• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.03.2021

19:21

ROĐENA PRVA BEBA IZ ODMRZNUTIH EMBRIONA U SRBIJI! Predsednik Vučić objavio prelepe vesti: Od srca čestitam ponosnoj majci Mariji!

Politika

ROĐENA PRVA BEBA IZ ODMRZNUTIH EMBRIONA U SRBIJI! Predsednik Vučić objavio prelepe vesti: Od srca čestitam ponosnoj majci Mariji!

Podeli vest

U UКC Кragujevac, u najmlađem državnom centru za biomedicinski potpomognutu oplodnju, iz odmrznutih embriona rođena je prva beba, objavio je danas na svom Instagram profilu Aleksandar Vučić

Prvi pokušaj krio-embriotransfera na svet je doneo Danicu – koja je svojoj majci Mariji ostvarila najveću želju da u rukama drži najsjajniju zvezdu.

Od srca želim da čestitam ponosnoj majci, ali i našim neverovatnim lekarima koji su joj svojim znanjem i veštinom pružili šansu za roditeljstvo.

 

 

Za samo dve godine rada državnog centra za biomedicinski potpomognutu oplodnju, čak 30 beba je došlo na ovaj naš svet putem vantelesne oplodnje.

Država će nastaviti da ulaže u zdravstveni sistem i pomaže parovima koji žele, a ne mogu prirodnim putem, da se ostvare u ulozi roditelja. Jer, budućnost Srbije su naša deca!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Elena

pre 3 godine

Prelepa vest, konacno nesto lepo u ovo zlo vreme(korona).Cestitam od srca.

Anka

pre 3 godine

Veoma lepa vest! Drzava treba da pomogne parovima koji imaju ovakvih problema.

s_donetov

pre 3 godine

Bravo nasim strucnjacima. Ulaganja u nauku su uvek dobro utrosene pare.

Jelena

pre 3 godine

Дивна вест за наше здравство, за нашу земљу и за све парове којма је то једини начин да се остваре као родитељи. Јед деца су наша будућност.

Ksenci

pre 3 godine

Da nam razvoj medicine donese i neke lepe vesti ove godine!

Ceca

pre 3 godine

Lepa vest za sve roditelje koji dugo pokušavaju da dobiju bebu. Ipak ima nade , zato treba pokušavati.

Igor

pre 3 godine

Pridružujem se predsednikovim čestitkama. Ovo je radosna vest za naš narod i zemlju.

Ivana

pre 3 godine

Čestitam Mariji rođenje deteta, treba radit i tražiti nove metode za oplodnju. Svakako je ovo lepa vest.

latinka22

pre 3 godine

Cestitamo, nekla nam je ziva, zrdava 100 godina...

Jovana

pre 3 godine

Bravo za ovu mamu! Važno je da voditmo još efikasniju populacionu politiku. Ili ćemo u nekom momentu postepeno nestati kao nacija.

Sanja

pre 3 godine

Biti roditelj je veliki uspeh i nesto najlepse!

Dejana

pre 3 godine

Svaka cast, ovo je veliki uspeh, sve četitke embriolozima, doktorima, stručnjacima na ovome. Takodje, čestitke roditeljima.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija