• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Milica Crnogorac

15.02.2021

17:07

NATO VESLI KLARK NAJSTRAŠNIJE PROVOCIRA SRBE! Zamenite Kosovo za podršku Zapada! Odgovor LEGENDARNOG KOMANDANTA VLADIMIRA LAZAREVIĆA pamtiće doveka!

Politika

NATO VESLI KLARK NAJSTRAŠNIJE PROVOCIRA SRBE! Zamenite Kosovo za podršku Zapada! Odgovor LEGENDARNOG KOMANDANTA VLADIMIRA LAZAREVIĆA pamtiće doveka!

Podeli vest

Bivši komandant NATO, general Vesli Klark, čovek koji je naredio bombardovanje Srbije 1999. godine, poručio je da je "uzajamno priznanje Srbije i Kosova" zvanična politika američke administracije i da će Beograd pre ili kasnije morati na to da pristane

Klark je pozvao našu zemlju da zaboravi na Kosovo i da se okrene budućnosti, to jest Zapadu.

- Mislim da budućnost odnosa Srbije i Kosova, kao i to da li će između dve strane doći do međunarodnog priznanja, zavisi od političkih lidera u Srbiji. Mislim i nadam se da će oni uvideti privlačnost značajnijeg približavanja Zapadu, što bi značilo i priznavanje Kosova kao nezavisne države. To je stvar udaljavanja od prošlosti i gledanja u budućnost - izjavio je Vesli Klark za albanski servis Glasa Amerike.

Krajnji cinizam

Ovakve poruke, koje stižu od zloglasnog komandanta NATO, general Vladimir Lazarević, koji je u vreme rata 1999. bio komandant Prištinskog korpusa, vidi kao vređanje svih žrtava tog, kako kaže, ratnog zločinca!

- Klark je zločinac, a ovo je strašna uvreda svih žrtava! Ovo jeste ruganje brojnim generacijama koje je NATO "usrećio" osiromašenim uranijumom! Neverovatan je toliki cinizam ratnog zločinca Klarka, čija je komanda svim NATO snagama na samom početku zločinačke agresije na Srbiju bila: "Uništi, razori, degradiraj!" Bilo bi bolje da taj zločinac razmišlja o tužbama koje su podnete od naših građana zbog upotrebe zabranjene i smrtonosne radioaktivne municije. Moja poruka njemu i svim NATO zločincima je jasna: ostavite naš narod na miru, daleko vam lepa kuća! Njihove zločine nikada nećemo zaboraviti, a Kosovo i Metohija čekaće još dugo mirno i pravično rešenje. To rešenje svakako neće biti po želji ni narudžbi zločinca Klarka - poručuje čuveni general Lazarević.

Priznanje - nikad!

Stručnjaci se slažu da je Vesli Klark svojom porukom potvrdio da se u politici SAD ništa nije promenilo i da se on samo nadovezao na čestitku Džozefa Bajdena, predsednika SAD, povodom Dana državnosti, u kojoj je fokus stavljen na "međusobno priznanje".

Srbija računa na rusku podršku

Lažnu državu Kosovo ne priznaju Rusija i Kina, kao ni pet članica Evropske unije. Početkom ovog meseca, predsednik Vučić i šef ruske države Vladimir Putin imali su telefonski razgovor, nakon kojeg je Kremlj saopštio da Srbija može da računa na maksimalnu podršku Rusije u rešavanju kosovskog, kao i drugih ključnih pitanja.
"Rusija se zalaže za nalazak uravnoteženog rešenja za kosovsko pitanje, a koje treba da odobri i Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija", saopšteno je posle razgovora dva lidera.

Dokument s tačkom o međusobnom priznanju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću predočen je još prošlog septembra na sastanku s ljudima iz kabineta tadašnjeg američkog predsednika Donalda Trampa u Beloj kući. Vučić je tada rekao da on to nije prihvatio, a nakon toga je više puta ponovio da to nikad i neće prihvatiti!

Foto: printscreen

- Mi razumemo da je to američka politika. Nije prijatno što će američka spoljna politika ići u pravcu priznavanja nezavisnosti Kosova. Bilo je pokušaja da se taj termin nametne kao nešto što je trebalo da prihvatimo kao konačno rešenje i u Vašingtonu. Ali taj termin se više ne pominje ni u jednom sporazumu i ni u jednoj rezoluciji. Već sam im u Beloj kući u lice rekao šta mislim o međusobnom priznanju i moj odgovor neće biti drugačiji ni danas. Od 2012. godine govore kako ću da priznam Kosovo i to se evo još nije desilo, i neće se desiti - poručio je Vučić.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lazni Bot

pre 3 godine

To je vec uradjeno samo se ceka da se objavi na Pinku.

Nikola

pre 3 godine

Mnogo si pametan verovatno si Đilasov sledbenik.

Perica

pre 3 godine

Sa ovim i njemu sličnim ne treba raspravljati. Treba da nastavimo našu politiku povlačenja priznanja i ne treba im uopšte povlađivati

za podrsku zapada

pre 3 godine

trazimo za uzvrat da javno potvrde da je Kosovo Srbija... da nam daju izlaz na more i da nam prikljuce sve srpske teritorije.

zoran

pre 3 godine

Nije taj Klark naredio bombardovanje, on je komandovao NATO alijansom u kampanji bombardovanja..gen Lazarević je dobar štapski oficir i planer, ali nije cvećka..privatnik kao i Pavković..voli čovek da ima.

zoran

pre 3 godine

... obiđi njegovu imovinu..to se ne može od oficirske i generalske plate..kao i Pavkovićeve kuće..nisam ni ja verovao ali tako je...bio sam u tri rata, tako da mogu da kažem, a ti si verovatno jedan obični galamdžija...i nauči jednu stvar - pravi heroji su obični vojnici i ljudi.

Nikola

pre 3 godine

Ali te heroje je morao neko da vodi a to su ti naši generali i sumnjam da si ti negde ratovao jer pravi ratnici ne izmišljaju takve stvari i poštuju sve svoje komadante. Možda misliš da bi ih osudili u Hagu da nisu bili kivni na njih a osudili su ih nevine samo zato što su bili vrhunski stratezi u odbrani od Nato.

Nastao od glupih predaka

pre 3 godine

Klark ako si ti vesla sisao nije Srbski narod

Miro

pre 3 godine

Rece Veliki Komadant koga smeni ista administracija koja ga je postavila nakon velike pobede u kojoj je unistio nakon 78 dana bombardovanja 3 tenka. Ako ikada budu pisali o najvecem vojnom promasaju bice na prvom mestu. Svaki narednik bi to bolje izveo. Neka se poklopi usima( dovoljno su velike) i sluzi za primer na vojnim akademijama kako napraviti b* dalu od sebe.

Srbin na vezi

pre 3 godine

Ha ha ha ha ha . . . kakve li face . . .

Baki

pre 3 godine

Njih 90% u vladi i senatu i vojsci ratnih huškača nema ni kučeta ni mačeta .

Amater

pre 3 godine

TAKAV VOJNIK KAO STO SI ti U SRPSKOJ VOJSCI MOZE DOGURATI SAMO DO KONJUSARA...

Milutin

pre 3 godine

Budućnost je na istoku a ne ma zapadu.NATO nestaje a zapad propada.KiM je Srbija.klark je propao

lopta100

pre 3 godine

I na kraju kapitukacija Mi Srbi uvek slavimo izgubljene ratove. Pobegli smo sa Kosova bez ispaljenog metka. To je itina sami sebe lažemo.

Marcco

pre 3 godine

A koju podršku bi dobili u zamenu za priznavanje Kosova? Tapšanje po ramenu nekih političara i sigurno mesto tom političaru u nekoj NGO kada padne...

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17