• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.04.2021

10:06

KIPAR JE UVEK BIO UZ NAŠU ZEMLJU I NAŠ NAROD UPRKOS PRITISCIMA! Vučić uručio ministru inostranih poslova Kipra Orden srpske zastave prvog stepena! Foto

Politika

KIPAR JE UVEK BIO UZ NAŠU ZEMLJU I NAŠ NAROD UPRKOS PRITISCIMA! Vučić uručio ministru inostranih poslova Kipra Orden srpske zastave prvog stepena! Foto

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas ministru inostranih poslova Kipra Nikosu Hristodulidisu Orden srpske zastave prvog stepena

Hristodulidis je odlikovan za posebne zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Kipra.

"Dragi prijatelju, čast mi je da mogu lično da vam uručim orden. Odlikovani ste povodom Dana državnosti Srbije i želim celokupnoj srpskoj javnosti da kažem da je nosilac ovog odličja dragi prijatelj, ministar Kipra, države koja je uvek bila uz našu zemlju i naš narod, zemlja koja je stala u odbranu međunarodnog prava i pravde zalažući se uvek za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i istrajavajući u takvom stavu uprkos pritiscima", rekao je Vučić.

 

On je ukazao da je Srbija upravo zahvaljujući ministru Hristodulidisu uvek smatrala Kipar najbližim prijateljem ne samo u okviru EU, već i među svim drugim zemljama.

Dodao je da je Srbija uvek umela da ceni snažnu podršku Kipra, te da će to nastaviti da čini, kao što će uzvraćati na isti način ne menjajući stav o kiparskom integritetu.

"Uveren sam da će se širom sveta nezavisne zemlje sve jače povezivati, a njihova saradnja sve više dobijati na značaju", naveo je Vučić.

Izrazio je uverenje da će srpsko-kiparska saradnja u svim oblastima društveno-privrednog života biti sve bogatija, a veze sve jače.

Rekao je i da se nada da će uskoro u Beogradu ugostiti predsednika Kipra Nikosa Anastasijadisa na sednici Visokog saveta za saradnju Srbije i Kipra.

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Orden srpske zastave prvog stepena


Kiparskom ministri Vučić je zahvalio posebno na podršci evropskom putu Srbije, pominjući otvorenost Kipra za srpske državljane, ne samo u doba korone, već i u doba teške ekonomske krize kroz koju smo prolazili.

"Hvala vam na tome što uvek pokazujete poverenje i ljubav prema srpskom narodu, baš kao što mi pokazujemo ozbiljnost, odgovorenost i poverenje u naše odnose sa Kiprom. Hvala na svemu, a mi ćemo gledati da vama i vašem narodu uzvratimo", kazao je Vučić.

Šef kiparske diplomatije rekao je da je počastvovan što je dobitnik vrednog priznanja, te da ga prihvata sa ogromnom zahvalnošću koja je izraz istorijskih veza, zajedničkih kulturnih vrednosti, verske tradicije i dugotrajnih veza prijateljstva koje nas ujedinjuje.

"Tokom istorije suočavali smo se sa brojnim izazovim koji su pretili egzistenciji naših naroda, ali smo sa velikom odlučnošću, koja je postala karakteristika naših naroda i solidarnošću i podrškom uspeli da odgovorimo na izazove i stekli smo pravo da u budućnost gledamo sa optimizmom, radeći sa komšijama na razvijanju mira, bezbednosti i prosperiteta", rekao je kiparski ministar.

On je kazao da je Kipar zahvalan Vladi i narodu Srbije na nedvosmislenoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu zemlje i pravima kiparskog naroda koja potiču iz međunarodnog prava i povelje UN.

Foto: instagram/buducnostsrbijeav


On je potvrdio dugoročnu i dobro poznatu poziciju Kipara kada je reč o Kosovu i Metohiji.

"Zadovoljni smo što Srbija sledi put prema EU, na svakom koraku i svim sredstvima koja su nam na raspolaganju odlučni smo da podržimo Srbiju, kao što smo radili od samog početka. Budite uvereni da ćemo nastaviti da vam pružamo podršku i da podižemo saradnju i na bilateralnom nivou i između dva naroda", rekao je kiparski ministar prenoseći srdačne pozdrave predsednia Anastsijadisa i njegove lične želje za zdravlje i prosperitet.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikola

pre 3 godine

Drago mi je što se jača saradnja između Kipra i Srbije.

NN

pre 3 godine

Ovo je veliki gest Srbije i našeg predsednika prema Kipru.

Stojke

pre 3 godine

Država je uspešna koliko ima prijatelja. Srbija ima mnogo prijatelja a jedan od njih je i Kipar.

Nikola

pre 3 godine

Hvala Kipru da dosadasnjoj odlicnoj saradnji i na cinjenici da postuju suverenitet i teritorijalni integritet Srbije.

Laki

pre 3 godine

Važan sastanak. Prema Kipru sam vek gajio posebnu ljubav.

Igor

pre 3 godine

Kipar je mala zemlja ali vrlo značajna u Sredozemlju i odnosima Grčke i Turske. Prijateljstvo sa Kiprom nam može značiti.

Ognjen

pre 3 godine

Kipar je prijateljska zemlja. Podržavam saradnju.

Toma

pre 3 godine

Divan gest našeg predednika. Sa Kiprom imamo dobru saradnju.

Mina

pre 3 godine

Nadamo se još uspešnijoj saradnji sa Kiprom. Vuciceva spoljna politika je sjajna.

Tijana

pre 3 godine

Saradnja sa Kiprom je od velikog znacaja za nasu drzavu

Joca

pre 3 godine

Bitno je da odrzavamo dobre odnose sa vecinom zemalja, sa svima onima koje su ok prema nama.

josa

pre 3 godine

Samo ovi nizovi razgovora nek se nastave, to nam treba

Mily

pre 3 godine

Kipar je oduvek bio nas verni prijatelj i drzava na koju smo mogli bezuslovno da se oslonimo, sto se ni dan danas nije promenilo, uprkos ucenama i pritiscima od strane zapadnih sila. Takvo prijateljstvo i zajednistvo znacemo da cenimo i odrzimo!

latinka22

pre 3 godine

Кипар је веома добар пријатељ Србије

Glasinac

pre 3 godine

Činjenica da Kipar nije priznao nezavisnost Kosova i mi smo mu na tome zahvalni.

Nešo N

pre 3 godine

Kipar je naš iskreni prijatelj i mi naše prijatelje veoma cenimo.

Branko N

pre 3 godine

Uvek smo sa Kiprom imali prijateljske odnose.

Bojan

pre 3 godine

Čestitke ministru inostranih poslova Kipra, na Ordenu srpske zastave prvog stepena. Zasluženo.

Sara

pre 3 godine

Kipar je zemlja koja je odolela svim pritiscima i ostala naš prijatelj i podrška. Hvala im na tome.

liki

pre 3 godine

Hvala Kipru na velikom poverenju i prijateljskim odnosima.

Sara

pre 3 godine

Srbija je uvek bila za saradnju i dobre odnose.Lep gest .Sve pohvale.

Sanja

pre 3 godine

Svakako da želimo da ostvarimo najbolju moguću saradnju sa Kiprom, oni su naši dobri partneri.

Mira

pre 3 godine

Kipar je prijatelj Srbiji, tako da su odnosi između nas zaista na zavidnom nivou.

Ceca

pre 3 godine

Kipar i Srbija imaju odlične prijateljske odnose i to treba negovati i u budućnosti. Orden je svakako zaslužen.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija