• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.03.2021

16:50

Popović: Do 17. maja proizvodićemo ruske vakcine u Srbije!

Politika

Popović: Do 17. maja proizvodićemo ruske vakcine u Srbije!

Podeli vest

Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" danas je nešto posle 16 časova stiglo 100.000 doza "Sputnjik Ve" vakcina, a ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izrazio je uverenje da će do 17. maja i u Srbiji moći da se proizvode ruske vakcine


Popović je novinarima na aerodromu pojasnio da su vakcine koje su dopremljene danas proizvedene u fabrici Generijum u Vladimirskoj oblasti u Rusiji, a dopremljene su u 19 specijalnih kontejnera da bi se čuvale na određenoj temperaturi.


Kaže da će sa aerodroma biti poslate u Institut Torlak, odakle će se opremati po centrima za vakcinaciju.

- Ovaj proces traje, Rusija nijednog trenutka nije ni pomislila da Srbiji ne dopremi vakcine i sve vreme kod naših ruskih partnera Srbija je bila prioritet broj jedan - kazao je Popović, i izrazio zahvalnost ruskoj Vladi, predsedniku Vladimiru Putinu, fabrici Generijum i Institutu Gameleja u kojem su vakcine napravljene.

Popović je kazao da će se dopremanje vakcina iz Rusije nastaviti, kao i da će svake nedelje dolaziti nove količine.

Ističe da Srbija s ruskim partnerima - Fondom direktnih investicija i Ministarstvom industrije, uspostavlja proizvodnju u Institutu Torlak.

- Uvereni smo da ćemo do 17. maja uspeti da proizvedemo prve vakcine Sputnjik Ve ovde u Srbiji", zaključio je Popović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

POPOVIĆ UOČI GODIŠNJICE BOMBARDOVANJA: NIKAD U NATO, KOSOVO JE SRCE SRBIJE!
Politika

POPOVIĆ UOČI GODIŠNJICE BOMBARDOVANJA: NIKAD U NATO, KOSOVO JE SRCE SRBIJE!

Hiljade ubijenih nevinih građana, srušene bolnice, škole, fabrike, mostovi, sramni su trag agresije NATO pakta na Srbiju. Bačene bombe sa osiromašenim uranijumom ostavile su trajne posledice po zdravlje našeg naroda, dok se od pričinjene materijalne štete, koja se meri desetinama milijardi dolara, naša privreda još uvek nije oporavila, izjavio je lider Srpske narodne partije Nenad Popović

23.03.2021

08:53

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija