• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.03.2021

11:21

AKO TREBA DA POSTOJI SPORAZUM IZMEĐU BEOGRADA I PRIŠTINE, MORAJU DA GA PRIHVATE I SRBI I ALBANCI! Palmer: Mora se pronaći rešenje koje je prihvatljivo za sve!

Politika

AKO TREBA DA POSTOJI SPORAZUM IZMEĐU BEOGRADA I PRIŠTINE, MORAJU DA GA PRIHVATE I SRBI I ALBANCI! Palmer: Mora se pronaći rešenje koje je prihvatljivo za sve!

Podeli vest

Zamenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Metju Palmer istakao je u zajedničkom intervju za Desk na KTV sa specijalnim posrednikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom da za pregovaračkim stolom nema rešenja bez kompromisa, što je reč koja izaziva strah u javnosti jer se često pogrešno razume

 

"Kompromis kao i uvek u pregovorima znači da Srbija ima ambicije, stavove i želje, baš kao što ih ima i Kosovo, ima ciljeve u ovom procesu i mora da razume potrebe druge strane i sarađuje u pronalaženju rešenja koja su prihvatljiva za sve. Ako treba da postoji sporazum, moraju ga prihvatiti vlade u Beogradu i Prištini, podjednako, ali što je još važnije, i javnost u Srbiji i na Kosovu", rekao je Palmer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kosovojesrpsko

pre 3 godine

Juzna pokrajina moze samo da ima visok stepen autonomije i nista vise. Albanci u Srbiji imaju sva prava dok Srbi u Albaniji nesmeju da nose svoje ime i prezime. Ne moze se terorizam prihvatiti kao borba za slobodu, tom logikom mnoge pokrajine u Evropi mogu da proglase drzavu. Zapad ce morati da shvati da oni ne mogu da poklanjaju ono sto je nase i tu nema nikakvog razgovora dalje. Amerika i EU 13 godina masu srpskom narodu sa sargarepom u levoj ruci i ultimatumima u desnoj ruci, mogu tako jos 130 godina ni to nece promeniti cinjenicu da je Kosovo i Metohija srpska zemlja i sastavni deo Srbije. Svaki Srbin nosi kosovski zavet u svojim genima to je utkano u nasu dusu u nase srce u nasu podsvest.

Miki

pre 3 godine

Ako Pravoslavna Crkva kaze da o sopstvenoj teritoriji nema pregovora, tu je tacka!!!! Moze da se pregovara o poboljsanju uslova zivota ali o promeni granica NIKADA!!!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija