• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.03.2021

10:48

Uprava za spečavanje pranja novca: IMAMO USLOVE ZA POSTUPANJE U SLUČAJU AFERE MAURICIJUS! Postoje indicije za 3 krivična dela

Politika

Uprava za spečavanje pranja novca: IMAMO USLOVE ZA POSTUPANJE U SLUČAJU AFERE MAURICIJUS! Postoje indicije za 3 krivična dela

Podeli vest

Iz dana u dan pojavljuju se nove informacije o aferi "Mauricijus". Mediji su došli do dokaza da Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde poseduje račune u Švajcarskoj, Hongkongu i na Mauricijusu na kojima se nalazi više od 10 miliona evra

Željko Radovanović v.d. direktora Uprave za sprečavanje pranja novca kaže da u ovom trenutku postoje svi uslovi za postupanje Uprave.

 

- Uprava ima sve uslove za postupanje. Pojavila su se dokumenta koje su objavile "Novosti" i drugi mediji. Uprava na osnovu tih dokumenata dobija indicije na izvršenje nekoliko krivičnih dela. Pre svega mislim na utaju poreza, pranje novca i prikrivanje stvarnog vlasništva - naveo je Radovanović.

Foto: Tanjug

Željko Radovanović

On je naveo da to neće biti jednostavno, ali da Uprava ima mehanizme koji joj omogućuju da uđe u tok novca, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

- Mi smo se već obratili partnerskim službama u inostranstvu. Prvi instrument je obraćanje preko Egmont grupe. Postoji veliki interes javnosti i Uprava će dati sve od sebe da u što kraćem roku dođe do svih informacija.

Foto: Printscreen

Andrijana Nešić

Pomoćnik glavnog i odgovornog urednika za digitalna izdanja u Večernjim novostima Andrijana Nešić kaže da su istražni organi uključeni u slučaj "Mauricijus".

- Ali mi smo "Novosti"! Nije prvi put da se bavimo temom koja nekome smeta. Juče smo objavili kako je firma Multikom Open AG promenila ime krajem decembra - kazala je Nešić.

Andrijana Nešić kaže da "Novosti" nastavljaju da rade i da postoje indicije da Đilas ima još četiri računa u Švajcarskoj i više računa u drugim zemljama.

- Naše je bilo da plasiramo informacije do kojih smo došli, videćemo šta će se dešavati u budućnosti - rekla je Andrijana Nešić.

Ona je rekla da je Đilasova najava tužbe predstavlja pritisak na "Novosti" da se ne piše više o temi "Mauricijus".

Foto: printscreen RTV Pink

Vladimir Orlić

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić izjavio je da je Dragan Đilas "pokazao svoje pravo lice".

Orlić je ironično komentarisao rečima "jadan Dragan Đilas" tvrdnju da Đilas navodi da se radi o kafkijanskom procesu.

- Što nemate sve na jednom računu i platite porez u svojoj zemlji? Vi to radite ako želite nešto da sakrijete - pita Orlić.

On je podsetio na užasne pretnje na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ne mogu oni da pobegnu od ovako velike teme. Mi ovde pričamo o lopovluku. Niko pristojan ne može da toleriše lopovluk na račun narodnih para. Sve zajedno firme su za četiri godine pre nogo što je ušao u politiku imale prihod od 2 miliona. Kad Đilas postaje politička zverka, vidite značajan rast.

Foto: printscreen

Saša Milovanović

Direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović kaže da se iz priče kako je došlo do prodaje Dajrekt medije vidi mnogo toga, ali posebno da su svi ti mediji nisu nezvisni, nego tajkunski - pod upravom dvojice tajkuna.

Đilas prodao Dajrekt mediju Bugarima

Đilas je prodao Dajrekt mediju, preko koje je okrenuo više od milijardu evra dok je bio i na državnim funkcijama, nekom Bugarinu koji je dobio novac od dva lica sa dve firme, čija su imena namerno pogrešno pisana da se ne bi ušlo u trag tokovima novca. On posle tu firmu predaje of šor kompaniju iza koje stoji Dragan Đilas, nakon toga ona dolazi do nove transakcije, odnosno prodaje Dajretk medije Draganu Šolaku.

On je naveo da je 15 miliona evra poreza trebalo da bude plaćeno, a Đilas je za "fiktivnu prodaju" Bugarinu platio porez od 2.000 evra.

Milovanović je izjavio da je Đilas munjevito pobegao od poligrafa.

- Ja vidim kod Dragana Đilasa strah jer se on plaši da će biti procesuiran. On više ne vlada onim što priča - rekao je Milovanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marija

pre 3 godine

Podneti prijavu i prepustiti slucaj nadleznim organima.

Mirko

pre 3 godine

Posto je za vreme mandata sve te silne racune otvorio i od drzave uzimao,pristupiti po sistemu da mu se sve oduzme i vrati drzavi.

Petar

pre 3 godine

Dokazima iznetim u javnost imate i više nego potreban uslov da se krene u istragu, epilog svi isčekujemo !!!

Milicaa

pre 3 godine

Nadam se da ce Djilas odgovarati za sav ukradeni novac koji krije po inostranim zemljama.

Petar

pre 3 godine

Krajnje je vreme da ovaj čovek odgovara za svoja zlodela.

Ivana

pre 3 godine

Toliko inostranih računa ukazuje na to da tu posla nisu čista. Zašto bih krila novac po svetu, zašto ne bih plaćala porez na svu tu imovinu svojoj zemlji, ako je sve legalno?

Milica

pre 3 godine

Slučaj Mauricijus ne sme proći nekažnjeno, verujem u tužilaštvo da će sankcionisati pljačku koja nam se godinama dešavala.

Mila

pre 3 godine

Verujem da ce nadlezni organi reagovati i kazniti i privesti Djilasa za sav ukraden novac..

Nikola

pre 3 godine

Djilas treba da odgovara za sve mahinacije i lopovluke

Olja

pre 3 godine

Polako ali sigurno se steže obruč oko Đilasa, dok se dokazi protiv njega gomilaju. Ne znam ko još veruje u njegovo poštenje, ali i ti takvi će se uskoro razuveriti.

Pera

pre 3 godine

Kakve su ovo veze i vezice, šeme i mahinacije... Dobro je što mu se konačno ulazi u trag. Bliži se čas kada će pasti maske i Dragan Đilas će biti procesuiran. Nije pametniji, a ni veći od države i zakona.

Bora

pre 3 godine

Pravda je možda spora, ali je dostižna. Đilas mora da odgovara za sav taj nelegalni novac!

Mily

pre 3 godine

Procesuirati sve prljave Djilasove radnje i osuditi ga na maksimalnu kaznu zatvora, jer je ojadio drzavu i njene gradjane!

Radasin

pre 3 godine

Zna se ko ima inostrane racune, onaj ko ne koze da opravda toliki priliv novca.

Perica Savic

pre 3 godine

Ima li ko u ovoj drzavi da privede vise Djilasa?

Merima

pre 3 godine

Važno je da su prikupljeni dokazi da je Djilas radio upravo ono sto se dugo priča i sluti.

Milica

pre 3 godine

Nema sumnje da će nam putanje novca pokazati mnogo više od sumnje i razotkriti sve koji su uključeni u lancu prevara i krađa.

Jeca

pre 3 godine

Zutom lopovu je mesto iza resetaka! Pravda je spora ali dostizna!

Tanjica

pre 3 godine

Takva nedela se moraju sto pre sankcionisati.

Mara

pre 3 godine

Došlo je vreme da Điki odgovara pred zakonom.

Eva

pre 3 godine

Odgovarace Djilas za sve sta je radio i kako je pljackao narod Srbije

Jovana

pre 3 godine

Не сумњамо да ће, након сакупљања свих доказа и потребне документације, надлежни органи поступити по закону у случају афрере Маурицијус и свих осталих афера!

Mara

pre 3 godine

Ili je kriv ili nije!? Verujem da će se uskoro sve saznati a Đilas dibiti ono sto je zaslužio!

Vlajko77

pre 3 godine

Naravno , smesta ih treba privesti i neka odgovaraju !

Ivana

pre 3 godine

Treba da odgovaraju za svoje postupke nema smisla vise, nadlezni organi odradice posao bez problema.

Nina

pre 3 godine

Normalno je da odgovaraju za svoje postupke, odma iza rešetaka.

Dara

pre 3 godine

Nadlezni organi imaju sve dokaze, ovome treba da se stane na put i da se nikada vise ne ponovi!

Ivana

pre 3 godine

Tužilaštvo mora da privede Dragana Đilasa kako bi se zaista utvrdila elita u SNS sa kojom je on sarađivao.

Joka

pre 3 godine

Jasno je kao dan da je Djilas kriv, samo treba sve isterati na videlo.

Sanjicz

pre 3 godine

Djilas I jeste napravio prestup Toliki iznos na računima treba da se ispita. Uostalom ljudi koji se time bavi odradi e svoj posao najbolje.

Djiki

pre 3 godine

Treba ga pritisnuti da prizna odakle mu pare za silne stanove na bugarskom primorju i za silnu kupovinu zemljista i restorana i firmi po Vojvodini.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17