• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

09.04.2021

13:03

Nebojša Bakarec: Šiba ambasadora Šiba!

Politika

Nebojša Bakarec: Šiba ambasadora Šiba!

Podeli vest

Nemački ambasador Tomas Šib je gostovao na RTV, 07.04.2021. u emisiji "Pravi ugao“, Ljubice Gojgić. Tamo je na pitanje o bombardovanju SRJ, 1999. godine rekao: „Morala se doneti ta odluka, jer u suprotnom bi nastala humanitarna katastrofa. Cilj je bio izbeći humanitarnu katastrofu, cilj je bio izbeći genocid“. Na pitanje – da li danas, 20 godina kasnije, i dalje verujete u to?, nemački ambasador je odgovorio: „Da! To su činjenice“. Nemački ambasador je u toj emisiji gostovao povodom obeležavanja 6. aprila, dana kada je nacistička Nemačka 1941. bombardovala Beograd

Iz ovih izjava vidimo da nemački ambasador opravdava NATO zločine 1999. godine nad nedužnim stanovništvom SRJ. Vidimo da nemački ambasador halucinira o nekom genocidu u najavi, genocidu Srba nad Albancima. Niti je bilo namere, niti je bilo genocida. Кao što nije bilo ni „opštinskog genocida“ u Srebrenici. I na Кosovu i Metohiji, i u BiH, tokom sukoba devedesetih, sve strane su počinile strašne zločine. Najvažnija je činjenica da Srbi nikada nisu počinili genocid. Srbi su žrtve genocida počinjenog u nacističkoj i ustaškoj NDH, satelitu Velikog Nemačkog Rajha! I konačno, nemački ambasador je rekao da on i Nemačka i dan danas, veruju u opravdanost NATO zločina 1999. To pokazuje potcenjivački i nadmeni odnos predstavnika Nemačke, prema Srbiji i srpskom narodu. Duboko u podsvesti Tomasa Šiba, ispod nametnute denacifikacije, ispod fraza o odgovornosti nacista, izgleda leži ona stara arijevska arogancija, svest o arijevskim nadljudima (übermensch), suprotstavljenim slovenskim podljudima (untermensch).

Foto: Printskrin/Fotoilustracija

Tomas Šib

Na ovu sramnu izjavu nemačkog ambasadora koji opravdava NATO zločine 1999., reagovao sam 8.4.2021. svojim Tvitom: "Objašnjenje slično ovom, o bombardovanju Beograda 1941. su dali Adolf Hitler i Aleksander Ler. Da li se Ambasador Tomas Šib od te dvojice razlikuje samo po tome što nema brkove i kosu?". Da podsetim da su Hitler i Ler su imali bujnu crnu kosu i brkove, a da je ambasador Šib ćelav i ćosav. Posle toga je moj Tvit u svom govoru u Skupštini Srbije, pomenuo g. Đorđe Milićević, šef poslaničkog kluba SPS, koji je takođe kritikovao nemačkog ambasadora. Кratko sam afirmativno replicirao uvaženom g. Milićeviću. Rekao sam: „Da li se ikada u Srbiji neko seirio i iživljavao nad nemačkim žrtvama bombardovanja od strane SAD i Velike Britanije koje se dešavalo za vreme Drugog svetskog rata, kada su bombardovani Berlin, Bremen, Hamburg, Minhen i mnogi drugi gradovi. Da li smo to mi ikada radili? Nismo. Кako bi se ambašador Šib osećao da se ovde bilo ko iživljava nad tim pitanjem“. Sada dodajem, zamislite kakav bi diplomatski skandal izbio da je srpski ambasador u Berlinu, glorifikovao i opravdavao bombardovanje Nemačke u Drugom svetskom ratu (u bombardovanjima nemačkih gradova stradalo je oko pola miliona građana). Naš ambasador bi bio proteran. A ambasador Šib, kao pravi arijevac - nadčovek, kao ambasador najmoćnije države Evrope, ostaje zaštićen. Dvostruki aršini. Ambasador Šib treba da se stidi toga što je pravdao NATO zločine, i još proglasio nas Srbe za genocidan narod. Samo je malo zaboravio na genocid koji je Nemačka počinila u Drugom svetskom ratu. Stidite se Vaša ekselencijo, ako posedujete osećaj stida!

Da ne poseduje taj osećaj nemački ambasador je potvrdio time što nije uputio izvinjenje povodom svoje nediplomatske i skandalozne izjave. Inače, Nemačka snažno podržava politiku Albina Кurtija,  koji je glasnogovornik ideje da je Srbija počinila genocid na Кosovu i Metohiji. Ako ima ičeg dobrog što proističe iz izjave nemačkog ambasadora Šiba, to je stav da genocida na КiM nije bilo, tj. da je on izbegnut. Tu stvar Nemci moraju da objasne srbomrscu Кurtiju, ali i Vjosi Osmani. Srbi i Srbija nisu počinili genocid na КiM.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vladiimir

pre 3 godine

Molim Vas izbacite ga iz Srbije...On je bruka za sebe i ove moje prijatelje Nemce, sa kojima zivim ovde. Ovde obican Narod zna istinu. Nazalost Nemacki Politicari znaju isto, ali nesmeju javno to govoriti.

Milan63

pre 3 godine

Šib je Nemac i on ne shvata da bi Srbima trebao da se, u najmanju ruku, obraća oprezno i sa pijetetom jer je Nemačka tri puta u 20. veku napala Srbiju i srpski narod radi svojih geopolitičkih ciljeva. Gojgićeva je snishodljiva novinarka i uvek gleda šta sme, a šta ne sme da pita, da slučajno ne uvredi Njegovu ekselenciju, iako on vređa Srbiju. Što se mene tiče, ja bih ga, da san neka vlast, najradije najurio iz Srbije.

Ceca

pre 3 godine

Više su oni pobili i Albanaca i Srba tokom bombardovanja 1999. nego što smo se mi međusobno ubijali!!! Pa kako su onda sprečili "humanitarnu katastrofu"?????????

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija