Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I. T.

03.04.2021

13:14

ĐINĐIĆ HTEO DA BOMBARDUJE SLOBINU VILU! Ovo je istina koja je prećutana u seriji "Porodica"

Politika

ĐINĐIĆ HTEO DA BOMBARDUJE SLOBINU VILU! Ovo je istina koja je prećutana u seriji "Porodica"

Podeli vest

Slobodan Milošević se pre tačno 20 godina predao jer su dosovci pretili da će bombardovati vilu "Mir", kaže za Informer šef njegovog obezbeđenja Siniša Vučinić

Kako tvrdi, mnogi detalji u seriji "Porodica" nisu tačni, kao na primer da je Sloba bio naoružan, da je Mirjana Marković bila uplašena i uplakana, a Marija histerična.


- Sloba se nije predao jer je njega Čedomir Jovanović ubedio da to uradi! Odlučio je da ode u Centralni zatvor jer su mu pretili da će podići avione i gađati kuću i sve nas pobiti. Morali su da ispune ono što su obećali Stejt departmentu i Sloba je verovao da će to uraditi - kaže Vučinić za Informer.


On dodaje da i danas pamti rastanak od Miloševića:
- Poljubio me je i rekao: "Ne mogu da dozvolim da vas sve pobiju. Mlad si, imaš porodicu, treba da živiš. Svi ovi ljudi treba da žive. Ako me i odvedu u Hag, pobediću tamo". I on bi i pobedio, samo da ga nisu otrovali.


Vučinić kaže da nikada neće zaboraviti tu noć u kojoj je bio spreman da pogine za svog predsednika.


- Pripadnici JSO u civilu, neki njihovi kriminalizovani članovi i momci iz "zemunskog klana" pokušali su da upadnu u vilu. Kada su preskočili ogradu, mi smo zapucali i oni su pobegli. Onda su gurnuli Čedu u pregovore, jer je njegova ideja bila da kriminalci reaguju. Đinđić mu je rekao: "Ti si zaje*ao sa 'zemuncima' i Legijom, a oni su kao kukavice pobegli od onih Vučinićevih. Sada idi tamo i sredi s*anje koje si napravio". Bio im je nebitan, a nije imao ni porodicu - priseća se Vučinić.
Tok istorije bi, kako kaže šef Miloševićevog obezbeđenja, bio potpuno drugačiji da je Sloba slušao njega.

Foto: Tanjug

Siniša Vučinić


- Hteo sam da zatočimo Čedu Jovanovića! Bio sam spreman da pucamo na svakog ko pokuša da uđe, smatrao sam da je bolje da svi izginemo nego da uhapse Slobu. On mi je rekao: "Daj bre, ti bi samo da se biješ". Smatrao sam da ćemo, ako budemo Čedu držali kao taoca, dobiti na vremenu da se narod skupi. Oni u seriji kažu da je bilo 400-500 baba i deda, a zapravo je bilo između 15.000 i 20.000 ljudi. Nadao sam se i da će Đinđiću biti žao Jovanovića što ga držimo zarobljenog, što se pati. Tako bismo pritisnuli i Koštunicu da se dozove pameti i održi obećanje da neće isporučiti Miloševića Hagu. Mislio sam da će poslati vojsku da zaštiti Slobu. Mira mi je pogledom rekla da se slaže da treba Čedu da držimo kao taoca. "Ti si jedan mudar čovek", rekla mi je tada.
Ipak, Vučinić je danas srećan što je Milošević odlučio drugačije.


- Sada shvatam da je njegov izbor bio pametniji. On je Hag pobedio! Oborio je optužnicu za Račak, koja je bila osnovna. On ne bi mogao da bude osuđen, zato je i otrovan. Dokazao je da Srbi nisu zločinci!

 

Marija je bila spremna da pogine za Slobu


Vučinić kaže da je Slobina ćerka Marija bila spreman da pogine za oca:
- Marija nije bila histerična, već je besnela što su Slobu i Miru izdali prijatelji: "Gde su vam sada partijski drugovi? Gde ti je Milutinović? Svi su vas izdali", vikala je. Rekla je da je bolje da svi poginemo nego da njega odvedu u Hag. Bila je spremna da umre za svog oca.


Sloba vikao na Jovanovića,
Bjelica uperio pištolj u njega
Vučinić kaže da su neki delovi iz serije prikazani verodostojno:
- Tačno je da je Bogoljub Bjelica uperio pištolj u Čedu. Hteo je da ga preplaši. Sloba se izvikao na Jovanovića: "Ništa ja tebi ne verujem, donesi mi pisane garancije da me nećete isporučiti Hagu". Čeda je nosio pečat Vlade Srbije u nekoj kesici. To nije zabeleženo u svetskoj istoriji. Bio je preplašen i stalno je nešto kukao - kaže Vučinić i naglašava da nije istina da je Milošević držao oružje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Amater

pre 3 godine

STA JE FILOZOF UCINIO ZA SRBIJU DA GA POJEDINCI DIZU U NEBESA,PA NISTA NIJE URADIO SAMO GA NJEGOVI LOPOVI PODRZAVAJU A OVI IZ VLASTI NECE DA SE KOMPROMITUJU.

Čile kg

pre 3 godine

Sram te bilo , ko je kriv za rat protiv celog sveta i borbu za veliku Srbiju izgleda Đinđić ....eeee zbog takvih je izginula mladost Srbije .

caja

pre 3 godine

Musliman Djindjic ucinio za Srbiju. A mrmot....

Cole5

pre 3 godine

uzeo pare, zato je ostavinska posle njegovog ubistva proglasena drzavnom tajnom... isto bih da odgovorim nikanoru svojim usima sam filozofa slusa na nemackoj ARD1 kako od nato trzi besomucno bombardovanje srbije sve dotle dok milosevic ne kapitulira... i onda kad je izrucio milosevic njegove gazde su ga polako pustile niz vodu i na kraju organizovali atentat. Svestan sam da ovaj moj komentar necete objaviti...

englezii

pre 3 godine

Bas tako ljudino ! Ono djubre od Djindjica je za sva svoja nedela platio racun ali ne u potpunosti ! sve ono sto je napljackao je blizu Djilasove pljacke ! Anadam se da ce i ta bitanga od Cede narkomana platiti svoje racune i da ce mu se oduzeti opljackano !

nikanor

pre 3 godine

Čista izmišljotina i podmukla laž. Vučinić ovom izjavom hoće da sakrije činjenicu da je pijan spavao pored kreveta.

Aleksandar Stojanović

pre 3 godine

ako je tačno da je hteo bombardovati presednika onda treba sve znamenosti kao naziv ulice ,spomenike ..itd obrisati njegovo ime a oni koji su još učestovali treba osuditi Da se zna nisam partiski naklonjen jer za mene su pariski nepodobni i ne poverljivi (svaka čas pojedincima).Potrebno je proveriti njegovo i ostalih imovinsko stanje,jer gospođa (supruga) Đinđiča tr¸aŽila je deoniceod fabrike ZDRAVLJA u l ESKOVCU

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija