonom!

Podeli vest

Hapšenjem kriminalne grupe Veljka Belivuka država je pokazala odlučnost, snagu i posvećenost izgradnji vladavine prava i zaštite ustavnog poretka Republike Srbije, izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović

 

- Borba protiv organizovanog kriminala koju je pokrenuo predsednik Aleksandar Vučić, deo je državne politike da Srbija postane uređena, sigurna i pravna država u kojoj se ustavna prava građana poštuju, a institucije efikasno sprovode svoje nadležnosti - rekao je Popović i dodao:

- Današnja sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, posvećena borbi za konačno  slamanje organizovanog kriminala u Srbiji, snažna je i nedvosmislena poruka da nijedan kriminalac i kriminalni klan u Srbiji ne mogu da budu jači od države.

To je, naglasio je Popović, istovremeno poruka da je naša država posvećena stvaranju povoljnog ambijenta za nove investicije koje znače nova radna mesta i bolji život građana.

- Ekonomski razvoj jedino je moguć u državi u kojoj svako ko je prekršio zakon mora da odgovara pred tim istim zakonom - kazao je ministar.

Na kraju, poručio je ministar Popović,ovaj konačni udarac zadat mafiji u Srbiji, pokazuje da Srbija, posle godina slabljenja i ekonomskog propadanja, ima jasan cilj i perspektivu da postane prosperitetno evropsko društvo koje baštini izvorne evropske vrednosti, kao što su vladavina prava, očuvanje bezbednosti i garantovanje sigurnosti kapitala i svojine svakog pojedinca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Da li je ovo dokaz da je Bajern pokraden? Potez igrača Reala žestoko će razbesneti Nemce! (FOTO/VIDEO)
Fudbal

Da li je ovo dokaz da je Bajern pokraden? Potez igrača Reala žestoko će razbesneti Nemce! (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Reala iz Madrida savladali su Bajern sa 2:1 (0:0) u revanš meču polufinala Lige šampiona i za pehar u ovom takmičenju će se boriti protiv Borusije Dortmund 1. juna u Londonu. Madriđani su golovima Hoselua (34) u finišu napravili fantastičan preokret, ali trijumf je ostao u senci dešavanja iz duboke sudijske nadoknade, kada je po mišljenju mnogih velikan iz Nemačke žestoko oštećen, o čemu svedoči i reakcija defanzivca domaćih Antonija Ridigera (31)!

09.05.2024

11:15

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija