• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

22.02.2021

19:46

NAPADNUT SIN POLITIČARA NENADA RAŠIĆA! Stigle osude od Kancelarije za KIM, SL i gradonačelnika Popovića

Politika

NAPADNUT SIN POLITIČARA NENADA RAŠIĆA! Stigle osude od Kancelarije za KIM, SL i gradonačelnika Popovića

Podeli vest

Predsednik Progresivno demokratske stranke sa Kosova i Metohije, Nenad Rašić, saopštio je da je njegov sin Nikola fizički napadnut u Lapljem Selu prilikom izlaska iz škole

Njega je, kazao je Rašić, tuklo više osoba koje je policija ubrzo uhapsila.

- Pretučen je. Njegovo zdravstveno stanje srećom dobro, rekao je Nenad Rašić.

Policija je saopštila da je privela osam osoba u svojstvu osumnjičenih, od kojih je jedan maloletnik.

- Nastavljamo s radom na razjašnjavanju okolnosti i motiva incidenta, saopštili su iz policije.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje i izražava duboku zabrinutost zbog fizičkog napada na Nikolu Rašića, sina Nenada Rašića. 

Kancelarija zahteva od pripadnika kosovske policije da bez odlaganja i oklevanja otkriju i procesuiraju počinioce ovog nasilja. 

- Samo tako se može obezbediti sigurnost za pripadnike srpskog i nealbanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji i poslati neophodna poruka o nultoj toleranciji na bilo koji oblik nasilja. 

Ovaj slučaj ne sme ostati samo jedan u nizu nerasvetljenih incidenata na Kosovu i Metohiji, posebno jer se na meti izgrednika našlo dete. Ovaj slučaj je i zadatak za međunarodnu zajednicu da na delu pokaže da je spremna i sposobna da ispuni svoju misiju i osigura bezbednost na Kosovu i Metohiji, kao i prostor za miran suživot svih zajednica, navela je Kancelarija za KIM.

Srpska lista najoštrije je osudila nasilje nad Rašićevim sinom.

- Pozivamo nadležne organe da najhitnije sprovedu potrebne istražne radnje i odgovorne privedu i sankcionišu bez ikakvih izgovora. Kažnjavanje odgovornih je obaveza svih policijskih i pravosudnih struktura u Gračanici, bez obzira na to ko je napadač, navela je Srpska lista.

Ova stranka poziva sve da se uzdrže od političke konotacije ovog incidenta dok nadležni organi ne sprovedu istragu.

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović osudio je osudio incident u Lapljem Selu u kojem je sin Nenada Rašića zadobio telesne povrede.

-Zatečen sam ovom vešću. Opština Gračanica posebnu pažnju ulaže u stvaranje bezbednog okruženja i pozivam nadležne organe da sprovedu istragu na adekvatan način kako bi se utvrdili pravi motivi tuče među omladincima. Ovakvi incidenti su nedopustivi i osuđujem svaki vid nasilničkog ponašanja. Verujem da će istraga što pre dati konačan odgovor, kazao je Popović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija