• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. MARKOVIĆ

08.04.2021

22:45

ALBANSKI MEDIJI TVRDE DA SE MOSKVA UKLJUČUJE U DIJALOG! Rusija će poslati svog izaslanika za Kosovo?!

Politika

ALBANSKI MEDIJI TVRDE DA SE MOSKVA UKLJUČUJE U DIJALOG! Rusija će poslati svog izaslanika za Kosovo?!

Podeli vest

Rusija će se direktno uključiti u dijalog Beograda i Prištine, pišu albanski mediji! Moskva će poslati svog predstavnika da prisustvuje sastanku delegacija Beograda i Prištine, koji bi trebalo da se održi u septembru u Parizu!

 

Ovo tvrdi portal 'Albanijan post', koji ističe da je reč o sastanku koji će organizovati lično francuski predsednik Emanuel Makron.

'Delegacije Beograda i Prištine, predvođene Aleksandrom Vučićem i Aljbinom Kurtijem, sastaće se u septembru u Parizu u prisustvu francuskog predsednika Emanuela Makrona i predstavnika SAD i Rusije', piše ovaj portal, pozivajući se na nezvanične izvore.

 

Moj ugao

ZORAN MILIVOJEVIĆ, DIPLOMATA

Pitanje je koliko je ta informacija tačna. Ukoliko jeste, to bi bio veliki pozitivan preokret za Srbiju jer bi se sve vratilo u okvire odlučivanja Saveta bezbednosti UN.

Ovim povodom oglasio se ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko, koji kaže da zasad nema ove informacije, koje mu deluju 'izmišljeno', ali da će Rusija pomoći Srbiji ukoliko Beograd to zatraži.

- Ne znam za takve informacije. Rusija je već uključena u proces kao stalna članica Saveta bezbednosti UN. Nisam čuo da postoje ozbiljne namere SAD za uključivanje u dijalog Beograda i Prištine. Što se tiče Rusije, uvek smo spremni da pružimo podršku rešenju. Ako Beograd bude imao interes za uključivanje Rusije, mi smo spremni da to razmotrimo - naglašava Bocan-Harčenko.

 

Namerno provociraju

Albanci na ovaj način samo žele da izazovu reakciju Beograda

Živadin Jovanović, bivši šef diplomatije

Komentarišući ove navode, bivši šef diplomatije Živadin Jovanović ocenjuje da su ovo spekulacije i provokacije.

- Albanci na ovaj način samo žele da izazovu reakciju Beograda. Sigurno je da nema pravednog rešenja bez učešća svih stalnih članica Saveta bezbednosti. Rešenje mora biti u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN - zaključuje Jovanović.

 

 

Foto: Beta

Živadin Jovanović, bivši šef diplomatije

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija