• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.03.2021

16:40

KURTI BI DA SRBI PRIZNAJU TZV. KOSOVO, ali odbacuje razgovor o Zajednici srpskih opština: Može da postoji Zajednica opština u planinama, ali ne i ZSO!

Politika

KURTI BI DA SRBI PRIZNAJU TZV. KOSOVO, ali odbacuje razgovor o Zajednici srpskih opština: Može da postoji Zajednica opština u planinama, ali ne i ZSO!

Podeli vest

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti izjavio je da bi dijalog sa Beogradom trebalo da se zasniva na četiri principa od kojih je kao prvi naveo priznanje nezavisnosti tzv.Kosova, ali je odbacio razgovor o Zajednici srpskih opština

Kao ostale principe Kurti je naveo da Beograd treba da prizna navodne zločine na Kosovu, da se dijalog zasniva na "jednakosti obe strane" i da korist od dijaloga imaju građani, a ne političari.

On je to rekao u utorak u razgovoru za Kosovsku fondaciju za otvoreno društvo (Kfos) i dodao da su to četiri principa kojima bi, kako smatra, trebalo da se rukovodi dijalog pod pokroviteljstvom EU, prenosi Priština insajt.

Kako je rekao, nova administracija u Prištini moraće da proceni situaciju pre nastavka dijaloga, koji bi, kako kaže, trebalo da se dobro pripremi kako bi se izbegao novi neuspeh.

"Ono o čemu bi trebalo da se razgovara bez pripreme je pitanje nestalih. Srbija ima podatke koji mogu da pomognu u rešavanju sudbine nestalih. U Beogradu imaju podatke i arhive o tome", tvrdi Kurti.

Govoreći o Zajednici srpskih opština, on je kazao da svaka organizacija mora da bude u skladu sa Ustavom i odbacio razgovor o formiranju ZSO.

"Može da postoji Zajednica opština u planinama Rugova, Šar planini ili reci Lepenac, ali ne može da postoji Zajednica opština zasnovana na etnicitetu", rekao je Kurti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
GEDŽA

pre 3 godine

Земљаче, и турци су такве услове наметали Србима у 14 веку а Срби то нису прихватали 450 и више година и на крају се десило да турци више немају управу на Косову и Метохији. И наша православна браћа Јермени су више од две деценије тражили још једну своју државу али изгледа да једна нација не може имати две или три државе,.... па зашто би арнаути то имали? Зато, размисли мало, "Заре игра"!?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija