• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.Grbović

10.02.2021

15:09

PROVOKACIJE U FINIŠU PREDIZBORNE KAMPANJE! U Čaglavici na Kosovu i Metohiji osvanuli bilbordi podrške terorističkoj OVK

Politika

PROVOKACIJE U FINIŠU PREDIZBORNE KAMPANJE! U Čaglavici na Kosovu i Metohiji osvanuli bilbordi podrške terorističkoj OVK

Podeli vest

U finišu predizborne kampanje na KIM, u Čaglavici nadomak Gračanice i Prištine osvanuo je bilbord na kojem piše "OVK, sloboda ima ime." Slični bilbordi pre nekoliko meseci pojavili su se širom Kosova i Metohije

U finišu predizborne kampanje na KIM, u Čaglavici nadomak Gračanice i Prištine osvanuo je bilbord na kojem piše "OVK, sloboda ima ime." Slični bilbordi pre nekoliko meseci pojavili su se širom Kosova i Metohije.

Postavljanje OVK bilborda u Čaglavici je nedopustivo i opasno, ali ne i neočekivano, smatra direktor Kancelarije za KIM Petar Petković.

-Svedoci smo prethodnih dana jedne vrste utrkivanja u radikalizmu i ekstremističkoj retorici na račun Srbije od strane albanskih političkih predstavnika. Nažalost, iskustvo nas opominje da takve verbalne napade po pravilu prate i incidenti na terenu, pa smo pored napada na porodičnu kuću Jovanovića svedočili i ispisivanju grafita OVK na porodičnom domu Krstovića u Goraždevcu i lomljenju srpske trobojke kod spomenika žrtvama, smatra Petković. 

Foto: Radio KiM

 

On je pitao da li najnoviji bilbord s poukom UČK poručuje da Srbi i drugi nealbanci treba da strahuju za svoju bezbednost i živote, sada kada se bliži i godišnjica 17. februara i jednostrano proglašene nasilne secesije? 

-Očekujem i zahtevam od međunarodnih predstavnika da osiguraju mir i bezbednost za sve Srbe i nealbance, posebno u bezbednosno osetljivim danima koji nam predstoje i dokažu i u praksi da je miran suživot na Kosovu i Metohiji moguć. Molim i Srbe, iako znam da im nije ni jednostavno ni lako, da ostanu uzdržani i mirni pred ovakvim provokacijama, jer njihova država nikada neće dozvoliti da se pogrom srpskog naroda ikada više ponovi, kazao je Petković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija