• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.03.2021

12:26

DUHOVNA SNAGA I KULTURA JEVREJA JE UZIDANA U TEMELJE EVROPSKE CIVILIZACIJE I SRPSKE KULTURE! Vučić čestitao jevrejski praznik Pesah!

Politika

DUHOVNA SNAGA I KULTURA JEVREJA JE UZIDANA U TEMELJE EVROPSKE CIVILIZACIJE I SRPSKE KULTURE! Vučić čestitao jevrejski praznik Pesah!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku rabinu Isaku Asielu i jevrejskoj zajednici u Srbiji, povodom praznika Pesah


"Vama i svim pripadnicima jevrejske zajednice u Srbiji srdačno čestitam veliki praznik Pesah.

Želim Vam da sećanje na izbavljenje jevrejskog naroda bude večno nadahnuće i nepresušni izvor duhovne snage i radosti. Duhovna snaga i kultura Jevreja je uzidana u temelje evropske civilizacije i srpske kulture. Ona nepokolebljivo svedoči o neraskidivim vezama naša dva naroda, potvrđenim u zajedničkim stradanjima u dvadesetom veku.

Želim da Pesah proslavite sa obiljem duhovne radosti i svakog dobra", navodi se u čestitki predsednika Vučića.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nemanjicbgd

pre 3 godine

Jevreji su veliki narod. Trebalo bi da se svi ugledamo na njih. Neka im je srecan praznik!

Mily

pre 3 godine

Srbe i Jevreje veze neraskidiva veza i borba za slobodom, koja ih danas cini jakim i nezavisnim od bilo koga. Srecan im praznik pesah i neka ga provedu u miru i slozi.

Odigitria

pre 3 godine

Gospodine AV pa naša snaga i kultura su starije od jevrejske. Mnogo su stradali kroz istoriju ali ne zaostajemo ni mi kao narod za njima u stradanju. Srbi bi sada slavili 7524. godinu. Pozdrav jevrejskom narodu.

Lena

pre 3 godine

Toliko imamo slicnosti sa narodom Jevreja, izdrzljivi smo, jaki i ne damo se, srecan vam praznik.

Merima

pre 3 godine

Jevrejima srecan praznik pesah i neka ga provedu u miru i slozi.

Milica

pre 3 godine

Srbe i Jevreje povezuje veliko stradanje u Drugom svetskom ratu i nadam se da će naše prijateljstvo i saradnja jačati iz dana u dan. Srećan im praznik pesah.

Mila

pre 3 godine

U ime zajedničkog stradanja za vreme Drugog svetskog rata i dugogodišnjeg iskrenog prijateljastva upućujem čestitke jevrejima povodom njihovog praznika pasah.

Ivana

pre 3 godine

Hvala našem predsedniku Aleksandru vučiću što poštuje sve naše verske zajednice u Srbiji, hvala čuva što čuva jedinstvo. Srbija zaista voli i poštuje predsednika koji radi u korist naroda.

Siniša

pre 3 godine

Srećan praznik uz najlepše želje da proslave

Mile

pre 3 godine

Jevreji su narod koji ima mnogo toga zajedničkog sa Srpskim narodm i koji je podržavao Srbe kroz istoriju, svim pripadnicima Jevrejske zajednice srećan praznik

Siniša

pre 3 godine

Svim članovima Jevrejske zajednice srećan praznih Pesah da proslave sa svojim bližnjim u miru i veselju

Dragan

pre 3 godine

Srpski i jevrejski narod dele mnoga zajednička iskustva i sećanja i to naša dva naroda zbližava i ujedinjuje.

Vojislav

pre 3 godine

Izrael je iskreni prijatelj Srbije i drago mi je što se saradnja produbljuje i nastavlja.

Marijana

pre 3 godine

Neraskidiva veza veže Srbe i Jevreje. Srećan im praznik Pesah, neka ga proslave u zdravlju i veselju.

Stevan

pre 3 godine

Srećan praznik svim vernicima koji slave pomenuti praznik, poštovanje i tolerancija moraju da postoje.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija