• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.02.2021

13:29

BRNABIĆ SA ŠEFOM MISIJE OEBS-a: Partnerski odnosi sa ovom međunarodnom organizacijom primer dobrog partnerskog odnosa

Politika

BRNABIĆ SA ŠEFOM MISIJE OEBS-a: Partnerski odnosi sa ovom međunarodnom organizacijom primer dobrog partnerskog odnosa

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas, u razgovoru sa novoizabranim šefom Misije OEBS-a u Srbiji ambasadorom Janom Bratuom, da je saradnja sa ovom međunarodnom organizacijom od samog njenog uspostavljanja u Srbiji primer dobrog partnerskog odnosa i velika podrška u gotovo svim važnim reformskim procesima u zemlji

Čestitajući ambasadoru Bratuu na novoj funkciji, predsednica vlade zahvalila je predstavnicima Misije OEBS-a u Srbiji na konstruktivnoj saradnji i podršci u oblasti jačanja institucija i civilnog sektora, vladavine prava, jačanja ljudskih i manjinskih prava, kao i podsticanju dijaloga na nacionalnom i regionalnom nivou, saopstila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabić je istakla da naročito ceni ulogu OEBS-a u oblasti medija i učešću, kako u procesu usvajanja Medijske strategije, tako i u Radnoj grupi koja se bavi bezbednošću novinara.

Šef Misije OEBS-a poručio je da je ova oblast visoko na agendi rada Misije i ključ saradnje sa institucijama, ali i civilnim društvom u Srbiji.

Najavljujući dalje učešće ove organizacije u radu Radne grupe za bezbednost novinara, pre svega kroz direktnu pomoć aktivnostima i projektima definisanim Akcionim planom, Bratu je objasnio da je ovo dobar model saradnje koji obuhvata sva tri činioca.

Ambasador Bratu je poručio da će OEBS nastaviti da pruža podršku i u procesu reforme pravosuđa, ali i u drugim prioritetnim pitanjima, kako bi Srbija brže ostvarila svoje reformske ciljeve.

Brnabić je obavestila predstavnike OEBS-a da je u toku priprema usvajanja Nacionalne strategije za sprečavanje i suzbijanje nasilja nad ženama u porodici i partnerskim odnosima 2020-2025, kao i priprema Nacrta zakona o rodnoj ravnopravnosti.

Foto: Tanjug

Jan Bratu

Šef Misije OEBS-a čestitao je Srbiji na izuzetnim rezultatima i uspešnom sprovođenju imunizacije svojih građana, a donacije vakcina susednoj Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori označio kao čin prijateljstva i dobre saradnje u regionu.

Predsednica Vlade istakla je da očekuje da će proces vakcinacije uskoro dati rezultate, a da je priprema za proizvodnju vakcina u Srbiji značajna, ne samo za naše građane, već i čitav region.

Trenutna situacija zahteva veću saradnju regiona, istakla je premijerka i objasnila da zaštita građana i oporavak srpske ekonomije nije moguć bez čvrste saradnje sa susedima i uzajamne regionalne podrške.

Predsednica vlade poželela je šefu Misije OEBS-a u Srbiji mnogo uspeha na novoj funkciji i istakla da će Vlada Srbije i dalje podržavati aktivnosti Misije zajednički planirane i usklađivane sa napretkom i stvarnim potrebama zemlje na njenom reformskom putu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija