• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

24.02.2021

20:43

SRBIJA ODBRUSILA BRISELU, TO ŠTO STE URADILI JE NEDOPUSTIVO I NEUMESNO! EP zahteva da oni koji nisu priznali lažnu državu to učine bez pogovora, Selaković odmah reagovao!

Politika

SRBIJA ODBRUSILA BRISELU, TO ŠTO STE URADILI JE NEDOPUSTIVO I NEUMESNO! EP zahteva da oni koji nisu priznali lažnu državu to učine bez pogovora, Selaković odmah reagovao!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković ocenio je zahtev Spoljnoplitičkog odbora Evropskog parlamenta, koji je pozvao pet zemalja članica EU koje ne priznaju nezavisnost Kosova da to urade jer bi to bilo „korisno za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije", nedopustivom i neumesnim

On smatra da je najblaže rečeno nediplomatski, a za pregovarački proces Beograda i Prištine nekorisno to što je Spoljnopolitički odbor EP dopustio da se "lična lobistička inicijativa gospođe Viole fon Kramon pretoči u nešto što treba da bude zvanični dokument institucije EU".

Od institucije EU ministar očekuje da daju šansu dijalogu Beograda i Prištine time što će, kako kaže, stati na poziciju statusne neutralnosti, te da EU ne bude deo problema, već deo rešenja kada je reč o stabilizaciji prilika na Zapadnom Balkanu.

Podsetimo, Spoljnoplitički odbor Evropskog parlamenta usvojio je izveštaj o Kosovu za period od 2019. do 2020. godine. Izvestilac za Kosovo u svom tekstu poziva i pet zemalja članica EU koje ne priznaju nezavisnost Kosova da to urade jer bi to bilo „korisno za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije".

Amandmanima je dopunjen tekst izvestioca Viole fon Kramon Taubadel koje je podržalo 50 poslanika, dok je njih 10 bilo protiv, a 9 uzdržano, preneo je Tanjug.

RUSIJA NA NOGAMA ZBOG DARE IZ JASENOVCA! Srbi su ponovo uz Ruse, sada u borbi protiv povampirenih neonacista koji bi da falsifikuju istoriju!

Ddijalog i normalizacija odnosa Beograda i Prištine ocenjeni su kao preduslov za napredak na putu evrointegracija obe strane, a zahteva se i puna primena do sada postignutih sporazuma. Istovremeno pozivaju se zemlje članice da ukinu vize za građane takozvanog Kosova.

Poseban naglasak u izveštaju o Kosovu stavljen je na podršku EP radu Specijalnog suda za Kosovo u Hagu, na borbu protiv korupcije i ogranizovanog kriminala na teritoriji Kosova kao i na poštovanje demokratskih vrednosti i statusa manjina.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragi

pre 3 godine

Tako vam i treba, gospodo iz SNS-a...koja EU, gde ćete u PM? Lepo vam je rekao profesor Srđa Trifković, pre 10 godina da Srbija nikada neće ući u EU. I neće. Dabogda nikada ne ušla, jer bi tako zajebali nas Srbe iz Republike Srpske. Kako? Pa lepo, ne bi više bilo šanse da se ujedinimo sa majkom Srbijom.

Rade R

pre 3 godine

Evropska unija, Nemačka i njihovi poslušnici, sve otvorenije pokazuju da su i dalje oni, oni isti fašisti iz tridesetih godina prošlog veka! I to im treba jasno i glasno reći u lice, bez ikakvog okolišanja! Sramota!

Stevan

pre 3 godine

Бравооо Раде, кад прочитах текст ја одем да упишем коментар кад видим написао си исто што сам хтео, хвала.

alen

pre 3 godine

Ma neće oni to ... oni hoće da vrte Karađorđeviće na presto Jugoslavije ...

srbo

pre 3 godine

Neka sanjaju,pre će se EU rasturiti nego što mi slutimo,katastrofa je na pomolu,iduća zima će biti najteža u novijoj historiji.

Ja

pre 3 godine

Ponavlja se istorija, kao pred bombardovanje Srbije. Samo sad nema Milosevica.Ko ce sad biti kriv. Hm. Da li je iko iskreno verovao da ce svet pustiti da ne priznamo Kosovo?! Gamad je to, bila i ostala.

HN

pre 3 godine

„Od institucije EU ministar očekuje da daju šansu dijalogu Beograda i Prištine time što će, kako kaže, stati na poziciju statusne neutralnosti…“ О каквој статусној неутралности булазни Селаковић. Статус је утврђен одредбама Резолуције СБ УН, највиши облик аутономије а институције ЕУ ако нису у стању да сагласно тим одредбама организују дијалог онда губе могућност да буду посредник у дијалогу – модератор.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija