• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Alo.rs/Vladimir Đukanović

14.02.2021

08:58

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ UPUTIO OTVORENO PISMO VUČIĆU: Predsedniče, vreme je da se suočimo sa istinom i da suočimo narod sa istinom!

Politika

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ UPUTIO OTVORENO PISMO VUČIĆU: Predsedniče, vreme je da se suočimo sa istinom i da suočimo narod sa istinom!

Podeli vest

Poštovani predsedniče Republike Srbije, Aleksandre Vučiću, istina je najubojitije oružje...

 

Ujedno je i najlekovitija. Svako ko od istine beži, dozvoljava da laž pobeđuje. Svako ko se sa istinom suoči, koliko god da je ona bolna, dobija od Gospoda šansu. Ovu šansu nemojte propustiti. Nemojte zbog Srbije, jer narod je dajući vama toliko snažno poverenje vama dao i nož i pogaču da ga pravedno vodite.

Svako suočavanje sa istinom, a sa tom istinom smo dužni da suočimo i građane Srbije, uvek prate oluje i orkani. Našu stranku čeka tako nešto ukoliko se odlučimo da istina dođe do očiju i ušiju naroda. Istina je da nama sadašnja opozicija i nije toliki protivnik, jer ovakva kakva je - sluđena i najvećim delom interesno nastrojena i na pare alava, ne može da stekne poverenje ni kod svojih najmilijih, a ni kod širih narodnih masa. Nama smo glavni protivnici mi sami. Nema veće opozicije po vas i po Srpsku naprednu stranku do sama Srpska napredna stranka, odnosno onaj njen deo koji je umislio da preko vaše grbače stvara sebi imperije gde bi vas ostavio bez ikakve vlasti, a sebi obezbedio suštinsku vlast praveći paralelnu državnu strukturu.

Predsedniče, da se ne lažemo više, istina je da banda Veljka Belivuka nije mogla da radi sve to što je radila, a da nije imala ozbiljnu logistiku naših ljudi. Da, ljudi iz naše stranke. Na stranu to što je policijska logistika bila izrazito snažna, i čišćenje policije koje se trenutno dešava je nešto što je bilo preko potrebno, no daleko veći problem je politička logistika. Toj policiji je neki političar morao da naredi da pruža tu logistiku. To je isti onaj političar, odnosno to su isti oni političari, koji su ciljano dostavljali opozicionim medijima spinovane informacije putem kojih su kriminalizovali vas, vašeg sina i brata. To je isti onaj političar, odnosno to su isti oni političari, koji su birali pojedine opozicione političare da im budu portparoli u iznošenju laži o vama i vašoj porodici. To je onaj političar, odnosno to su oni političari, koji su izgradili ozbiljnu mrežu saradnika po pravosuđu i bezbednosnim strukturama i koji su preko bande, koja je pohapšena, čistili teren za svoj dolazak na vlast i enormno bogaćenje. To je političar, odnosno tu su političari, koji su naši stranački funkcioneri. E to je istina sa kojom se moramo da suočimo, odnosno to je istina sa kojom moramo da suočimo naše birače i kompletan narod u Srbiji, jer ako se to ne uradi oni će se izvući i iz sadašnjeg položaja grogiranog boksera vratiće se u prvobitni položaj hijena. Ovog puta sa realnim izgledima da rastrgnu vas - lava koji će biti usamljen.

Poštovani predsedniče, vi ste se 2012. godine odlučili da oživite kliničkog mrtvaca koji se zvao Srbija. Doveli ste je danas do toga da sa njom svako razgovara, da nam se svi dive zbog vakcinacije i borbe sa pandemijom, gradite puteve, dovodite investicije, jačate vojsku, uvaženi smo i poštovani. Dok ste vi Srbiju podizali, neki vama i svima nama bliski podizali su svoje imperije, vile, račune, privatne biznise i svoje sopstvene paralelne sisteme. Po izboru njihovih saradnika koji su sada u pritvoru, odnosno po njihovoj krvoločnosti, valjda vam je jasno na šta su bili spremni. Da im se pružila prilika, a bogu hvala da nije, palili bismo vam sveću. E vidite predsedniče, red je da se imenom i prezimenom prozovu ti ljudi. Da se javno žigošu i pohapse.

Vreme je da se suočimo sa istinom i da suočimo narod sa istinom. Ona je, opet ponavljam, najbolji lek i najubojitije oružje. Čekam da to uradite, odnosno da svi mi koji smo uz vas zajedno sa vama to uradimo. Ukoliko se to ne učini, uz sve moguće poštovanje prema vama i razumevanje šta je politika i kakvi su kompromisi u njoj ponekad potrebni, sebe više ne vidim u daljem aktivnom bavljenju politikom.

Svako dobro od Gospoda!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
JOVAN

pre 3 godine

Đuka bez dlake na jeziku, pohapšeni su kapetani mafije,a generali i šefovi ostaju na slobodi. Kako reče bezbednjak na tv Pinku,šefovi su u politici odavno i oni stoje iza krađa tendera,privatizacija,restitucija i mnogo drugih pljački.

Maganik

pre 3 godine

Istina je predsjedniče. Nemate pravo da ubijajući sebe ubijete nas i Srbiju. Nemate pravo da se povučete i ne borite se sa nama. Mi smo Vaša snaga kao i Vi naša. Pobijedićemo. "Neka bude borba neprestana,...." Živjela Srbija, Živjele sve srpske zemlje!!!

Filip

pre 3 godine

U potpunosti se slažem sa Đukanovićem. Mafijaši su odšli do pojedinih informacije preko pojedinaca iz vlasti. Takve treba oštro sankcionisati.

Cile

pre 3 godine

Neophodno je utvrdi ko je iz vlasti i iz državnih institucija sarađivao sa kriminalcima. Dotične treba adekvatno sankcionisati.

Vidak

pre 3 godine

Očigledno je da postoji umešanost pojedinaca iz vlasti sa kriminalcima. Neophodno je ispitati te veze i adekvatno kazniti sve oji su šurovali sa mafijom.

Rade

pre 3 godine

Bravooooooo, Đuka, alal vera, svaka ti je zlatna ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

ČUBURAC

pre 3 godine

Ovo je najbolji tekst koji sam ikada pročitao od mojih bivših stranačkih kolega. Namerno kažem bivših, jer sam od osnivanja stranke, verovao u nešto, a 2017 godine morao sam da spašavam živu glavu od mafije koja se pojavila ni od kuda u našem opštinskom odboru. I dok je Aleksandar Aca Marković (narodni poslanik) bio na čelu opštinskog odbora, znalo se kada je slava svakog člana, družili smo se i radili, a onda je sve to nestalo u vidu mehura od sapunice. Intelektualci su se razbežali, radnici i penzioneri povukli, a ostali su samo oni koje nikada niko do tada nije ni video na našoj opštini. Pretnje i nasilje su zamenili drugarstvo, rad i veru u bolje sutra. Nismo znali šta nas je snašlo. Nas više nema, ali su zato oni tu da nastave svoju pljačku u neskrivenim dresovima ''žute bande''.

Pera

pre 3 godine

Dobro jutro Vladimire Djukanoviću, istina je da je redove SNS trebalo očistiti još pre četiri godine, pisao sam o tome u komentarima Informera, ali Informer je obuzet samim sobom, njihov vlasnik samo galami ali do sada nijedan dobar predlog nije objavljen. Koordinator za odobrenje komentara je verovatno isto u grupi koji ne želi dobro Srbiji, nijedno moje pismo objavili nisu (naravno neće ni ovo), ali bar da znaju da i mi znamo. Pozdrav gospodinu Vučićeviću i Koordinatoru komentara

Dr JJ

pre 3 godine

BRAVO DJUKANOVICU! Podrska!!! Ceo narod zna ko su mafijasi i u Vladi RS i u ostalim drzavnim strukturama! Oni MORAJU da budu iskljuceni iz upravljanja zemljom! Nije dobro da cirkulisu price kako je neki ministar jaci od predsednika iako postoje cak i slike koje ga povezuju sa nekadasnjim sefom podzemlja! Napred predsednice u glavni boj ali nemojte samo opet selektivno! I Vi i Sluzbe znaju ko je kriminalac!

Srecko

pre 3 godine

Ako se to uradi sada,za 20 godina,bićemo jači od Švajcarske.

sasa

pre 3 godine

Djukanovic je svakako jedan od naijskrenijih saradnika Vucica

Milutin Vranjski

pre 3 godine

Ovo se zove, petatika na nivou vredjanja intelegencije. Drug Djuka, živahni herecegovac, poslao otvoreno pismo Predsedniku Srbije... ma sve bi to bilo u redu, ali je nejasno čemu ova mapetovska predstava, kada su u kontaktu na dnevnom nivou?! Usta moja - hvali te me... gluvo glamoćko!

surovi

pre 3 godine

POZLATILA TI SE SVAKA REČ koju si napisao !!! Iskreni pozdravi i svako dobro !!!

Jovana

pre 3 godine

Потребно је суочити се са истином, па макар била и болна.Тешка је спознаја да људи који су се издавали за пријатеље и сараднике раде против нас.Потребно је такве људе слонити да не сеју семе раздора и наставити путем који смо себи зацртали!!

Jovana

pre 3 godine

Народ ће имати разумевања , јер верује председнику Вучићу!

Marija

pre 3 godine

Kriminal je uvek postojao, da li su bili u dosluhu sa policijom, političarima nama običnim građanima to nije poznato dok se nedobiju informacije preko medija.Čak i ta hapšenja što se obavljaju neznam zašto im se zamskira lice da se nevidi, mislim da bi baš suprotno svi trebali da vide te zlikovce.

Elena

pre 3 godine

Ko je sad ovaj i šta hoće.Isteruje neku pravdu i povlači se iz čega.Mora da je nešto zabrljao pa bega na vreme ali obavezno optužujući nekog drugoga.

Stršljen

pre 3 godine

Хоће ли је овако златну видети Вучић???

jovan

pre 3 godine

Ajde Djuka, da se krene od od vrha, pa da se spustamo na lokal, ako mislite da nesto uradite na sledecim izborima. Obicnom narodu je dosta lokalnih kabadahija i marioneta u rukama istih tih kabadahija. Moj grad je cist primer toj tvrdnji. Direktori javnih preduzeca se ponasaju kao mali bogovi, i covek ne moze da im pridje ni vilama.

Perica Savic

pre 3 godine

Djukanovicu kapa dole,sve je rekao kako jeste.

Miloje Milojevic

pre 3 godine

Pa svaka baba u Srbiji vidi da je SNS-u potreban ne jedan, nego dva Brionska plenuma da bi ocistila svoje redove...prvi da pocisti sve one koji laprdaju po Skupsini i nerviraju narod, a drugi da proluftira najuze rukovodstvo stranke...Ako se to ne uradi, onda sledi ona narodna "pisi kuci po odelo"....Sve najbolje...

NEBOJŠA

pre 3 godine

ŠTO BI REKLI ALKARI ''U SRIDU''.NAJPRE SE ĐUBRE ISPRED SVOH PRAGA ČISTI,A IMA GA POČITAVNO !!!

Ivana

pre 3 godine

Vladimir Đukanović je rekao sve predsedniku Vučić i da je potrebno sve uraditi kako bi građani živeli bolje.Puna podrška Vladimiru Đukanoviću da očiste stranku od svih onih koji su bogatili na sudbini naroda.

Dragojlo

pre 3 godine

Bravo Djuka kao da sam ja pisao!Deo policije,sudstva i tuzilastva treba odstraniti koji krse zakon i pravila rada!!!

Branka Jarić

pre 3 godine

Pismo u pravo vreme jer Predsednikovo breme je njegov narod; i onaj posrnuli, i onaj veran.Ponekad je teško da iskaže ko mu je veći teret.Ne treba mu okretati leđa i bežati, nego biti uz njega.Srpske Amazonke su postale opasne bez obzira na kojoj su strani;da li u vlasti ili opoziciji i bojim se za voljenu Srbiju.Oprosti mi Bože jer i ja sam žena.

Juraj

pre 3 godine

Nisam član SNS i ne zanima me šta se događa unutar njihove stranke, ali se plašim onih pre pojave SNS-a koji su me zgazili i kao čoveka i profesionalca. Bravo Đukanoviću.

srbin iz srbije

pre 3 godine

Ovo pismo izaziva buru a sta mislis kakvu bi kataklizmu izazvao da si pismo poslao ZATVORENO ??

Zoran Ra

pre 3 godine

Svaka čast Vladi Đukanoviću. Koncizno i kome treba...razumljivo. A sad, akcija.

ringispil

pre 3 godine

Pa nije narod krao decu iz drzavnih porodilista, zna se ko to moze i uz ciji blagoslov. Kuces vece bede od politicara i vlasti kakvo zlo mogu narodu da naprave. Definitivni raskid drzave sa mafijom raznih boja desice se kada pred zakonom budemo svi jednaki, kada se za posedovanje, prodaju droge bude islo uz zid a za finansiske marifetluke bude oduzimala kompletna imovina a u parlamentu bude sedelo maksimalno 50 polsanika, tada cemo govoriti o patriotizmu i drzavi od integriteta.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija