• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.02.2021

13:42

VAMA JE VAŽNIJE DA SUNČATE ZADNJICE PO HRVATSKOM PRIMORJU... Vladimir Đukanović sve objasnio kritičarima filma "Dara iz Jasenovca"

Politika

VAMA JE VAŽNIJE DA SUNČATE ZADNJICE PO HRVATSKOM PRIMORJU... Vladimir Đukanović sve objasnio kritičarima filma "Dara iz Jasenovca"

Podeli vest

Čitam kritike na račun filma. Jedna od njih je da je sve to moglo bolje. Pitam te što kažu da je moglo bolje, zašto gospodo za sve ove decenije se ne setiste da to "bolje" snimite ili makar da pomognete da se snimi. Niste smeli gospodo, jer ste licemeri i kukavice. Mnogima od vas je bitnije da se ne zamerite Hrvatima, jer vam je veoma važno da sunčate vaše zadnjice po hrvatskom primorju kada dođe leto, poručio je kritičarima filma "Dara iz Jasenovca" član Glavnog odbora SNS Vladimir Đukanović

Đukanovićevu objavu na Fejsbuku prenosimo u celosti:

"Hvala ti Daro

Pažljivo sam odgledao težak i surovo istinit film "Dara iz Jasenovca". Svakom od nas ko je imao u svojoj porodičnoj istoriji neku žrtvu ustaških krvnika svakako je teško palo da gleda kako su se zlikovci takmičili u klanju, kako su pokrštavali decu i odvajali ih od majki, kako su sadisti uživali dok kolju... Zamislio sam gledajući sve one strahote u momentu mog pradedu Trifka Đukanovića koga zlikovci ubiše u Gospiću i rođenog brata mog dede Živana, Pavla Đukanovića, koga su ubili u Jasenovcu, kako su oni sve to preživljavali. Zamišljao sam njihove poslednje momente u životu kada su bili svesni da se približava sastanak sa Gospodom, zamišljao sam kako je to strašno kada se sa ovozemaljskim životom pozdravljaš samo iz razloga jer pripadaš srpskom narodu i da ti je to zapravo jedina "krivica" i priznajem da mi jako teško pada što ni danas posle toliko decenija grob im se ne zna. Uostalom, kao i većini mučki ubijenih naših svetih žrtava koje zlikovci pobiše u logorima smrti širom tadašnje NDH. 

Čitam kritike na račun filma. Jedna od njih je da je sve to moglo bolje. Pitam te što kažu da je moglo bolje, zašto gospodo za sve ove decenije se ne setiste da to "bolje" snimite ili makar da pomognete da se snimi. Niste smeli gospodo, jer ste licemeri i kukavice. Mnogima od vas je bitnije da se ne zamerite Hrvatima, jer vam je veoma važno da sunčate vaše zadnjice po hrvatskom primorju kada dođe leto. Nikada niste osudili to što je ta ista Hrvatska u kojoj volite da letujete ukazala ogromnu čast krvniku Dinku Šakiću, kao i njegovoj ženi Nadi, polusestri Vjekoslava Maksa Luburića, onog što onako hladnokrvno u filmu uzima živote, koja je oslobođena svake moguće odgovornosti za zlodela koja je činila.

Vama gospodo ne smeta to što većina hrvatskih gradova ima ulice Mileta Budaka, niti vam smeta što se možda i šetate dok boravite po tim gradovima baš tim ulicama. Vi to "bolje" nikada niste bili u stanju da snimite, jer vas nikada nije ni interesovalo da snimite, ali kritiku dajete jer se eto neko setio da snimi film po svedočanstvima onih koji su pakao Jasenovca preživeli. 

Tu dolazimo do ključnog momenta kada se uključuju kritičari koji tvrde da je sve to propaganda. Samo što nikako da kažu šta podrazumevaju pod propagandom. Da li je takmičenje u broju zaklanih propaganda? Da li je nabijanje dece na bajonete propaganda? Da li je sama tvrdnja da je Jasenovac postojao propaganda? Šta je gospodo propaganda? Hrvatsku javnost to ne želim da pitam, jer ona svakako nema želju sa tim da se suoči. Narod koji od svoje istorije ima samo Jasenovac i nacističku tvorevinu kao što je NDH svakako nema hrabrosti da se suoči sa svojom prošlošću. Naprotiv, oni se time ponose. Više pitam ovu našu domaću žgadiju koja tvrdi da je sve to propaganda. Samo neka daju odogovor na to prosto pitanje i da nam pojasne da li su zaklani ljudi propaganda? Da li su opustošena sela Kozare u kojima muške glave za vojsku do šezdesetih godina nije bilo propaganda? Da li su dečiji logori poput Jastrebarskog propaganda? Šta je gospodo propaganda? Ili je tvrdnja da je sve to propaganda vaša "putovnica" da možete mirno vaše zadnjice da sunčate po hrvatskom primorju? 

Sram vas bilo!"




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran

pre 3 godine

Ok je sve to napisano, ali kada se snima film o zločinima četnika nad srpskim življem ili nad muslimanima ili nad Hrvatima? Niko ne brani da se snimi...brine te letovanje na hrvatskoj obali? Ili da se snimi film o lišavanju života jevreja u Beogradu npr. Ili teške zločine mađara i bugara po Srbiji.. Proglasite Hrvate i Hrvatsku neprijateljskim - šta se femkaš? Treba napraviti bezbroj filmova, samo nam to i treba - da se ne zaboravi..znaš i sam da je sve politika...ona Balkanska, tipična...zar nisu sve žrtve iste? Ajde, da ispljujemo i Srebrenicu, što da ne?..malo je šizofrenije svima..ipak , film "Okupacija u 26 slika" ili "Pad Italije" mnogo zornije pokazuju lik ustaša..čekamo novi film.

Nemanja

pre 3 godine

Zorane, ti druze prvo razjasni svoje unutrasnje konflikte pa onda pocni da pises svoje misli. Ovako ti ne ide. Za pocetak nemoj da pridikujes o ovom filmu, skoro da nema Srbina koji nije izgubio nekog u Jasenovcu, tako da iskazi malo postovanja

JOVAN

pre 3 godine

Zataškavanjem i prikrivanjem holokausta je ponovljen zločin nad nevinim stradalnicuima Jasenovca i svih drugih stratišta.Podmetanja kako su četnici vršili masovne zločine i poistovećiovanje sa ustašama je jedan u nizu zločina komunjara koje su usko sarađivale sa ustašama.Streljanje generala Mihajlovića i sakrivanje groba,Goli Otok i Ustav sa pokrajinama iz 46.godine je maslo hrvatskih i slovenačkih komunjara .inače špijuna vatikanskih i nemačkih, nazaovi revolucionara .Indoktrinacija i zataškavanje istine na štetu srpskog naroda koštalo je srbe u Hrvatskoj ,sećam se da nekima u Srbiji nisam mogao objasniti da se srbima uskraćuju prava i da nam se sprema novi pogrom,Danas sam svestan da su to deca onih koji uživaju u blagodetima revolucije svojih roditelja,isti ti i danas se ulaguju ustašama, a o moralu i izdaji Đuka je u pravu,mnogo ponoženja od takvih sam doživeo i svakom od njih sam i odgovorio,sramota je da se i oglašavaju i da im se komentari objavljuju.

uzicanin

pre 3 godine

E neka si rekao Djuka tvojim partijskim kolegama, samo to moraš da nabrojiš.

Miro

pre 3 godine

Autoru, preblag si bio i sto Broza nr pomenu goru jr bio od Dinka Sakica

Milan63

pre 3 godine

U pravu ste, Đukanoviću. Meni su ustaše u Drnišu ubile strica, jednog mladog čoveka, ni krivog ni dužnog. I to samo zato što je Srbin. Odveli sa posla i zaklali. A danas, jedan deo drugosrbijanske sekte samo što ne ismeva film o Dari iz Jasenovca, koji nije antihrvatska, niti velikosrpska propaganda, već antiustaško umetničko delo, kao što je "Šindlerova lista" antinacističko. Jevreji i Srbi su nastradalniji narodi u WW2, ali se to i danas sramotno osporava od jednog broja ljudi. Dokle?

dera

pre 3 godine

Strica su mi ustase zarobile i zivog spalile na vatri pocetkom II sv. rata , u lickom selu Podlopaca , vrisak mucenika se cuo do susednih sela , sve to uz pevanje i podvriskivanje razjarenih krvnika . Eto neka ovo bude povod za kritiku tih istih koji kritikuju ekranizovane dogadjaje iz Jasenovca .

Stepa

pre 3 godine

Svaka cast gospodine Djukanovicu, podrzavam svaku vasu rec. I ko ovaj film pokusa da okleveta ili unizi nesto debelo nije u redu sa njim. Posebno ako to radi zarad nekih privilegija kao sto to pokusava profesor sa BU i nekadasnji clan vlade. Ili da se ne zameri svojim domacinima u Hrvatskoj kod kojih letuje preko leta. Nas narod nije slep, ne treba njemu nikakva propaganda da shvati sta je Jasenovac. Ne treba da gleda tv ili da slusa nase autosoviniste da shvati ko su ustase. U skoro svakoj srpskoj porodici postoji jedna tragicna prica vezana za Jasenovac koja je jaca od svake propagande i pokusaja sirenja lazi. To doticni profesor, Vesna Pesic i kompanija tesko mogu da razumeju i samo lupaju li lupaju. Ne shvataju da je narodno secanje jace od svih propagandi i para njihovih sponzora.

sacuvaj me Boze

pre 3 godine

Hrvatska propaganda je bila mnogo jaka...jos uvjek je jaka...ne treba da nas iznenadjuje...ipak iza njih stoje vatikan,njemacka i mnoge katolicke organizacije...i samo da vam bude jasno...hrvati nisu zavrsili posao u hrvatskoj....samo naivnom srbinu to nije jasno

Tomas gustafsson

pre 3 godine

Свака ти је златна, Владимире! И да, чак и од самих усташких нељуди, гори су ми ови домаћи, петоколонаши!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija