• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.03.2021

10:04

OVAJ SE OPET POZIVA NA STRANCE! Sudija Stepanović tvrdi da ne poznaje Kokezu i da ga nije učio da odbije poligraf!

Politika

OVAJ SE OPET POZIVA NA STRANCE! Sudija Stepanović tvrdi da ne poznaje Kokezu i da ga nije učio da odbije poligraf!

Podeli vest

VIši sud u Beogradu, čiji je predsednik Aleksandar Stepanović, oglasio se saopštenjem u kome tvrdi da Stepanović ne poznaje predsednika FSS Slavišu Kokezu i da ga nije savetovao da odbije poligrafsko ispitivanje tokom jučerašnjeg saslušanja u SBPOK?!?


Uprkos tome što je, kako tvrde izvori iz istrage, Kokeza na salušanju više puta pomenuo sudiju Stepanovića tvrdeći da mu je upravo on savetovao da odbije poligraf, u saopšenju Višeg suda se navodi da njihov predsednik ne poznaje prvog čoveka FSS.

Zanimljivo je da se povodom saznanja sa Kokezinog saslušanja nije oglasio sam Stepanović, nego u njegovo ime to čini Viši sud. Verovatno svi zaposleni u tom sudu pouzdano znaju da sudija Stepanović ne poznaje Kokezu i da mu nije savetovao da odbije detektor laži.

Kao glavni "argument" za ove tvrdnje u saopštenju Višeg suda povlači se izveštaj za Srbiju izvestioca Evropskog parlamenta Vladimira Bilčika u kome se pominju predmeti koji moraju biti rešeni ukoliko Srbija želi da nastavi svoj pregovarački put u pogledu Poglavlja 23.

Sudija Stepanović, koji se i sam hvali dobrim kontaktima sa strancima, i ovog puta se poziva na strance, ali će biti interesantno šta će pokazati dalja istraga afere "Kokeza" i ko je od njih dvojice govorio istinu.

Foto: Marko Đoković/Informer

Podsetimo, Slaviša Kokeza odbio je juče na saslušanju u SBPOK poligrafsko ispitivanje. Čak nije hteo da odgovori ni na pitanje o pripremi ubistva visokih državnih funkcionera, odnosno predsednika Srbije Aleksandra Vučića...

Prema našim saznanjima Kokezi je juče tokom saslušanja u prostorijama SBPOK ponuđeno da na detektoru laži otkloni sumnje da ima veze sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka, odnosno da je prema navodima nekih saslušanih u istrazi učestvovao u nameštanju poslova obezbeđenja u klubovima.

Kokeza je, kako saznajemo, odbio da na ova pitanja odgovara na poligrafu. Nakon toga operativci su mu ponudili da na detektoru laži odgovori na pitanje u vezi sa pripremama za ubistvo visokog državnog funkcionera, odnosno predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na pitanje operativaca, zašto ne želi da se podvrgne ovom vidu ispitivanja odgovorio je da ga je to savetovao predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandra Stepanović.

Vučić: Ne mogu da verujem, imao sam puno poverenje u njega!

Upitan da prokomentariše privođenje predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao:

- Dobio sam sve neophodne informacije. ne bih da se izjašnjavam na bilo koji načiun osim, da ne razumem zašto čovek u kojeg sam imao poverenja odbija poligraf, posebno zato što mu je rečeno da samo sa jednim može da ide Iako je ključnoo pitanje da li je učestvovao u planiranju moje likvidacije on je odbio. To je vrlo čudno. Ne mogu da poverujem u to. Vidi se i po mom raspoloženju kako me do pogodilo i koliko sam tužan - rekao je predsednik Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragojlo

pre 3 godine

Mafiji u drzavnim strukturama je mesto na dugogodisnjoj robiji!!!Drzavo cisti sljam!!!

Radić Gojko

pre 3 godine

Hoće i sudija da pristane da ide na poligrafu kako bi dokazao ovu tvrdnju da ne poznaje Kokezu ? Neko od njih dvojice laže !

Lazni Bot

pre 3 godine

Pa ako je tako moze cela vlada i opozicija da se presele na robiju,ciste oni samo one koji ne slusaju i smetaju im u drzavno mafijaskim poslovima.

Dragojlo

pre 3 godine

Da ali prvo Boris Tadic FRANCETIC,Jeremic,Svilanovic,Cedo,Sutanovac i POVLENSKE magle na dozivotnu pa moze i par iz ove vlade nije problem!!!Dakle svi koji su inistavali vojsku i korumpirali deo policije,tuzilastva i sudstva!!!

Rale

pre 3 godine

Mafija je u samom vrhu vlasti?? A ove priče kriminalaca raznih poput Kokeze,ne piju vodu..

AS

pre 3 godine

POČELO JE DA SE ZAKUVAVA A TU ONDA ISPLIVA PUNO TOGA NA POVRŠINU. GURAJTE DO KRAJA. SADA ILI NIKADA.

Rade

pre 3 godine

Lepo ja juče rekoh, obadvojicu u prdekanu, pa neka se tamo dogovaraju do mile volje. Državo čisti šljam, mnogo se napatio, i što je najgore svi se uzdaju u stranu pomoć ! ! ! ! ! ! !

zasto

pre 3 godine

bi ja slusao nekoga da li da idem na poligraf ili ne... ako sam cist sta ima ko da me savetuje... savetuju se oni koji nesto kriju...

Miloš

pre 3 godine

Hitno Kokeza da podnese ostavku na čelu FSS. Sa ovim postupkom pokazao ko je i ko je određivao da bude selektor i fudbaleri koji mogu da igraju. Ne postavlja se više pitanje ko je Kokeza nego moralno poslije ovoga da podnese neopozivu ostavku. A država neka radi svoj posao. Mnogo je tu povezanosti s mafijom.

Milan63

pre 3 godine

Da li je moguće da ovaj sudija, verovatno jedan od restlova Demokratske stranke, ne može da bude smenjen sa svoje funkcije? Pa, koje on da opstruira ostale grane vlasti? Očigledno je da je mafijaška hobotnica u Srbiji pustila svoje pipke u sve strukture vlasti i da je krajnje vreme da se sve to počisti. U suprotnom...

Dragan

pre 3 godine

Ja bi ljude koji rade ove odgovorne drzavne i javne poslove 2 puta godisnje po pravilu stavljao na poligraf. Da im je "poligraf provera" U OPISU RADNOG MESTA! Vec zadnjih pola decenije tvrdim da jedino sta je trulo u Srbiji ostalo, je Sudstvo. Stavite tog "predsednika Viseg Suda: na poligraf pa ga pitajte sve sta treba i ne treba. Dosta VISE

Rajko

pre 3 godine

Koliko li vas ima mako mila? Sve sami lešinai, vukovi, tajkuni, paraziti, lopovi, biznismeni, sudije i ostali. Pa sa vama neće ni vojska izaći na kraj a ne Vucić i Milicija.

Sumadinac

pre 3 godine

Uži krug Mafije sve ovo treba skidati sa vlasti i hapsiti ..

zoran

pre 3 godine

A kako se to "uči" da se odbije poligraf?....

NEBOJŠA

pre 3 godine

А ГДЕ СУ САД ОНИ СИЛНИ ''СТРУЧЊАЦИ'' ИЗ ФСС (ПАНТЕЛИЋ,БЈЕКОВИЋ,КРСТАЈИЋ,МАТИЈАШЕВИЋ,МИЛОШЕВИЋ......)КОЈИ СУ ТВРДИЛИ КАКО КОКЕЗА ''ИМА ВИЗИЈУ'' И РАДИ ПРАВЕ СТВАРИ???АЈ САД КОМПЛЕТ ФСС ДА ПОДНЕСЕ ОСТАВКЕ ,ПА МАРШ У ПОЛИЦИЈУ НА ДАВАЊЕ ИЗЈАВА И ДА ВАС ВИШЕ НЕ ВИДИМО У ФУДБАЛУ !!

spunful

pre 3 godine

U toku je obračun kadrova iz Bosne na teritoriji Države Srbije blago nama.Sve fini neki ljudi?

Zlatko

pre 3 godine

Gospodina Stepanovića na poligraf; možda će ga Kokeza savetovati da ga odbije ?!?

SAMO U DANAŠNJEM INFORMERU! SASLUŠAVAN SATIMA! KOKEZA ODBIO POLIGRAF! Čak nije hteo na detektoru laži ni da kaže da li zna bilo šta o planovima za ubistvo Vučića!?
Srbija

SAMO U DANAŠNJEM INFORMERU! SASLUŠAVAN SATIMA! KOKEZA ODBIO POLIGRAF! Čak nije hteo na detektoru laži ni da kaže da li zna bilo šta o planovima za ubistvo Vučića!?

* Prvi čovek FSS slagao gotovo sve na razgovoru u policiji, tvrde inspektori! * Rekao je da nikada nije video mafijaškog bosa Darka Eleza, a u istrazi dokumentovano više od deset njihovih susreta * Predsednok FSS se sumnjiči da je sarađivao sa klanom Belivuka * Slaviša Kokeza rekao Aleksandar Stepanović, predsednik Višeg suda, "učio" me je da ne idem na poligraf

01.03.2021

08:36

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija