• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.04.2021

16:24

MILOŠEVIĆ JE PREVAREN, ALI JE PREVAREN I ČEDA! Ivica Dačić o razmiricama sa nekadašnjim predsednikom SPS: TO SE DESILO 2004. GODINE, KOŠTUNICA JE TRAŽIO...

Politika

MILOŠEVIĆ JE PREVAREN, ALI JE PREVAREN I ČEDA! Ivica Dačić o razmiricama sa nekadašnjim predsednikom SPS: TO SE DESILO 2004. GODINE, KOŠTUNICA JE TRAŽIO...

Podeli vest

Predsednik Skupštine Srbije i SPS Ivica Dačić gostujući na TV K1 govorio je o seriji "Porodica" i nekadašnjem predsedniku njegove stranke, Srbije i SRJ Slobodanu Miloševiću

- Svaka od tih istorijskih ličnosti iz serije može da ima primedbe kako je prikazana u seriji, ne vidim da je postojala bilo kakva društvena potreba za ovom serijom. Uvek ćete imati ljude koji su za Miloševića i protiv Miloševića. Mi smo u SPS imali određene nesporazume sa njim kada je otišao u Hag. Mi koji smo bili van te kuće. Nama su informacije prenosili samo oni koji su u kući. Govorili su nam da su mu dali garancije da neće biti izručen. On je uhapšen po potpuno drugoj optužnici i ovo jeste na neki način prevara. Čak mislim da je i Čeda prevaren. On nije imao nikakva izvršna ovlašćenja da bi izdavao naloge. Sve se nekako sada svodi na njega jer svi pričaju o Čedi jer je pregovarao, ali i njega su prevarili - rekao je Dačić.

On je govorio i o uzroku smrti Miloševića u Hagu.

- Ja sam izabran za predsednika SPS 2006. godine. Nakon Miloševićeve smrti, zvanična istraga je bila o tome da li je on pio lekove. Ispostavilo se da su ti lekovi na neki način potpomogli da doživi taj srčani udar. Nije on te lekove pio tajno, znači neko mu je davao. Ja sam bio u Hagu dva puta. Pretresaju vas do gole kože dakle niko ne može da mu poturi to - objasnio je predsednik SPS.

Kada je u pitanju lični odnos sa Miloševićem, Dačić kaže da su oni sve razmirice rešili.

- Razmirice sa Miloševićem sam imao 2004. godine kada se DOS raspao. Koštunica je ponudio da mi podržimo njegovu Vladu, a da Demokratska stranka ode sa vlasti. Mi smo to i uradili. Ali ja sam sve probleme sa Miloševićem rešio. Ne mislim da ova serija ima neki pozitivan podtekst jer je Milošević u seriji optužen za sve. Tu se ne vidi zašto je on uhapšen. On je optužen i za ratove i za bombardovanje i čak se i Kosovo spominje. Sa druge strane, Koštunica je prikazan kao jedan neobavešten predsednik, Đinđić nije prikazan kako treba, uopšte se ne vide problemi sa kojima se on suočavao tada zbog hapšenja Miloševića. Ne znam kome je ovo sve trebalo i kome je koristilo. Mislim nikom - zaključio je Dačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boban

pre 3 godine

Kako god cinjenica je da je grupa politickih siledjija opljackala Srbiju a meni uzela 30 god zivota. Stranke vise ne bi trebalo da se finansiraju iz budjeta. U jakoj drzavi i privredi politicari su nepotrebni.

Baki

pre 3 godine

Prevarena , pokradena i osiromašena je cela Srbija .

NEKO IZ MASE

pre 3 godine

Чика Ивице,хајде преварите мене као чеду, са пар милиона евра, молим Вас. Био бих Вам захвалан до гроба!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17