• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.03.2021

11:38

PALMA: Zatvarati male porodične radnje, a dozvoliti biznis velikim marketima JE GENOCID NAD VLASNICIMA

Politika

PALMA: Zatvarati male porodične radnje, a dozvoliti biznis velikim marketima JE GENOCID NAD VLASNICIMA

Podeli vest

Mi moramo da štitimo ekonomiju Srbije, jer ukoliko se desi da se duže ne radi, onda će stati i fabrike. U redu ovo zatvaranje još dva dana, ali moramo da dozvolimo da rade ugostiteljski objekti, restorani i kafići, sve da radi. Da su svi radili do sada, ne bi u onom jednom objektu bilo 700 ljudi

- Ajte vi iz Kriznog štaba pustite da sve radnje rade. Kako mogu veliki marketi da rade, a male porodične STR radnje ne? To je diskriminacija, najveća ekonomska diskriminacija i to je genocid nad vlasnicima tih malih radnji - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma gostujući na TV PRVA.

- Mora da se vrate mali trgovinski objekti da rade. Na ovaj način što im je zabranjeno da rade, uništićemo porodične STR i slične radnje. Vlasnici velikih marketa su 80 posto stranci i u njihovim rafovima je 80 posto roba iz uvoza, a u malim domaćim radnjama rade suprug, supruga, sin i ćerka. Kažu “kod njih je mali prostor”. Pa i oni će da primene mere, da ne mogu više od dva kupca istovremeno da budu u radnji i sve ostalo.

Na ovaj način zatvoriće se 80 posto tih porodičnih radnji, prodavnica u selima, na periferiji grada i u gradovima. A danas u velikim marketima imate u svakom trenutku 4 puta više ljudi nego što ih je bilo pre ovih mera. I šta smo dobili ? Svi imaju štetu i te porodice čije su radnje i država. Gubimo svi”, kaže Marković. “Država  obezbeđuje vakcine kao nijedna druga država u Evropi. Vučić se bori da svakog čoveka zaštiti. A onda neki kažu “neću da se vakcinišem”.

Apelujem na sve da se vakcinišu. Vakcinacija nije privilegija, ali taj koji se vakciniše štiti sebe, svoju porodicu i sve oko sebe. U mojoj porodici je 12 članova i svi smo vakcinisani osim male dece. Imate situaciju da jedna osoba u nekoj fabrici bude pozitivna, a ima ih 20 u pogonu i šta se dešava, svih 20 idu u izolaciju zato što nisu vakcinisani. I kako će onda da se puni budžet? Država pomaže, najavljene su i nove mere pomoći, ali da ja ne znam kolika je ta državna kasa, ona se prazni, i da ne dođemo u situaciju da nema za penzije. Krizni štab neka radi, ali politika mora nekada da preseče i da ne slušamo struku baš za sve. Politika mora da ima i rizik”, ocenio je Marković.

SRBIJA VIŠE NE ZNA KO SE SVE I ZA ŠTA LJUTI NA MEĐUNARODNOJ SCENI

“Srbiji se zamera što sarađuje sa Rusijom, a Rusija u svim međunarodnim institucijama, ne glasa za Srbiju, nego glasa za međunarodno pravo. Srbiji se zamera što nije uvela sankcije Rusiji. Srbiji se zamera što je dovela Kinu, a da nisu Kinezi preuzeli Železaru u Smederevu i RTB Bor morala bi država Srbija da subvencioniše ta dva giganta. Kada je Vučić bio gost kod bivšeg američkog predsednika Trampa, zamerili su i Brisel i Evropa. Više ne znamo ko se za šta ljuti, a ko se ne ljuti. Ali Srbija u takvoj teškoj utakmici ima rezultat zahvaljujući predsedniku Vučiću i bivšem ministru spoljnih poslova Dačiću. Srbija hoće da sarađuje sa svima i ne odriče se starih prijatelja i ima nove”, poručio je Dragan Markovć Palma.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

BEZ PORODICE I DECE NEMA ŽIVOTA! Palma: DA SE JA PITAM OD NAREDNE SUBOTE DOZVOLIO BIH SVADBE UZ POŠTOVANJE EPIDEMIOLOŠKIH MERA!
Politika

BEZ PORODICE I DECE NEMA ŽIVOTA! Palma: DA SE JA PITAM OD NAREDNE SUBOTE DOZVOLIO BIH SVADBE UZ POŠTOVANJE EPIDEMIOLOŠKIH MERA!

Da se ja pitam već od naredne subote bi dozvolio organizovanje svadbi u Srbiji uz poštovanje epidemioloških mera. Epidemiolozi procenjuju da će pandemija korona virusa trajati još dve godine. Mere poštovati da, ali život mora da traje, poručio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma gostujući u Jutarnjem progamu Hepi televizije

17.03.2021

11:33

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija