• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

04.04.2021

13:36

ADVOKAT TOMA FILA, KOJI JE BIO U VILI "MIR" U VREME HAPŠENJA, TVRDI: Za izručenje Miloševića uzeli 50 miliona dolara!

Politika

ADVOKAT TOMA FILA, KOJI JE BIO U VILI "MIR" U VREME HAPŠENJA, TVRDI: Za izručenje Miloševića uzeli 50 miliona dolara!

Podeli vest

Tadašnja vlada uhapsila je Miloševića na prevaran način, sa lažnim obećanjima da neće biti izručen u Hag. A onda su ga prodali za 50 miliona dolara! Odgovorno to tvrdim, kaže Fila

Advokat Toma Fila tvrdi da su pokojni premijer Zoran Đinđić i njegovi najbliži saradnici 2001. godine od Amerikanaca dobili 50 miliona dolara u kešu za hapšenje Slobodana Miloševića i njegovo izručenje Haškom sudu!

Fila kaže da kontroverzna TV serija "Porodica", koja je emitovana na RTS, upravo ima zadatak da sakrije tu strašnu istinu i da pokuša da nametne laž kao istinu!
 

Prljavi radovi...

Tom operacijom rukovodili su Amerikanci, a Đinđić, Čeda, Legija i svi ostali bili su samo izvršioci prljavih radova
Toma Fila, advokat


Jude i predsednik

Naš sagovornik naglašava da su posle hapšenja Slobodana Miloševića 31. marta 2001. u medijima zatrpani i sakriveni svi dokazi o "prodaji predsednika"!?!

- Pa Amerikanci su javno rekli da ako Miloševića ne uhapse do 31. marta, srpska vlast neće dobiti 50 miliona dolara! To je objavljeno na televiziji, ali je sve kasnije izbrisano i zatrpano, da se ne bi otkrila mafijaška suština operacije hapšenja predsednika države. Tom operacijom rukovodili su Amerikanci, a Đinđić, Čeda, Legija i svi ostali bili su samo izvršioci prljavih radova - priča Fila, koji kaže da je Milošević uhapšen na prevaru, što je poseban skandal i sramota!

- Tadašnja Đinđićeva vlada uhapsila je Miloševića na prevaran način, sa pisanim državnom garancijom da ga ne hapse zbog izručenja Hagu i da nikada neće biti izručen nijednom drugom međunarodnom sudu. A onda su ga, bednici, prodali za 50 miliona dolara! Odgovorno to tvrdim! - kategoričan je Fila, koji kaže da će se sramota iz 2001. godine pamtiti zauvek.

- Jude su izdale Hrista, a istorija će zabeležiti sramotu da je Srbija jedina zemlja koja je stranom sudu izručila svog predsednika - naglašava Fila.

 

Sramota! Država platila seriju u kojoj se ismevaju Sloba i Đinđić


Velika je sramota to što je TV serija "Porodica", u kojoj se ismevaju bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević, ali i premijer Zoran Đinđić, finansirana državnim parama i emitovana na Javnom medijskom servisu!

Ovo je juče poručio lider SPS i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, koji kaže da je serija o danima Miloševićevog hapšenja 2001. godine "prljava dosovska propaganda", koja ima za cilj da produbi podele u društvu, da Srbiju prikaže kao primitivnu državu, a srpske lidere kao poluidiote!?!

Dačić je oštro kritikovao RTS što je uopšte odlučio da emituje ovu i ovakvu TV seriju.

- Ko je dao pravo RTS, kao Javnom servisu, kao državnoj televiziji čija je dužnost da štiti nacionalni interes, da uopšte emituje takvu seriju? Tragedija jedne porodice, porodice Milošević besramno je zloupotrebljena za lične promocije određenih ljudi, ali i za sticanje profita! Na početku te serije trebalo je, u najmanju ruku, da stoji da su svi događaji fikcija, a ne ovako da se falsifikuju činjenice, da se pravi lažna istorija... U toj seriji daje se konačan sud pre nego što ga je istorija dala. Umesto da se pravi serija o tome kako je tadašnja vlast prevarila Miloševića, kako su ga na prevaru uhapsili i poslali u Hag, oni prave prljavu, najprljaviju propagandu... Pa oni ljudi koji su prevarili Miloševića, koji su mu potpisali lažne garancije, oni treba da idu u zatvor! Kakva je to država koja potpisuje garancije, a ne poštuje ih?! - ogorčen je Dačić.

Šef socijalista smatra da su na karikaturalan način prikazane mnoge ličnosti u seriji i da to nije nimalo u redu.

- Ne samo porodica Milošević već i Koštunica, Đinđić i svi ostali. Svi su prikazani kao nekakvi poluidioti! A uz to se u seriji veštački nameće teza da je Milošević kriv za sve. Za genocid, ratove, za bombardovanje, za sve! To je zapravo optužnica protiv države i naroda - objašnjava Dačić.


Legija: Pet miliona

I dok niko od učesnika akcije hapšenja Miloševića nije juče hteo da govori o ovim tvrdnjama Tome File, posrednu potvrdu njegovih reči našli smo u intervjuu Milorada Ulemeka Legije iz 2016. godine. Ulemek, bivši komandant JSO koji je osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, tada je iz zatvora za nedeljnik "Ekspres" rekao je da je u vreme hapšenja Miloševića 2001. namerno puštena informacija prema kojoj su Miloševića hapsili pripadnici "zemunskog klana", jer je to bio jedini način da se naplati milionska ucena od SAD.

- Informacija da je u hapšenju učestvovao "zemunski klan" klasična je podmetačina, koja je smišljena mnogo ranije. Jedino tako su mogli da uzmu novac za Miloševića, odnosno pet miliona dolara, koji je davan za njegovo hapšenje. Da su ga uhapsili državni organi, onda ne bi mogle pare da se uzmu. Zato je puštena ta priča o "zemuncima" - rekao je tada Legija.
 

Čeda: Šreder rekao Đinđiću da Srbija nikad neće ući u EU

Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je da je nemački kancelar Gerhard Šreder 2003. godine tadašnjem premijeru Zoranu Đinđiću rekao da Srbija nikada neće ući u Evropsku uniju.

- Zoran je otišao u Nemačku dan nakon "Limesa" (pokušaj atentata na premijera Đinđića kod Arene 21. februara 2003, prim. aut.). Posle večere na kojoj su prikupljena sredstva za Hram Svetog Save, javio mu se Mihael Štajner, šef UNMIK-a, i Zoran se video sa njim i Šrederom, koji je bio besan zbog toga što mi insistiramo na Kosovu, jer Irak je tada bio tema. Zoran mu je rekao tada: "Ono što je vama Irak, to je meni Kosovo. Hoću da znam šta su granice moje zemlje". Šreder ga je pitao zašto je to važno, na šta mu je Đinđić odgovorio: "Zato što želim Srbiju u Evropi". Na to mu je Šreder rekao: "Pa vi ste veća Evropa od mene, pogledajte kako izgledate, kako govorite. Ali Srbija nikad neće biti u Evropskoj uniji. Granice EU su granice Austrougarske monarhije, plus front ka Rusiji". I tako su se rastali... - otkrio je Jovanović.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan63

pre 3 godine

Đinđić, koji je isporučio Miloševića Hagu, i to na banditski način, počiva u Aleji velikana, a Milošević, koji je branio Srbiju, stvarnu metu zapadnih lidera, kako juče tako i danas, počiva u dvorištu svoje kuće u Požarevcu. Neka istorija jednog dana kaže svoj sud ko je bio ko. Poltronstvo, potkupljivost, snishodljivost, prevara i izdaja nikada nisu bili strani jednom delu našeg naroda, kao ni hrabrost, odlučnost, nezavisnost i skobodarski duh onom mnogo većem delu srpskog naroda i to neće moći da promene bilo kakve naslovnice "Blica" i sličnih medija. Svako će u istoriji dobiti mesto koje zaslužuje. Uvek je tako bilo i biće.

Tako treba

pre 3 godine

Djndjic je velikan a Milosevic zlocinac. To sto je neko predsednik, ne znaci da moze da cini zlocine. Ako pocini zlocin u drugoj drzavi ide pred medjunarodni sud. To je jasno k'o dan! To sto ste Vi podrzavali zlocince, znaci da ce i Vama Bog suditi. A Bogu su svi isti.

Realno

pre 3 godine

"Naslovnice", srbine? Od kad Srbi govore "naslovnica"?! Hahahaha!!! Pa i Vi ste poltron Milosevica, koliko vidim tacno ste opisali samog sebe. A hrabri su bili oni koji su se goluruki borili protiv ubica db, njihovih poltrona, saveznika, izroda i izdajnika, od kojih ste i Vi jedan.

Milutin

pre 3 godine

Sve se zna a niko još ne odgovara za ovaj zločin.

deda Raša

pre 3 godine

A ko bi odgovarao, kada su zauzeli vlast, izmenili Zakone i obezbedili se kojekakvim imunitetima. Da su mogli obezbedili bi za sebe i imunitet korone. Nema tog kojem nije bio prst u medu pa da pokrene postupak. Vrana vrani oči ne vadi. Nadam se, kada dođe vreme, da će o tome prvo progovoriti ameri, naručioci zločina.

Stojan

pre 3 godine

Platili bi oni i vise jer je bilo neophodno da ga osude da bi opravdali svoje zlocine bombardovanja, unistenja drzave i ubijanje civilnog stanovnistva. Svi njihovi zlocini a i zlocini drugih naroda na prostorima bivse Jugoslavije bi se opravdali sa da je bila utvrdjena bilo koja krivica Milosevica. Ali ne uspede im da bilo sta dokazu, i tu ih je nadigrao jer zaista nije bio kriv ni za sta pa su ga onda ubili, nisu mogli da podnesu jos jedan poraz. A poneke budale u Srbiji i dalje vrse anti-srpsku propagandu u nadi da ce im neko baciti koji dolar, kao gladnom keru kad nego baci oglodalu kosku.

Ariost

pre 3 godine

U pravu je Dačić ponovo nam istoriju pišu i snimaji beč o vatikan uz pomoć domaćih izdajnika.Tome ovog puta moramo energično da se auprostavim svom sredstvima.A to da nikad ne ćemo u eu znamo odavno.

1999

pre 3 godine

Sramotna i neistinita serija,zabraniti je što pre

Predragm

pre 3 godine

Zloba umesto svoje glave poturio je glave naroda. Dobili su Srbi sto su i trazili . Zasto se povukla vojska i policija sa Kosova?? Po tadanjem ustavu niko nije mogao sa potpise kapitulaciju i napustanje granice. Podmetnuo je da potpise Kumanovski sporazum general vojske i time prekrsio ustav izdao Kosovo.

Saradžogla

pre 3 godine

Гледам и не верујем сушима и сочима!ПИНК и ХЕПИ уздижу Милошевића до хероја?Све исти па исти гости?Као да народ има ПИЛЕЋЕ ПАМЋЕЊЕ?Алоооо,бре,па,његова владавина је била КАТАСТРОФА!Ужас! Није умео првенствено да своју децу научи како се бар заврши средња школа.Једва су обоје завршли само осмољетку.Зашто га његови црногорски Васојевићи не пренесу и сахране поред оца и брата.Милошевић се родио у селу Увац код Лијеве Ријеке.Он није србин из Пожаревца.Тамо се доселио са породицом.Није волео спорт,бициклизам,корзо ... Само комитет и петокрака на челу!Да је дао власт србима из Србије и ошо у банкаре данас био ,,цар''!Али претегла га је црногорска алавост да се влада? Влас или смрт!Био је изузетно лош господар!

zora

pre 3 godine

Zasto vec jednom niko ne pokrene istragu o putevima novca i imovine tadasnjih politicara?Ako je istina da se radi o pedeset miliona to je ostavilo neke tragove. Reaguj Srbijo. Necs valda dozvoliti da prodaju Predsednika i obogate se na njegov racun.

gargamel

pre 3 godine

Za mene i po meni,i sada je kriv SPS, jer je bio u gotovo svim vlastima od svrgavanja Mislosevica Zasto ne hapsite sve ove srbomrzce..zasto vam svi koji su opljackali Srbiju i koji je jos pljackaju, jos uvek setaju srbijom i koceperese ko pauni. Zasto nisu u zatvorima? Zasto je srusena Silerova? Strpaju se penzioneri koji nemaju da plate za struju, vodu,komunalije..a multi milioneri,lopovi i prodane duse, jos slobodno setaju? Pita li te se sta vi trazite u svim vladama a ne branite svog preminulog predsednika? Da li neko sme da prstom pokaze na zlodela amerikanaca u svetu? Da li ce neko odgovarati za unistenje Jugoslavije, Srbije, Sirije.....A mi dozvoljavamo nasim petokolonasima da i dalje pljuju ( da ne kazem nesto gore ) po MAJCI SRBIJ u svojim informativnim tv stanicama i novinama..u zemlji i po svetuI!!!!! Kada ce i jedan ili jedna od njih za primer biti u zatvoru za svaku izgovorenu laz ili uvredu na racun SRBIJE?

VOJIN

pre 3 godine

ЗАКЛЕЛА СЕ ЗЕМЉА РАЈУ .... : И ВОДЕНИЦЕ НА МОРАВИ СВОЈУ ТАЈНУ ИМАЈУ !!!

Ivan

pre 3 godine

Znaci, Vojvodina je Evropa,posto je bila Austo-Ugarska,toooooo....a ti Fila,Udbasu stari, zacepi

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija